זה לא סוד ששוק העבודה לא יציב במיוחד כרגע. חברות מקפיאות גיוסים, הכותרות מלאות בידיעות על סבבי פיטורים ואפילו פיטורים שקטים, ובכלל, כשזה מגיע לפרנסה, תמיד כדאי להתכונן לכל מצב. אז איך עושים את זה? אחת העצות הכי מעניינות שעלו לאחרונה בנושא מגיעה מג'רמיין ל' מארי, מאמן קריירה ומגייס עובדים בהיי טק שמכנה את עצמו סנדק העבודה. הטיפ שלו שבר את לינקדאין עם יותר מ-4,000 לייקים, וההמלצה שלו פשוטה: הגישו מועמדות למשרה חדשה כל חצי שנה.

מארי  העצה שלו רלוונטית לכולם - אפילו למי שאוהב את העבודה שלו, ויש לו כמה הסברים להמלצה יוצאת הדופן הזאת. "אם אתה מתחילים עבודה חדשה ופתאום קורה משהו רע ואתם מתחילים להרגיש לא רגועים, תתחילו לשלוח קורות חיים. תתחילו להתראיין. תגנו על עצמכם", הוא כותב. "יכול להיות שתרגישו שאתם מגזימים, אבל אם אתם לא שקטים, יש לזה סיבה. תשתמשו ביכולת ההבחנה שלכם".

>> רק לא פרפקציוניזם: 16 התשובות הכי טובות לשאלות הכי קשות בראיונות עבודה 

"במקרה הכי טוב, תתחילו לראות סימנים שאתם סתם חושבים יותר מדי", הוא מסביר, "המנהלים החדשים וסביבת העבודה יתנו לכם באופן עקבי סימנים שזה המקום שלכם, ושלא הייתה לכם סיבה לדאוג מלכתחילה. ובמקרה הכי גרוע, צדקתם - המנהל שלכם אידיוט, ומקום העבודה רעיל, אבל לפחות קיבלתם מקפצה כדי לעשות מעבר חלק לסביבה פחות רעילה. אולי אפילו תקבלו עוד העלאה בשכר במקום העבודה הבא".

מארי ממליץ להפוך את הגשת המועמדות וראיונות העבודה מדי חצי שנה להרגל. "אתם לא חייבים להסכים לשום הצעה שתקבלו, אבל לדעת מה אתה יכולים לקבל בשוק העבודה זה תמיד נחמד", הוא כותב. "תדעו שבעוד חצי שנה, אם מעסיקים בחברה שלכם מישהו באותה רמת מיומנות שיש לכם, יש סיכוי של 99% שהוא משתכר יותר מכם".

חיפוש עבודה (צילום: Klever LeveL, shutterstock)
מי שעושה את זה, כנראה מרוויח יותר מכם | צילום: Klever LeveL, shutterstock

למקרה שבאמת תבחרו לעזוב את מקום העבודה שלכם, מארי גם הוסיף בפוסט שלו כמה שורות שבהן הוא השתמש בעבר כדי להסביר למה עבד זמן קצר במקום עבודה מסוים:

  • "הבנתי שאני לא מתאים לתרבות של החברה הזו, ועכשיו אני עושה את כל המאמצים למצוא מקום עבודה שהערכים בו משתלבים עם הערכים שלי".
  • "בהנהלה העדיפו סגנון שמשלב הרבה מיקרו-ניהול (micromanagement) ולצערי זה לא תוקשר בצורה ברורה בהתחלה. האפשרות לפעול בצורה עצמאית ואמון ביכולת שלי חשובים לי מאוד".

"תישארו מסוכנים", הוא המליץ בסיום הפוסט שלו.

"להגיש קורות חיים כל חצי שנה מאפשר לך להיחשף באופן עקבי לאפשרויות שלך בשוק, זה מעצים את העובדים", מסביר מארי בעקבות הפוסט שלו, "הרבה אנשים חושבים שאם הם שולחים קורות חיים ומתראיינים זה אומר שהם מתחייבים לעזוב את העבודה שלהם, אבל זה ממש לא נכון".

מארי מדגיש גם שבזמנים כאלו של חוסר ודאות, זה רעיון טוב להגיש מועמדות לעבודה לפני שאתם צריכים אותה באמת. "אם באמת יפטרו אתכם פתאום, כבר תהיו עמוק בתוך חיפוש העבודה", הוא מסביר. מצד שני, הוא מוסיף, זה יכול גם לסייע לכם להגדיל את השכר שלכם. "הסטטיסטיקה מראה שמעבר לעבודה חדשה הוא הדרך הטובה ביותר להגדיל את המשכורת. יש לכם הרבה יותר כוח כשאתם מגיעים לשיחת השכר בתור עובדים חדשים לעומת עובדים קיימים".

מארי מסביר שהכי טוב להתראיין דווקא כשאתם לא מחפשים לעזוב את מקום העבודה שלכם - כי אם אתם לא צריכים עבודה חדשה כדי לשלם את החשבונות, אתם יכולים להרשות לעצמכם להיות בררנים. לדבריו זה גם יכול לתת לכם ביטחון לנהל משא ומתן: "אתם יכולים לבקש דברים שאתם סקרנים לגביהם, אבל שלעולם לא תרצו להסתכן בלבקש אותם כשמדובר בעבודה שאתם זקוקים לה נואשות. בקשו משכורת שלא נעים לכם לבקש ואת כל ההטבות שאתם יכולים לחשוב עליהן", הוא ממליץ.