תכירו את דודו רוז. האיש הזה, ביחד עם שגיא קדם, ניהל חברה שנקראת "ג'נרל טרייד". החברה סיפקה קורסים כיצד לסחור בשוק ההון וגם הציעה ללקוחותיה פעילות של מסחר בניירות ערך זרים.

"שכנעו אותי שהחשבון יהיה באופן אישי. לאט לאט הפקדתי את כל הפנסיה של אשתי שעבדה 35 שנות עבודה", מספר תמיר, שהשקיע בג'נרל טרייד ואיבד את כל כספו. תמיר העביר ביחד עם מאות משקיעים סכומי כסף גדולים, לעיתים הכסף היחידי שנותר להם. "ביום שראיתי שהמסך נפל חשכו עיני. התעלפתי בבית".

אבי היה אחד הנפגעים הראשונים שהרגישו שמשהו בחברה מתנהל לא כשורה. הוא ביקש את כספו בחזרה הרבה לפני שהחברה נפלה. זה לא עזר. לא מעט התחמקויות של דודו עוז תועדו על ידי המשקיעים. בהקלטה שנערכה חודשיים לפני הקריסה, נשמע רוז מאשים את הרגולציה.

במסמכי המפרק שהוגשו לבית המשפט מתוארת התנהלות עבריינית לכאורה. מנהלי החברה המשיכו לעשות שימוש בכספי לקוחות, גם אחרי שביקשו את כספם בחזרה. כספם לא הופקד בחשבון נאמנות. הוצגו בפניהם יתרות זכות שלא קיימות. בנוסף, יעל רוז, אשתו של דודו, קנתה בשנתיים האחרונות ארבע דירות באילת.

"לא עבדתי שם", היא אומרת שהיא נשאלת איפה הכסף. "זה נפל עלי כרעם ביום בהיר בדיוק כמו שזה נפל על הלקוחות. אני לא קשורה לשום דבר שקשור לזה".

השאלה שמרחפת מעל הפרשה היא איפה הרגולטור. איפה היה בנק דיסקונט שבו נוהלו לפחות חלק מהכספים בחשבונות. המפרק שמונה על ידי בית המשפט כבר הודיע שבכוונתו לחקור בכירים בבנק על התנהלות פסולה לכאורה.

תלונה שהוגשה למשטרה נסגרה, ורק אחרי ערעור נפתחה והחקירה נגד דודו רוז נמשכת.

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: "אנו דוחים מכל וכל את הטענות בכתב התביעה. הבנק פעל בהתאם לכל חובותיו על פי דין ואין בין הבנק לבין הנזקים הנטענים, דבר וחצי דבר".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "במהלך החקירה עד כה הוצעו מספר מעצרים ונגבו עדויות רבות כשהחקירה מתבצעת כל העת בליווי של פרקליט מלווה. החקירה עודנה מתנהלת ומטבע הדברים לא נוכל לפרט אודותיה מעבר לכך".

מהרשות לניירות ערך נמסר בתגובה: "המקרה נתון לחקירת משטרה והרשות מסייעת ככל שנדרש".