mako
פרסומת

"רתחתי מזעם": נהג הסעות שלקה בליבו יוכר כנפגע עבודה?

האיש התרגז מהחלטת הסדרן בעבודה לשבצו בקו הסעות שאינו כולל מנוחה בביתו, והשניים כמעט הלכו מכות. ביה"ד הכיר בוויכוח כ"אירוע חריג" שיכול להסביר את התקף הלב

עו"ד רונית כהן
פסקדין
פורסם:
מיניבוס, נהג
אילוסטרציה | צילום: Hlornet, shutterstock
הקישור הועתק

ויכוח עצים ולא שגרתי של נהג הסעות עם קולגה הוכר לאחרונה בבית הדין לעבודה בתל אביב כ"אירוע חריג", היכול להסביר את התקף הלב שחטף הראשון סמוך לאחריו. השופטת דפנה חסון זכריה התרשמה שההחלטה לשבץ את התובע בקו הסעות שאינו כולל רגיעה בביתו - בניגוד לסידור עבודה של שנים - גרמה לו לדחק נפשי בלתי רגיל.

האירוע התרחש לפני כמעט תריסר שנים, במרץ 2014. התובע, שעבד אז כנהג בחברה שסיפקה שירותי הסעות לענקית התרופות "טבע", ביצע מדי יום את הקו כפר סבא - קרני שומרון, מקום מגוריו, כאשר לאחר הפסקה בביתו לצורך סעודה, מקלחת ושהייה עם בני משפחתו - שב לעיר שבשרון להמשך יום העבודה.

בהחלטה צוין שבין התובע למנכ"ל חברת ההסעות שררה הבנה רבת שנים לפיה הסדרן ישבץ אותו על הקו לקרני שומרון, על מנת לאפשר לו מנוחה בביתו ביום העבודה הארוך. אלא שיום בהיר אחד, כך לטענת התובע, החליט הסדרן לשנות מהיוצרות ולשבץ נהג אחר על הקו הזה במקומו. ההחלטה הובילה לוויכוח סוער בינו לבין הסדרן שכלל גידופים וצעקות, כפסע מאלימות פיזית.

לגרסת התובע, סמוך לאחר האירוע - במסגרתו אף זרק עליו הסדרן צרור מפתחות - הוא החל להרגיש כאבים בחזה, שהקרינו ליד ולכתף. בחלוף יומיים בלבד כבר מצא עצמו בבית החולים, כמי שאובחן עם אוטם שריר הלב. משדחה ביטוח לאומי את תביעתו להכרה באירוע כפגיעה בעבודה, הגיש את התביעה לבית הדין.

"הלם וזעזוע"

התובע הסביר שההחלטה הפתאומית להסירו מקו ההסעות לקרני שומרון, תוך הפרת ההבנה ארוכת השנים, גרמה לו להלם וזעזוע, שהובילו מצדם לעימות החריף. "רתחתי מזעם והתחלתי לצעוק על החוצפה והזלזול בזמן שלי", סיפר בבית הדין. לעמדתו הוכח אירוע חריג המצדיק מינוי מומחה לבחינת הקשר הסיבתי. ביטוח לאומי, מצדו, טען שלא הוכח אירוע בלתי שגרתי בעבודה.

אבל השופטת חסון זכריה דחתה את טענת המוסד. לדבריה הגם שיוחסו לצדדים לוויכוח פתיל קצר, הוכח שהלכה למעשה הוא חרג מגדר הרגיל ואף גלש לכמעט מכות, עד שהשוהים במקום נאלצו להפריד בין הניצים.

"אירוע זה היה שונה מאירועים אחרים בהם התובע לא שובץ להסעה. על רקע זה, ונוכח חששו שהמעסיק הפר את 'הסידור הקבוע' במסגרתו הוא זה שביצע את ההסעה לקרני שומרון - עלתה חמתו והתפתח ויכוח חריף", כתבה השופטת. היא שוכנעה ששיבוץ הנהג האחר במקומו גרמה לתובע לדחק נפשי חריג שהתבטא, בין היתר, במהלומת הקללות והנאצות הסוערת עם הסדרן.

פרסומת

בנסיבות אלה הכירה השופטת בוויכוח - שהתרחש, כאמור, יומיים בלבד טרם אשפוז התובע בבית חולים בשל התקף לב - כ"אירוע חריג", והורתה על מינוי מומחה מטעם בית הדין לשם בדיקת הקשר הסיבתי בין השניים. חוות דעת אשר תמצא קשר שכזה תוביל, בסיכוי גבוה, לקבלת התביעה במלואה, ולהכרה באיש כנפגע עבודה בביטוח לאומי.

עו"ד רונית כהן
עו"ד רונית כהן | צילום: אמנון הלוי

  • ב"כ התובע: ליאב ריבק
  • ב"כ הנתבע: עו"ד ליעד עמר

עו"ד רונית כהן עוסק/ת ב- ביטוח לאומי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.