בית המשפט לתעבורה בחדרה החליט לאחרונה שלא למצות את הדין עם נהגת שפגעה בהולכת רגל כבת 58 במעבר חצייה. השופט אלכס אחטר התחשב בכך שמדובר בתאונה הראשונה שלה, בהיותה המפרנסת היחידה של חמישה ילדים, האמפתיה שחשה כלפי הנפגעת והעובדה שהעניקה לה עזרה מיידית. דרישת המדינה למאסר בפועל ופסילה ארוכת שנים נדחתה לפיכך, והעונשים הסתכמו ב-6 חודשי פסילת רישיון לצד פסילה על תנאי, 180 שעות שירות לציבור (של"צ), 3 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 1,500 שקל.  

התאונה התרחשה לפני כשנתיים בשעות הצהריים בצומת כביש 4 דרום ורחוב הרברט סמואל שבחדרה. הולכת הרגל ספגה חבלות קשות, שכללו חתכים עמוקים ושברים בחלקים שונים בגופה שהצריכו ניתוח. היא הייתה נכה 100% למשך מספר חודשים ונותרה עם 45% נכות אורתופדית ונפשית לצמיתות.

הנאשמת לא הודתה במעשיה ולאחר הליך הוכחות הורשעה בעבירות של התנהגות שגרמה נזק לרכוש וחבלה של ממש לגוף, נהיגה רשלנית ואי מתן אפשרות להולך רגל להשלים מעבר חציה בבטחה.

בתסקיר שהגיש שירות המבחן לפני כחודשיים לצורך המלצה לעונש צוין כי הנאשמת, אם לחמישה, עובדת כאחות בבית ספר ונמצאת מזה כ-4 שנים בהליכי גירושים קשים, כשבעלה לא מסייע לה כלכלית.

עוד נכתב כי אף שהתקשתה להכיר באחריות לתאונה הנאשמת מתייסרת מהפגיעה ומתעניינת בשלום הנפגעת. בנסיבות אלה המליץ השירות להטיל עליה עונש חינוכי של 180 שעות של"צ.

המדינה ביקשה לדחות את ההמלצה תוך שהדגישה כי בית המשפט מחויב לשיקולים ציבוריים רחבים. נטען כי לנאשמת לקח זמן עד שהכירה באחריות לתאונה, וכי העונש חייב להלום את הרשלנות הגבוהה והתוצאות הקשות של מעשיה.

לפיכך ביקשה המדינה לגזור על הנאשמת 3-12 חודשי מאסר, 3-6 שנות פסילה, מאסר ופסילה על תנאי, קנס ופיצוי לנפגעת.

הסניגור טען מנגד כי יש להתחשב בכך שזו התאונה הראשונה והיחידה של הנאשמת מאז שקיבלה רישיון ב-2007. הוא ציין כי היא זקוקה לרישיון כדי להגיע לעבודה תוך שהזכיר כי היא המפרנסת היחידה של הילדים ומתמודדת במערכה קשה מול בעלה.

עוד הוא טען כי בסופו של דבר הנאשמת לקחה אחריות ומתמודדת עם התוצאות הקשות של התאונה. על כן, ביקש הסניגור לקבל את המלצת שירות המבחן ולהימנע מפיצויים בשל מצבה הכלכלי הקשה.

רשלנות בינונית

השופט אלכס אחטר ציין כי הנאשמת יכולה הייתה למנוע את התאונה בקלות לו הייתה נזהרת יותר בהתחשב שהתרחשה באור יום ושדה הראייה היה פתוח, ואין ספק שהפגיעה שגרמה להולכת הרגל לא פשוטה. עם זאת, השופט לא סבר שהרשלנות הייתה ברף הגבוה אלא לכל היותר בינונית, והוסיף שיש להתחשב בנסיבות האישיות של הנאשמת ובעבר התעבורתי הנקי.

השופט אף זקף לזכותה את האמפתיה כלפי הנפגעת והעזרה המיידית שהעניקה לה, אך הדגיש כי לא יוכל להתעלם מכך שלא הודתה באחריות ובחרה לנהל משפט.

עו"ד ערן דמרי (צילום: צילום עצמי)
עו"ד ערן דמרי | צילום: צילום עצמי

בסיכומו של עניין החליט השופט לקבל את המלצת שירות המבחן והטיל על הנאשמת 180 שעות של"צ אך בנוסף גזר עליה עונשים של פסילת רישיון למשך חצי שנה, 4 חודשי פסילה על תנאי, 3 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 1,500 שקל.

ב"כ המדינה: עו"ד אולגה שץ

ב"כ הנאשמת: עבד קעדאן, עו"ד תעבורה

עו"ד ערן דמרי עוסק/ת ב- תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל