"אף אחד מהמעומדים לא כשיר להיות נשיא"

ג'סיקה סגין, DataOps Coordinator בחברת Natural Intelligence

ג'סיקה סגין, בת 31, נשואה, DataOps Coordinator  בחברת Natural Intelligence, מרקטפלייס של אתרי השוואות המסייעים לעשרות מיליוני צרכנים לקבל החלטות רכישה בצורה מושכלת.

"לפני שחייתי בישראל גרתי בהונגריה, שם למדתי במכללה. במהלך השהות שלי הכרתי משפחה מישראל ונהיינו קרובים. באחד מסופי השבוע שלי בהונגריה, תכננתי טיול לישראל ואם המשפחה הישראלית אירחה אותי בבית משפחתה, שם הכרתי את אחיה והשאר היסטוריה. 

"כחצי שנה אחר שנפגשנו, עברתי לארץ ומאז אני כאן כבר ארבע וחצי שנים. העובדה שבאתי מהוואי, בה אורח החיים והתרבות מאוד רגועים, אפילו יותר משאר ארצות הברית, הפכה את ישראל לקשה מאוד עבורי. אבל עם השנים התאקלמתי קצת יותר והיום אני מעריכה ומודה על המגורים בישראל והאנשים שחיים פה.

"העבודה ב- Natural Intelligence היא העבודה הראשונה שלי בתעשיית ההיי-טק. הרקע שלי הוא בחשבונאות ותמיד נהניתי לעבוד עם מספרים. ראיתי ששינה משרה פנויה ואמרתי לעצמי, יאללה, למה לא לנסות. רציתי לטעום ממה שיש לעולם ההייטק להציע, ואני מאוד שמחה שעשיתי את זה. Natural Intelligence מעריכה באמת את העובדים שלהם וזה ניכר מאוד.

 "למען האמת, אני מרגישה שהבחירות הקרובות מאוד מזכירות את בחירות שנת 2016 בשתיהן ישנה סוג של הכרעה בין הרע במיעוטו. אף אחד מהמועמדים אינו כשיר, לדעתי, להיות הנשיא מסיבות שונות. זה מזכיר את שנת 2016 גם במובן המחאות ותנועות שעולות בחודשים הקרובים לבחירות. השנה במיוחד, ההפגנות היו בקנה מידה גדול בהרבה משנים קודמות, כאשר תנועת BlackLivesMatter, לדעתי, ממלאת תפקיד עצום בהנעת קולות המצביעים לנשיא.

"כשמודדים כיצד מדינות הגיבו להתפרצות וירוס הקורונה, לדעתי, ישנם שני (מתוך רבים) היבטים עיקריים שיש לקחת בחשבון: 1) תגובת הממשלה ו- 2) תגובת האזרחים לממשלה. אני מאמינה שישראל, מלכתחילה, התמודדה היטב עם סוגיית וירוס הקורונה. אני מאמינה שההגבלות המידיות שהוטלו היו הטובות ביותר. בנוגע לאמריקה, זה קצת יותר מורכב כי יש לך ממשלה פדרלית אחת ו -50 ממשלות מדינות שונות, ולא כולם הסכימו פה אחד כיצד לטפל בנגיף המתפשט במהירות. בנוסף, אני חושבת שחשוב להסתכל על התרבות. לדעתי, ישראלים, פחות או יותר, צייתו והקפידו על ההגבלות שהוטלו עליהם, מהריחוק החברתי ועד לחובת לבישת מסכות פנים. ובכל זאת, באמריקה ניתן לראות את המדינה כולה חלוקה מאוד בנושא. ישנם כמה אנשים שעתידים לעקוב אחר המגבלות הממשלתיות ומנגד ישנה קבוצה נפרדת שמתנגדת לכך לחלוטין ומוחה, מסרבת ללבוש מסכות בציבור כי מבחינתם זו כפייה על החופש שלהם וכו'. לכן כמובן, כשיש לך קבוצה מסיבית כזו של אנשים שלא מגיבים בהתאם להחלטות הממשלה, התפשטות הנגיף יוצאת משליטה". 

זוהר לבקוביץ' (צילום: עומר הכהן,  יח"צ)
זוהר לבקוביץ' | צילום: עומר הכהן, יח"צ

"לאחרונה, טראמפ איבד את זה לגמרי"

זוהר לבקוביץ', מנכ"ל ומייסד משותף חברת  L1GHT    

זוהר לבקוביץ (בן 48, גרוש + 3) נולד וגדל בקיבוץ דפנה והפך לאחר שחרורו מצה"ל לאחד מהיזמים הבולטים והמצליחים בישראל.   

החל מתחילת שנות ה-2000 חי לבקוביץ' לסירוגין 20 שנים בארה"ב. בשנים אלו הקים לבקוביץ', מספר חברות טכנולוגיה מובילות בקליפורניה והשקיע בעשרות חברות נוספות, במקביל הי ועודנו שותף למספר מיזמים חברתיים כגון קמאטק, SPACE IL, בנוסף מרצה לבקוביץ' באופן קבוע במספר אוניברסיטאות מובילות בארה"ב. לפני כשנתיים הגיע זוהר לישראל והקים את חברת הסטרטאפ L1GHT הנלחמת בבריונות ברשת.

"בבחירות האחרונות בארה"ב הצבעתי להילרי קלינטון שכן האמנתי ואני עדיין מאמין שהיא מנהיגה בעלת שיעור קומה וניסיון והיא מייצגת אידיאלים חברתיים שאני מאמין בהם. התאכזבתי מאוד שהיא לא נבחרה. לדעתי היה לה פוטנציאל להוביל את ארה"ב קדימה בכל תחומי החיים.

"יש לי הסתייגויות רבות מאישיותו של דונלד טראמפ ואני סבור שהוא אדם בעל אופי שלילי ביותר ובעל דחף להרס. עם זאת, מספר צעדים שנקט בתחילת כהונתו במישור הכלכלי ובראשם הורדת המיסים לעסקים נראו לי חיוביים ובעלי פוטנציאל לקדם את הכלכלה האמריקאית. עקרונית, גם פתיחת הסכמי הסחר עם סין היא מהלך נכון, גם אם הביצוע עדיין לא הוביל לתוצאה שמועילה לארה"ב.

"לדאבוני, לאחרונה טראמפ 'איבד את זה לגמרי' ונכשל לחלוטין בהתמודדות עם מגפת הקורונה ועם ההתקוממות החברתית בעקבות רצח ג'ורג' פלויד וגלי המחאה של תנועת Black Lives Matter. ארה"ב הפכה למדינה מפולגת ושיח השנאה ברשתות החברתיות שחברת L1GHT מנטרת באופן רציף מגלה עלייה של 900 אחוזים בהסתה בין קבוצות אוכלוסייה שונות ובמיוחד נגד שחורים ומהגרים. מכל הסיבות הללו לא אצביע לטראמפ.

"חיי כיזם נעים על הציר שבין ישראל לבין ארה"ב ויש לי הערכה רבה לרוח היזמות האמריקאית, לחזון הטכנולוגי, ליצירתיות ולכוח הביצוע האדיר. יחד עם זאת, גם בעת שהייתי יזם בעמק הסיליקון הקפדתי שמרכז המו"פ של חברותיי יהיה בישראל וכך כמובן גם כיום כשאני חי בארץ ומנהל את L1GHT. אני תמיד מוצא בישראל מוחות טכנולוגיים מבריקים, מפתחים ומפתחות שדבקים במשימה, נלהבים לפצח בעיות טכנולוגיות ותופשים את עבודתם כשליחות אישית וחברתית".

דייויד לאישנר (צילום: אירנה ליובימובה,  יח"צ)
דייויד לאישנר | צילום: אירנה ליובימובה, יח"צ

"חברים שלי עלו לארץ בגלל הציונות, ובגלל שלא יכלו להתמודד עם ההוצאות בארצות הברית"

דייויד לאישנר, סמנכ"ל שיווק ב- SQream Technologies

דייויד לאישנר, (57, נשוי + 5 ילדים) נולד וגדל בעיר ניו יורק ועלה לישראל לפני 31 שנה. הוא השלים תואר ראשון במערכות מידע ואחר כך תואר MBA במנהל עסקים ושיווק באוניברסיטת העיר ניו יורק (CUNY).  עם עלייתו לישראל פיתח לאישנר קריירה ניהולית במספר חברות היי-טק וביניהן: מג'יק תעשיות תוכנה, Cynet, גילת תקשורת לוויינים, ועוד. בשנת 2017 הצטרף לחברת SQream המתמחה באנליזה של בסיסי נתונים גדולים והוא מכהן בה בתפקיד CMO. בנוסף, דייויד חבר ב G-CMO, קהילת מנהלי השיווק הגלובליים, יו"ר ועד הידידים וחבר הנאמנים של המרכז האקדמי לב, וחבר הנאמנים של המרכז האקדמי שלם.

"התפישה החברתית-פוליטית שלי היא מעורבת: אני מאמין שארה"ב (וכל מדינה אחרת) צריכה לספק שירותים חיוניים כמו בריאות וחינוך ברמה גבוהה לכל אזרחיה, אך אני גם מאמין שצריך לאפשר לכל אדם להתחרות ולהצליח בעולם הקפיטליסטי ללא מגבלות. בארה"ב שני הדברים נתפשים לעיתים כסותרים, אך לדעתי אפשר וכדאי לשלב בין שתי התפישות הללו בצורה מאוזנת. זו הסיבה שבמהלך כל חיי לא הצבעתי למועמדים בארה"ב על פי שייכותם המפלגתית (דמוקרטים או רפובליקנים) אלא על פי עמדותיהם בסוגיות הללו. העדרה של רשת ביטחון בארה"ב מעצימה כל משבר ובשנת 2008, לדוגמה, כמה חברים שלי שפוטרו מעבודתם עלו ארצה גם בגלל הציונות וגם כיוון שלא יכלו להתמודד עם ההוצאות הגדולות עבור שירותים בסיסיים.   

"לשמחתי, התפישה שלי מיושמת בצורה מוצלחת בישראל. שירותי הבריאות והחינוך הציבוריים הם ברמה טובה (למרות הקיטורים) והם נגישים לכל אזרח. מצד שני, התפתחה בארץ כלכלה קפיטליסטית ברמה גבוהה ויזמים מוכשרים יכולים להקים סטארט-אפים שהופכים תוך מספר שנים לחדי קרן משגשגים וכובשי עולם".   

"הצטרפתי להיי-טק הישראלי לאחר שירותי (ביחידה קרבית) ובעיני התעשייה היא התגלמות הישראליות. בעבודת ה-MBA שלי כבר ב-1993 הוכחתי שחברות ההיי-טק הגלובליות הגיעו לישראל בגלל הכוח ההנדסי המעולה שמצאו בארץ. לכך התווסף כמובן האופי הישראלי הייחודי: הפתיחות והיצירתיות של יזמים ומפתחים, הדיונים הנוקבים והוויכוחים המלווים בצעקות, הרצון להתעלות ולהתמודד עם אתגרים שהם כולם מנוף אדיר לתעשייה. ברגע האמת כולם מתלכדים, רצים קדימה ביחד, מתקנים תוך כדי תנועה כדי לכבוש את העולם הטכנולוגיה".

רונית אליאב (צילום: אלבום פרטי)
רונית אליאב | צילום: אלבום פרטי

 "יש בארץ פתיחות לקידום נשים בעבודה"

רונית אליאב, דירקטורית שיווק אסטרטגי, Bringg  

רונית אליאב, היא ילידת ארה"ב מניו ג'רזי שעלתה לישראל לפני כחמש שנים. לאחר קבלת תואר BA מאוניברסיטת הופסטרה בניו יורק פיתחה רונית קריירה בשיווק מוצר בתפקידים בכירים בחברות היי-טק ופיננסים בארה"ב. לפני כ-5 שנים עלתה לישראל ושימשה כדירקטורית בחברת פנאיה. בשנת 2019 הצטרפה לחברת ברינגג המפתחת פתרונות לניהול לוגיסטיקה ומשלוחים  והיא מכהנת כדירקטור שיווק אסטרטגי של החברה.

"אני משתייכת לזרם הדמוקרטי בארה"ב ומאמינה כי הפוליטיקה האמריקאית צריכה לשקף את הגיוון החברתי העצום של ארה"ב ולתת ייצוג הולם לכל קבוצות האוכלוסייה תפישת עולם זו חותרת למתן הזדמנות שווה לאוכלוסיות המצוקה הגדולות של ארה"ב ובראשן האפרו אמריקאים והמהגרים והיא מייצגת בעיני את רוחה האמיתית של הצהרת העצמאות והחוקה האמריקאית. הייתי גאה בכך שהילרי קלינטון רצה לנשיאות ב-2016 ואני מאמינה שהיא פורצת דרך אמיתית בקידום נשים בחברה, בפוליטיקה ובכלכלה. העובדה שביידן התחייב לבחור אישה כמועמדת שלו לתפקיד סגן הנשיא היא צעד חשוב בכיוון זה.

"המאבק לשוויון זכויות נמשך שנים מאות שנים בארה"ב ולצד פריצות דרך מרשימות נרשמו גם נסיגות מכאיבות ואני מקווה שבקרוב ארה"ב תחזור לדרך הנכונה של שוויון זכויות, ייצוג לכולם והנחלת תפישת הגיוון וההכלה בכל תחומי החיים.

"בישראל אני מוצאת פתיחות בין אישית רבה ולכולם כאן יש סגנון דיבור ישיר, פתוח, ללא שום עכבות. אני מוצאת בארץ גם פתיחות רבה לקידום נשים בעבודה ושמחתי לראות בצוות ההנהלה של ברינגג מספר נשים בתפקידי מפתח. בארה"ב הייתה התקדמות רבה בתחום זה בעשור האחרון וכולי תקווה שמגמה זו תתרחב בארה"ב וגם בישראל".