בישראל אין מלכים, לפחות מאז תקופת בית שני. אולם יש מספר מועט של אנשים שאפשר להגיד עליהם שהם "חיים כמו מלכים" – על כל המשתמע מכך. לא תראו בחיי היום יום שלכם, מכיוון שהם מסוגרים בממלכה שלהם ויוצאים ממנה רק במכוניות יוקרה הישר לעיסוקים המלכותיים שלהם. בישראל, שבה השכר הממוצע במשק הוא 9,337 שקלים והשכר החציוני עומד על 6,707 שקלים, קשה מאוד להרשות כל סממן של מלכות. זהו כנראה, מחיר הציונות. אבל יש לא מעט מקומות בעולם שבהם חלקכם הגדול יכול לחיות כמו מלכים, רק מהמשכורת שאתם מרוויחים כאן בישראל. בלי להמציא סטארט-אפ או קשרים לשלטון, פשוט כי אפשר.

עוד ב-mako כסף:

אישה הולכת עם כלב במדריד (צילום: Oli Scarff, GettyImages IL)
במדריד תהיו בריאים בזול יותר | צילום: Oli Scarff, GettyImages IL

ספרד

ספרד, מעבר למעלותיה הרבות הקשורות באוכל ונופים, היא גם אחת המדינות הזולות בעולם בכל הניגוע לביטוח בריאות – שכאן בארץ עולה לנו בשקלים וגם בבריאות לעתים. אם תבחרו לגור בפרברים ולא במרכז הערים הגדולות, תוכלו להוציא בקלות רק אלף דולר בחודש, ואת השאר לבזבז על מותרות.

סקי מים בפוקט, תאילנד (צילום: Cameron Spencer, GettyImages IL)
בונוס: חומוס לישראלים שמתגעגעים | צילום: Cameron Spencer, GettyImages IL

תאילנד

הרבה ישראלים מבקרים בתאילנד, ונהנים מהתחושה שידם משגת הכל במדינת החופים המזרח אסייאתית הזו. התחושה הזו מבוססת על העובדה שהמחיה בתאילנד באמת מאוד זולה. הבאט המקומי אינו מטבע חזק, וכוח הקניה של תיירים גדול. בכל הנוגע למחייה, 950 דולר לחודש, שכוללים הוצאות על מזון ושכר דירה יספיקו לכם כדי לחוות חוויה מלכותית, לפחות לזמן מה.

הנסיך הארי מבקר במקדש מאיה בבנקו ויאחו דל כרמן, בליז, 2012 (צילום: Chris Jackson, GettyImages IL)
ולפעמים מגיע בן מלוכה אמיתי. הנסיך הארי בביקור בבליז | צילום: Chris Jackson, GettyImages IL

בליז

מדינת החופים היפהפייה והקסומה הזו מסתתרת במרכז אמריקה. לא רבים הישראלים שמגיעים אליה, על אף שהיא זולה מאוד. סכום חודשי של 800 עד 900 דולר יהיה מספיק כדי שתוכלו רוב הזמן ליהנות מהחופים ומהמחירים הזולים.

טירה בברטיסלבה, סלובסקיה (צילום: ויקיפדיה)
לא בטוח שתגורו בטירה, אבל תחיו טוב. בריטסלבה, סלובקיה | צילום: ויקיפדיה

סלובקיה

אם חפצה נפשכם במדינה אירופאית קרירה ומרובת טירות בסגנון דרקולה, סלובקיה היא בהחלט המקום. בסלובקיה יש, מלבד להיסטוריה ארוכה וחיי תרבות עשירים, גם הוצאות מחייה נמוכות מאוד, ברמה כזו ש-800 דולר בחודש יספיקו לכם כדי להיטמע באוכלוסיה המקומית ואולי גם לעורר חשד שמא אתם מתכננים איזו מזימה כלכלית.

אנשים מנופפים בדגלים ביום הבחירות בטורקיה (צילום: Burak Kara, GettyImages IL)
בניכוי הפיגועים, מקום מצוין. מדברים על טורקיה, כן? | צילום: Burak Kara, GettyImages IL

טורקיה

התלבטנו אם להכניס את השם הזה לרשימה, כי בכל זאת, פיגועים, איסלאם קיצוני ועוינות לישראל הם מנת חלקה של המדינה המפוארת הזו בשנים האחרונות. למרות זאת, בחרנו לכלול אותה – גם כי עדיין אפשר לבקר בה, וגם כי היא כל כך אהובה על ידי הישראלים. החלק הזול באמת בטורקיה הוא הנדל"ן, בוודאי בהשוואה לארץ. דירת שלושה חדרים יכולה לעלות רק 40 אלף דולר.

תחרות חתירה מול טירת בלד, סלובניה (צילום: Richard Heathcote, GettyImages IL)
המחיר לא כולל את אתרי הנופש. אגם בלד, סלובניה | צילום: Richard Heathcote, GettyImages IL

סלובניה

720 דולר. זה כל מה שתצטרכו בשביל חודש בסלובניה – מדינת אירופית עתירת נופית שגובלת באיטליה ממזרח – מה שיפצה על מחסום השפה ועל הרצון העז לעבור את הגבול לאיטליה היקרה יותר.

פנמה סיטי (צילום: Joe Raedle, GettyImages IL)
פנמה סיטי. לא חייבים להקים חברת קש | צילום: Joe Raedle, GettyImages IL

פנמה

בפנמה יש בדרך כלל רק סוג אחד של מזג אוויר: "יבש". בין אם תאהבו את זה או לא, כדאי לדעת שהמדינה המרכז-אמריקאית הזו מסבירה פנים מאוד לתיירים, זולה מאוד, ויש בה חופים שמבוקשים על ידי גולשים מכל העולם.

אישה בלבוש אקוודורי רוקדת בקרנבל (צילום: ויקיפדיה)
מקום טוב לחנות בו במקום לחזור מהטיול | צילום: ויקיפדיה

אקוואדור

אם בא לכם לעשות את הטיול הגדול בדרום אמריקה שוב, רק הפעם לא לחזור בכלל, אקוואדור היא תחנה סופית לא רעה. מלבד הנופים ההרריים האופייניים למדינה – 700 דולר יספיקו לכם כדי לחיות חיי מותרות. יש לכם יותר? השמיים הם הגבול.

שאקירה משיקה את האלבום 'Oral Fixation Vol 2' (צילום: Jo Hale, GettyImages IL)
קולומביה. בגלל האנשים | צילום: Jo Hale, GettyImages IL

קולומביה

כל מה שאמרנו מקודם – רק עם קולומביה, שבה מזג האוויר הרבה יותר נוח והאוכלוסייה קצת יותר שמחה מאקוואדור. היא גם נחשבת למדינה זולה יותר שבה 650 דולר יספיקו לכם למחייה ושאר עניינים למשך חודש.