מה מתוך כל הניסיון המקצועי שלכם רלוונטי? כתובת מלאה - להכניס או לא? ומה לגבי מילות מפתח? מגייסת בכירה בגוגל מצביעה על 5 דברים מיושנים שאתם חייבים להעלים מקורות החיים שלכם סוף סוף - כולל המשפט שכולנו אוהבים לכתוב

אם אתם מחפשים עבודה או שאי פעם חיפשתם, אתם בטח מכירים את התחושה ההתלבטויות המבלבלות שחוזרות בכל פעם שאתם צריכים לכתוב קורות חיים: מה חשוב לכתוב ומה עדיף שלא? איך לסדר את קורות החיים ובאיזה מילים להשתמש? ובעוד שלכל מגייס ומועמד יש תשובות שונות לכל השאלות האלו, אם יש מקום עבודה אחד שבאמת היינו רוצים לדעת מה המגייסים שלו חושבים על כל זה - זה גוגל.

למזלנו, זה בדיוק מה שמציעה למחפשי העבודה אריקה ריברה, מגייסת בכירה בגוגל שמתגוררת בשיקגו, שהחליטה להקדיש את עמוד הטיק טוק שלה כדי לעזור למחפשי עבודה להבין איך לכתוב נכון קורות חיים - וחשוב לא פחות, איך ממש לא. בסרטון האחרון שלה, שכבר הספיק לצבור כמעט 3 מיליון צפיות, אריקה החליטה לדבר על דברים שאתם חייבים להפסיק להכניס לקורות החיים שלכם - ויפה ראיון עבודה אחד קודם. בתור מגייסת בכירה, היא מסבירה, היא בחנה עד היום פניות של אלפי מועמדים, ויש חמישה דברים שפשוט גורמים לקורות החיים שלכם להיראות מיושנים.

"דבר ראשון - כתובת", היא פותחת, "אנחנו לא צריכים את הכתובת המלאה שלכם. עיר זה מספיק".

הדבר השני שאריקה ממליצה לוותר עליו הוא פסקת מטרת קורות החיים. מדובר בפסקה שאמורה להדגים למעסיק איך המטרות שאליהן אתם שואפים במשרה הבאה שלכם מתאימות למה שהוא מחפש, אבל לדברי אריקה, זה פשוט נראה מיושן: "זה חייב ללכת. זה הכי 1970, אנחנו ב-2022". במקום זה היא מציעה להכניס בפתיחה קורות החיים סיכום מקצועי קצר, "במיוחד אם אתם מנסים לעשות שינוי מקצועי ולעבור לתעשייה אחרת", היא אומרת.

אחרי שהתחממנו, אריקה מגיעה למופע המרכזי של הקו"ח שלכם - הניסיון המקצועי. "אנחנו לא צריכים את כל ההיסטוריה התעסוקתית שלכם מאז שהקריירה המקצועית שלכם התחילה", היא פוסקת, "אתם צריכים למקד ולחדד את קורות החיים ככה שיתאימו לתפקיד שאליו אתם מגישים מועמדות".

אבל מסתבר שלא רק מה שאתם כותבים בקורות החיים חשוב, אלא גם האיך - ועל זה בדיוק מדבר הטיפ הרביעי שלה: "אל תשמשו בפעלי פעולה חלשים - 'עזרתי', 'הייתי אחראית על'". במקום להשתמש בשפה פסיבית כזאת, אריקה ממליצה להשתמש בפעלים אקטיביים: ייעלתי, ניהלתי, יישמתי, שיפרתי, תכננתי, הגדלתי, הפקתי, יצרתי.

ולבסוף, המשפט שכולנו אוהבים להכניס בסוף קורות החיים שלנו - מסתבר שגם הוא חייב ללכת. "'המלצות יימסרו לפי דרישה' - אנחנו לא צריכים את זה", היא מדגישה, "אם נצטרך את ההמלצות שלכם, נבקש מכם".

קורות חיים  (צילום: Kaspars Grinvalds, shutterstock)
תוציאו את המוקשים מקורות החיים | צילום: Kaspars Grinvalds, shutterstock

אל תסתכנו בפסילה

אלפי גולשים הגיבו לסרטון שלה וביקשו להתייעץ איתה בהתלבטויות שלהם לגבי כתיבת קורות חיים. אחרים גם הוסיפו כמה טיפים משלהם: "גם אני מגייסת, ואני תמיד אומרת לאנשים להוריד את תאריך סיום הלימודים שלהם בתיכון", כתבה אחת המגיבות, "התואר שלכם הוא מה שחשוב - אל תסכנו את עצמכם בפסילה בגלל גילנות". גולשים אחרים ציינו שהקווים המנחים המקובלים לכתיבת קורות חיים עשויים להשתנות בין תחומים שונים. אחד הגולשים טען, לדוגמה, שהטיפים שלה עשויים להיות רלוונטיים יותר למקומות עבודה עם מגייסים צעירים כמו בגוגל, "במקומות כמו עיריות ובמגזר הציבורי יש מגייסים ומנהלים מעל גיל חמישים שאוהבים את פסקת המטרות".

בעקבות הסרטון הויראלי שלה התייחסה אריקה לעוד כמה טעויות שעלולות לגרום לקורות החיים שלכם להיראות לא כל כך רעננים - למשל, לציין בסעיף הכישורים תוכנות בסיסיות כמו Word או Excel. "אנחנו חיים בעידן שבו אנחנו מניחים מראש שיש יותר אנשים שיש להם את הכישורים האלו מאשר כאלו שלא, אז עדיף להשמיט את זה".

עוד טרן אוף למגייסים? עיצוב לא עקבי: "שימוש בשלל גופנים, הדגשות לא עקביות, תאריכים בפורמטים משתנים וכו' - זה נראה כאילו הוספתם בהדרגה עוד ועוד פרטים לאותו מסמך במהלך השנים", מזהירה אריקה.

בטח גם אתם שמעתם שכדאי להכניס מילות מפתח לקורות החיים שלכם כדי שיצליחו לעבור את המערכות הממוחשבות לסינון מועמדים ולהגיע לידי המגייסים עצמם. אבל אריקה מסבירה שלא רק המערכות עובדות ככה - אלא גם היא. "בגלל כמויות קורות החיים שאני מקבלת בכל זמן נתון, אני בדרך כלל מרפרפת עליהם קודם כדי לראות אם יש בהם את מילות המפתח הרלוונטיות למשרה שאליה אני מגייסת", היא מסבירה, "זה מה שיקבע אם אני אקדיש עוד זמן כדי לבדוק את אותו מועמד לעומק".

לסיום, יש לאריקה גם כמה מילים מעודדות למחפשי העבודה שביניכם: "אני רוצה לשלוח חיזוקים לכל אלו שמחפשים ומחפשים, ומרגישים שהם לא מצליחים לפגוע. יש לכם את זה, ואתם תזכו במשרה!", היא מבטיחה, "לינקדאין הוא משאב מדהים. אם אתם רואים תפקיד שמלהיב אתכם, אל תחששו לפנות ולשלוח הודעה ישירה למגייסים. הם עשויים לחזור אליכם!", היא ממליצה.