עונת החתונות בישראל מתחילה, והשמחה רבה. יחד עם האושר הצפוי לזוגות, גם ההלם הכמעט קבוע על ההוצאות העצומות על האירוע, רגע לפני שאנחנו נדרשים למלא את משבצת הסכום בצ'ק.

הישראלים לא לבד בבעיה. גם האמריקאים הופכו מזמן אירוע פשוט למפלצת מזומנים מתגלגלת. אתר החדשות attn: מנסה להילחם בתופעה באמצעי מעט מיושן: עובדות. בסרטון משעשע הוא משווה בין ההוצאה הממוצעת בארצות הברית על חתונות, 32,641 דולר (כ-120 אלף שקל), לבין האירופאים, שמוציאים בממוצע, 5,495 דולר בלבד (או 5,000 אירו). בזמן שהאמריקאים הפכו את החתונה לאובססיה לאומית, 60 אחוז האירופאים מעדיפים לבזבז את כספם על בית מאשר על לילה אחד, קסום ככל שיהיה. מקום לגור בו, לעומת סידורי שולחן מיוחדים ועוגיות בצבעים שרק החתן והכלה מזהים.

עוד ב-mako כסף:

נשים, מדווח האתר בזעזוע, מבלות בזמן אירוסיהן כ-10 שעות בשבוע בתכנון החתונה. הסרטון מציג דוגמאות משעשעות של כלות שמשקיעות גם בקולבים, כי "הכל צריך להיות מושלם". התוצאה ברורה: 42 אחוז מהנשים ו-32 אחוז מהדברים חווים את תכנון החתונה כהלם מוחלט. מנגד, תעשיית החתונות בארצות הברית מגלגלת 60 מיליארד דולר. "אנחנו צריכים לשקול מחדש את תרבות החתונות", מזהיר הסרטון.

ובינתיים, בישראל, נראה שהוצאות הנישואים רק עולות ועולות. על פי דן אנד ברדסטריט, הוצאה ממוצעת על חתונה נעה כיום בין 100 ל-140 אלף שקל (לחתונה של 300 מוזמנים), כאשר רק השכרת האולם עולה כ-85 אלף שקל בממוצע; זוגות נישאים מצליחים לכסות את עלות האירוע ברמה חלקית שנעה בין 70%-80% מהצ'קים המתקבלים מהאורחים. לא רחוק כל כך מהממוצע האמריקאי. תעשיית אולמות האירועים בישראל מגלגלת סכום של 12.5 מיליארד דולר בשנה.

70%-80% מהחתונות נערכות בארבעת החודשים שבין ל"ג בעומר לראש השנה, מה שאומר שבכל רגע נתון, אתם עלולים לקבל הזמנה לאירוע משמח ויקר. או שאולי כדאי שגם אנחנו נשקול מחדש את תרבות החתונות?

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il