בחרוה מדברת בסלולרי (צילום: Vision SRL, GettyImages IL)
דווקא במשפחות ממעמד כלכלי נמוך הילדים מקבלים חשבון טלפון גדול יותר | צילום: Vision SRL, GettyImages IL

רוב ההורים היו רוצים חוק שיגביל מכירה של מכשירי טלפון סלולאריים לילדים ובני נוער, כך עולה מסקר שערך משרד התמ"ת. בשנת 2007 הגיעה ההוצאה הכוללת על חשבונות הסלולארי של הילדים בישראל ל-320 מיליון שקל.

לכשני שליש מהילדים בגילאי 12-15 במגזר היהודי יש טלפונים ניידים. בסך הכל בישראל יש 254 אלף ילדים בגילאים האלו שברשותם טלפון נייד. הנתון המעניין נמצא בחשבונות הטלפון: החיוב הממוצע לחודש לילד עומד על 104.5 שקל, אבל דווקא במשקי בית ברמה סוציו-אקונומית החשבון עולה. ילדים שבאים ממשקי בית חלשים יותר מוציאים 124 שקל בממוצע על הטלפון הנייד כל חודש.

כחצי מההורים מגבילים את הילדים שלהם בסכום מסוים, אבל כרבע מהילדים חורגים מהסכום שהוקצה להם לסכום שבוה פי 4 ואף יותר. חלק ניכר מהחשבון נגרם כתוצאה מהורדות של רינגטונים, אייקונים ותכנים סלולאריים אחרים. למעשה, רוב ההורים היו רוצים שהכנסת תחוקק חוק המגביל את ההוצאות של ילדים בסלולארי.

אך למרות ההוצאות הרבות, הורים רבים מצודדים בקניית מכשיר סלולארי לילד. הם רואים בטלפון הנייד מעין "קולר אלקטרוני", באמצעותו הם יכולים להיות בקשר מתמיד עם הילד ולדעת היכן הוא ומה הוא עושה בכל רגע נתון. על פי הסקר, ניתן לראות שבמשפחות חד הוריות יש יותר ילדים בעלי טלפון נייד מאשר במשפחות גרעיניות קלאסיות. לדעת אנשי משרד התמ"ת, זוהי הוכחה למשמעות הקשר בין ההורה לילד שמאפשר הסלולארי.