אזרחי ישראל זכאים לטיפול רפואי מסובסד הודות למערכת הבריאות הציבורית. אך מה קורה לזרים המתגוררים במדינה – או לישראלים המתגוררים בחו"ל ולא נהנים מביטוח ציבורי? חברת הביטוח DavidShield, המבטחת עשרות אלפי ישראלים מסביב לעולם בביטוח רילוקיישן, אספה את העלות הממוצעת לבדיקת קורונה, ביקור רופא ויום אשפוז בבתי חולים ב-13 מדינות ברחבי העולם.

ארצות הברית היא ככל הנראה המדינה היקרה בעולם לחלות בה בקורונה. כך, עלות בדיקת קורונה תעלה בארצות הברית כ-2,300 דולר ויום אחד של אשפוז יעלה לא פחות מ-5,000 דולר. מיד אחריה מגיעה אנגליה – שם הכריז ראש הממשלה ג'ונסון על סגר – עם בדיקה שעולה כ-1,000 דולר, ויום אשפוז בעבור 3,500 דולר. את הטבלה חותמת הונגריה, בה בדיקת קורונה תעלה חמש מאות דולר ויום אשפוז יעלה 1,500 דולר. הנתונים אשפוז ממוצע של חולה קורונה עומד על 35 יום – כך שאת עלות האשפוז צריך להכפיל פי 35.

ומה קורה בישראל? לתושבים ניתנת בדיקת קורונה בחינם, אך עדיין לא ברור האם זרים יצטרכו לשלם עליה. עלות ביקור רופא לזר, שאינו חבר קופה, היא כ-800 שקלים ליום – ועלות יום אשפוז לזר היא 6,500 שקלים.

המחירים מבוססים על בדיקות קורונה שבוצעו בחודשים האחרונים לישראלים הנמצאים ברילוקיישן ומבוטחים באופן פרטי. בחלק מן המדינות בהן יש מערכת בריאות סוציאלית המצב מעט שונה, אך ייתכן כי באחדות מן המדינות בהן לא קיימת רפואה ציבורית, הממשל ייקח על עצמו את עלות הבדיקה או ישתתף בחלק של הארחים. זרים, בכל מקרה, יאלצו לשלם את החשבון המלא.