הסיוע הקטארי בסך 30 מיליון דולר בחודש לרצועת עזה, תוך אישור ישראלי, היה נתון לביקורת במשך תקופה ארוכה בשל ההבנה כי ממון רב מתגלגל לחמאס במקום לאזרחים. כעת, מפרסום היום (א') של הניו יורק טיימס עולה כי למוסד הגיע מידע כי קטאר מעבירה כספים לגדודי עז א-דין אל-קסאם. יוסי כהן בתקופתו כראש המוסד, קרי עד 2021, כבר חשב כי המימון באישור ישראל יוצא משליטה ומחליפו דדי ברנע התנגד באופן גורף למימון קטארי לרצועה. אך בכל זאת, מאות מיליוני דולרים מדוחא המשיכו להגיע לחמאס.

בדיווח מצוין, כי המענקים הקטאריים היו חלק מהקונספציה שהייתה קיימת בהנהגה הפוליטית, הצבאית והמודיעינית בישראל כי חמאס לא מעוניינים במלחמה כוללת. אולם, הכסף הקטארי שנצבע לכאורה כסיוע הומניטרי, סייע למעשה לחמאס לממן את מתקפת 7 באוקטובר. לצד נתיב זה, הופעל נתיב מקביל שבאמצעותו סייעה קטאר לזרוע הצבאית של חמאס דרך קרן. כך לפי מקורות שמסרו את הדברים לניו יורק טיימס. בכיר קטארי הכחיש את הפרטים, אבל זו הבנה מודיעינית ישראלית גורפת כי כך פעלו בכירי דוחא. 

המענק הקטארי, במקור, היה אמור לכלול סולר בסך 10 מיליון דולר בחודש כדי להאריך את משך שעות החשמל שמספקת תחנת הכוח בעזה, 10 מיליון דולר לרכש דלקים ממצרים ו-100 דולר ל-100 אלף משפחות ברצועת עזה. לא מן הנמנע, כי 10 מיליון דולר בחודש שהופנו למראית עין למשפחות נזקקות, הפכו ל-10 מיליון דולר לחמאס מדי חודש.

בדיווח גם צוין כי שבועות ספורים לפני מתקפת ה-7 באוקטובר, ברנע נפגש עם בכירים קטרים בדוחא. באחת מפגישותיו נשאל ברנע "האם ישראל מעוניינת שהמענקים הקטרים ימשיכו?" והוא המשיך בקו של ראש הממשלה בנימין נתניה : "כן".

הכתבה עלתה באתר גלובס.