mako
פרסומת

המאכלים שמעלים את כמות הסוכר בדם

הרבה מזונות שנחשבים למזונות בריאים נבדקו ונמצא כי גרמו לקפיצות סוכר גבוהות אצל מרבית האוכלוסייה - מאורז מלא ועד גבינה לבנה ואפילו דלעת. צפו בכתבה המלאה מתוך התכנית הכלכלית

מעיין פרתי
פורסם:
מרק כתום
מרק כתום? מקפיץ | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הקישור הועתק

הרבה מזונות שנחשבים למזונות בריאים נבדקו ונמצא כי גרמו לקפיצות סוכר גבוהות אצל מרבית האוכלוסייה - אורז מלא, שעועית לבנה מבושלת, פתיתים וקוסקוס, ולא רק. 

גם גבינה לבנה הקפיצה ל-80 אחוז מהאנשים את רמות הסוכר בדם. אפילו ממחלקת הירקות צריך להיזהר - דלעת נמצאה כמקפיצה רמת סוכר בדם, ואילו דווקא שילוב של בננה וקוקוס גרם לתגובת סוכר מצוינת. 

למה בעצם זה חשוב לאדם בריא? רמות הסוכר קשורות לאורח חיים בריא, שמירה על משקל תקין ומניעת מחלות מטבוליות. 

צפו בכתבה המלאה מתוך התוכנית הכלכלית