רעש, ענני אבק, לכלוך והמון פועלים מסתובבים. זאת שגרת החיים של תושבי שכונת חרוזים ברמת גן בשנים האחרונות. מרכז העיר מתחדש בשנים האחרונות בניין אחר בניין, רחוב אחר רחוב, והתושבים חיים בסיוט מתמשך.

"כל היום עוברים פה משאיות וטרקטורים, רעש, עובדים, דחפורים שחופרים כאן, דפיקות, פשוט אתר בנייה אחד גדול", מתאר יהודה שרוני, הפרשן הכלכלי של "מעריב" את הסבל שעוברים התושבים.

רמת גן היא העיר המובילה בישראל בקידום פרוייקט תמ"א 38, כ – 18 אחוזים מכלל הפרויקטים שאושרו בארץ מתקיימים ברמת גן כך שלמעשה 330 בניינים קיבלו היתר בנייה וכ- 420 מבנים נוספים ממתינים להיתר.

ככל שהפניות מתרחבות והבקשות מתרבות גוברים האתגרים העירוניים. לרוב בשיפוצים מתקיימים ברחובות צדדיים וצפופים עם תשתיות מוגבלות הגורמות לירידה באיכות החיים. "אתר בנייה עובד בסמוך לגן ילדים פעיל", מסבירה ליה פרנקל בן יורם, תושבת שכונת חרוזים ברמת גן. "זה סוג של רוסית אין לדעת מתי האסון הבא יגיע".

גם ביהוד מתלוננים התושבים על הבנייה. כ-2,500 דירות אושרו בפרוייקטים של פינוי בינוי. בשנה האחרונה התושבים לא מספיקים להתאושש מפרוייקט בנייה אחד לפני שהם מוצאים את עצמם מתמודדים עם פרויקט בנייה אחר. "זה יכול לקחת גם חמש שנים דבר כזה", אומרת יפעת זמיר תושבת העיר. "יש פה פגיעה מוחלטת באיכות החיים".

תגובת עיריית רמת גן: "בפיתוח שכונת חרוזים השקיעה העירייה בשנים האחרונות עשרות מיליוני שקלים: בהטמנת קו מתח, בבנית 2 גני ילדים, בהקמת מועדון אזרחים ותיקים חדש, מתנ"ס וכיום בתכנון אשכולות גנים נוספים לטובת השכונה, השקעה שלא נעשתה עשרות שנים למען תושבי השכונה".

תגובת עיריית יהוד מונוסון: "הפרויקטים המשולבים בכתבה הם פרויקטים אשר תוכננו ואושרו על ידי ראש העיר הקודם שקידם פרויקטים ללא תכנון כוללני וללא התחשבות בצרכי העיר. מיד עם כניסת ראש העיר הנוכחית, עצרה העירייה את כל הפרויקטים ויזמה תכנית מתאר כוללנית ומבוקרת".