אין ספק שמעדן חלב הוא אחד הפתרונות הזריזים ונוחים להשקיט את הרעב אבל חשוב גם לדעת ולחשב מה בדיוק אתם מכניסים לפה. שוק מעדני החלב מגלגל בשנה יותר מחצי מיליארד שקלים. המעדנים נתפסים כבריאים ותחליף הולם לארוחת בוקר לילדים מבלי לתת את הדעת שהם רחוק מלהיות כאלו, מכיוון שאחת הבעיות בתחום הזה שלרוב כמות הסוכר לא מופיעה על האריזה.

ב"יולו" של תנובה יש 4 כפיות סוכר, ב"אקטימל" של שטראוס שמותר להכניס לגנים בתור תופסת לארוחת בוקר, בניגוד למשל למילקי, יש 2 ורבע כפיות סוכר. "יופלה" של תנובה מכיל 2.8 כפיות סוכר, ב"גמדים" של שטראוס מכיל 3 כפיות סוכר.

גם במעדנים בעלי מתיקות עדינה יש לא מעט סוכר. במעדן אורז "מולר" של טרה מצאנו יותר משלוש כפיות סוכר. יותר מהמעדנים הידועים כעתירי סוכר כמו מילקי באדי ודני מכילים בין 2-3 כפיות סוכר למעדן.

אומנם בשנת 2020 החוק עומד להשתנות והחברות שמייצרות את המעדנים יחויבו לכתוב כמה כפיות סוכר מכיל כל מעדן.איך נוכל גם אנחנו לדעת כמה סוכר יש במעדנים? "לוקחים את כמות הפחמימות, מפחיתים 4 גרם של לקטוז (סוכר טבעי) ואת התוצאה מחלקים ב-4," מסבירה התזונאית הקלינית נעמה שיראזי.