להחליט מה באמת חשוב לכם

"תתחילו את היום בידיעה של מה באמת חשוב לי לקדם היום ויותר חשוב – תשאלו את עצמיכם למה", אומרת מאור סיסו. "ההבנה שאותה פעולה מקדמת אתכם למטרה שהצבתם לעצמכם תעודד אתכם ותגרום לכם להבין מה חשוב ומה אפשר לדחות או לוותר".

רוצים להשתדרג? בנו לוח חזון עם תמונות מוחשיות והציבו אותו במקום שתוכלו לראותו בכל רגע נתון. זה ימקד אתכם ואת השאיפות שלכם כדי שתזכרו תמיד לאן אתם שואפים להתקדם.

צפו: התחנות בדרך לקיצור החופשות (צילום: RF123)
חופשה, חופש, טיול | צילום: RF123

לבנות סדר עדיפויות ברמה יום יומית

תכננו מראש מה אתם רוצים להספיק ברמה השנתית, הרבעונית, והחודשית. לאחר מכם כתבו את המטלות, הגדולות והקטנות שיש לעשות כדי לעמוד ביעדים שהצבתם לעצמיכם. כל משימה כזו פרסו לתתי משימות והתחילו לשבץ ביומן בהתאם ללו"ז או להספק שלכם.

"כשאתם קמים בבוקר ויודעים מה בדיוק מצפה לכם היום ואיזו מטרה גדולה יותר זה משרת אתם תתחילו את היום מפוקסים, נלהבים והכי חשוב- לא תבזבזו זמן בהחלטה מה לעשות היום", אומרת מאור סיסו.

שמואלי אדריכלים, חלון (13) (צילום: יחסי ציבור)
שמואלי אדריכלים, חלון (13) | צילום: יחסי ציבור

חלונות זמן

חלונות זמן הם כלי שימושי ויעיל שנועד לחלק את זמן העבודה לפעולות קבועות או משתנות בעלות אותו מכנה משותף. "קיבעו לעצמיכם זמן שרק בו אתם עונים על מיילים, מקיימים שיחות טלפון, יוצרים משהו חדש, בונים מצגת וכו'", ממליצה מאור סיסו. "זה יוריד מכם עומס ולחץ לענות עכשיו על המייל או לטלפן להוא שאתם צריכים לחזור אליו אם תדעו שלכל דבר יש זמן קבוע".

זהב (צילום: Shutterstock, מעריב לנוער)
זהב | צילום: Shutterstock, מעריב לנוער

חלון זהב

יש לכם משימה חשובה שאתם רוצים לקדם, משהו שחלמתם לעשות, או מטלה שצריכה להיעשות? קיבעו לכם פעם בשבוע "חלון זהב" שבו תקדישו זמן לפרויקט מסוים שמלהיב ומרגש אתכם. זה ייתן לכם כוחות להתמודד עם המשך השבוע וכך תדעו שגם לדברים שחשובים לכם יש זמן משלהם.

נעלי ריצה נייקי (צילום:  יחסי ציבור )
נעלי ריצה נייקי | צילום: יחסי ציבור

הכנה לפעולה

על מנת לנצל מקסימום מחלון הזמן שהקצבנו לעצמינו יש לעשות הכנה לפעולה הכוללת את כל הדברים המקדימים כדי לגרום למשימה להתחיל להתבצע במהירות ויבטלו את השלב שבו אנחנו יושבים וחושבים קודם כל מה לעשות ומבזבזים זמן על החלטות של איך ובמה להתחיל.

"אם החלטתם לדוגמא לקום בבוקר ולצאת לריצה, הכינו מהלילה את הבגדים, הנעליים ואפילו את אוזניות הריצה" , מדגימה מאור סיסו. "זה גם יכול להיות משפט השראה או מוזיקה שאתם אוהבים ומכניסה בנו אנרגיה. לשים לוח משימות ופירוק למשימות משנה וכדומה".

 

נוכחות בדבר אחד כל פעם

הג'ינגול האינסופי בין כמה משימות במקביל אינו חוסך זמן אלא תורם לעומס ואף גוזל עוד זמן יקר. לא מאמינים? נסו את התרגיל הבא: במשך 20 שניות רשמו בשורה אחת אותיות ומספרים לסירוגין: א1ב2ג3...

כעת מדדו כמה זמן לוקח לכם לרשום את כמות האותיות והמספרים שהספקתם בתרגיל הראשון. לדוגמה - אם הספקתם עד כ-11 רשמו עכשיו את הא-ב' לפי הסדר עד האות כ' ולאחר מכן את המספרים ברצף עד הספרה 12.

"לרובכם זה ייקח מחצית מן הזמן שלקח לכם בהתחלה", קובעת מאור סיסו. "הסיבה היא שכשהמוח עמוס הוא מפנה אנרגיה למעבר בין המשימות ולכן אתם לא באמת חוסכים זמן אלא גורמים למוח שלכם להתאים את עצמו למשימות המשתנות מה שגוזל מכם גם המון אנרגיות".

 

יוגה בעירום (צילום: מתוך instagram)
יוגה בעירום | צילום: מתוך instagram

סבלנות

אנחנו רוצים להספיק הכול אבל חייבים להבין שלפעמים אי אפשר להספיק הכל בזמן שהקצבנו לעצמנו. "במקום להתאכזב ולהתעצבן שלא הספקנו משימה, תעריכו את הצעדים הקטנים שכן הספקתם לעשות בדרך להשלמתה", מייעצת מאור סיסו. "הסבלנות שלנו באה לידי ביטוי גם ביכולת להתאפק ולא לקפוץ בין משימות אלא לסיים משימה אחת במלואה לפני המעבר לאחרת".

אדם זורק סמארטפון לפח האשפה (צילום: By Dafna A.meron)
אפשר להיפרד ממנו לכמה רגעים | צילום: By Dafna A.meron

נטרלו הסחות דעת

כל הסחת דעת מוציאה אותנו מקו המחשבה ואז אנחנו צריכים להקדיש זמן נוסף כדי לטפל בהסחת הדעת ולחזור למשימה חזרה. "רובינו לא עוסקים במשימות 'מצילות חיים' ולא יקרה כלום אם נסגור את הטלפון, הוואטסאפ ואולי נרהיב עוז וגם את הפייסבוק עד שנסיים את מה שהתחלנו", אומרת מאור סיסו.

 

ניקו רוזברג חוצה את קו הסיום בקראנד פרי של קטלוניה (צילום: Mark Thompson, GettyImages IL)
דמיינו את קו הסיום | צילום: Mark Thompson, GettyImages IL

דד ליינים

הקפידו לתת דד ליינים למשימות שאתם מבצעים. הרעיון הוא לא לקבוע אותו רחוק מדי כי אז המשימה באמת לא תושלם עד המועד שקבעתם אף שהיא הייתה יכולה להסתיים הרבה לפני. מנגד, אל תלחיצו את עצמכם ותקבעו מועדים בלתי אפשריים.

"הכי טוב זה לעבוד עם טיימר ולראות כמה זמן לוקחות לכם משימות. לדוגמא- מיילים- חצי שעה, חזרה לטלפונים –שעה. בניית מצגת שלוש שעות וכו'", אומרת מאור סיסו.

מאושרת (צילום: Shutterstock/Maridav)
תפקוד מקסימלי | צילום: Shutterstock/Maridav

היו שלמים עם הבחירות שאתם עושים

בכל בחירה שלקחתם חשוב שתהיו שלמים אתה. אל תבזבזו את הזמן ותכנסו ללופ של 'מה היה קורה אם'. "ברגע שאנחנו שלמים עם הבחירות שעשינו מופרש בגוף הורמון הסרוטונין והאוקסיטוצין שגורמים לנו להיות רגועים יותר, פחות לחוצים ובתפקוד מקסימלי", מסכמת מאור סיסו.