הסטודנטים זועמים: לפטר את המרצה. ארכיון (צילום: החדשות 2)
"רצוי שהעובד ילמד באוניברסיטה ולא במכללה" | צילום: החדשות 2

בעבר זכו האוניברסיטאות לסטטוס גבוה יותר מבחינת מקצועית ואקדמית, אך בשנים האחרונות, עם עליית המדרגה שעוברות חלק מהמכללות, הפערים בסטטוס הולכים ומצטמצמים.

ואולם, מחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה מראה שבוגרי האוניברסיטאות משתלבים בתפקידים בכירים יותר במשק - הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי.

בעקבות הדוקטורט שלו, בדק שמואל גרימלנד מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה, את הגורמים הקשורים למדדי ההצלחה האובייקטיביים והסובייקטיביים בקריירה ואת קיומם של הבדלים בנושא בין המגזר הציבורי והמגזר הפרטי.

במחקר השתתפו 545 מנהלי משימות, תוכניות או פרויקטים מ-11 חברות מהמגזר הציבורי ו-10 חברות במגזר הפרטי שעוסקות כולן בתחום הטכנולוגי.

במדרג הארגון ברצף של 1-9, קיבלו בוגרי אוניברסיטאות במגזר הציבורי את הציון הממוצע 4.68, לעומת ציון של 4.32 שקיבלו בוגרי המכללות; מה שמראה שבוגרי האוניברסיטאות מקבלים תפקידים בכירים יותר.

במגזר הפרטי הפער אף גדול יותר: בוגרי האוניברסיטאות קיבלו ציון ממוצע של 4.84, לעומת בוגרי מכללות עם ציון של 3.83. "כדי שהעובד יצליח יותר בעבודתו כדאי לו להשקיע בהעלאת רמת השכלתו ורצוי שילמד באוניברסיטה ולא במכללה", סיכם גרימלנד את הממצאים.

ממצאים נוספים שעולים מהמחקר מראים כי לא קיימים הבדלים מובהקים ברמת היעילות בין שני המגזרים (בתחומי פעילות דומים): אין הבדל בניצול תקציבים לביצוע משימות שונות ואין הבדלים בעמידה בלוחות הזמנים. כמו כן, לא נמצא הבדל ברמת המחויבות של העובדים כלפי הארגון בשני המגזרים