מי שתייה (תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2)
ככל שקוטר הצינור יותר רחב, יותר מים יוזרמו עד שיגיעו מים חמים | תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2

המחסור החמור במים עדיין לא הגיע כנראה למשרד הפנים. כך טוען רמי טרבולסקי, יו"ר איסול, ארגון יצרני מערכות אנרגיה סולריות בהתאחדות התעשיינים. טרבולסקי מתייחס לדרישות החדשות של הוועדה להוראות למתקני תברואה במשרד הפנים, לפיהן יש לעבות את הצנרת להולכת מים חמים וקרים בדירות בכ-40% ויותר - דבר שלדבריו, יביא לבזבוז משווע של כ-45 מיליון מ"ק מים בשנה, כמות השווה לתצרוכת השנתית של כל העיר ראשל"צ (העיר הרביעית בגודלה בישראל).

במכתב לתמר קסטל בראון, מנהלת היחידה לתאום תקנות בנייה, יו"ר ועדת הל"ת במשרד הפנים, דורש טרבולסקי להקפיא לאלתר את יישומן של דרישות אלו, משום שלדבריו, הן פוגעות במשק המים במדינת ישראל וגורמות, כאמור, לבזבוז מים, בזבוז אנרגיה ובזבוז כספי הצרכנים.

במכתבו טוען טרבולסקי כי כיום, מקובל להשתמש בצנרת בעובי של 16 עד 20 מ"מ עבור הולכת מים חמים וקרים בדירות, ואילו על פי הדרישות החדשות של משרד הפנים, יגיע עובי הצנרת לקוטר של 25 מ"מ ויותר, דבר שיזרים כמות מים מוגברת בצנרת.

טרבולסקי מסביר במכתבו כי בישראל יש כ-2 מיליון דודי שמש, כאשר הדוד המקובל מכיל כ-150 ליטר מים. אורכה של הצנרת המובילה את המים החמים מהדוד לדירה הוא כ-20-25 מטר בממוצע. בצנרת זו שקוטרה כיום 16 מ"מ, יש בין 2.11 ליטר ל-2.64 ליטר מים. בהתאם לדרישה החדשה של משרד הפנים, צנרת בקוטר 25 מ"מ תכיל בין כ-5 ליטר ל-6.35 ליטר מים.

לטענת יו"ר ארגון איסול בהתאחדות התעשיינים, משפחה ממוצעת החיה בדירה בישראל פותחת את ברז המים החמים כ-15 פעמים ביום ומזרימה 2.5 ליטר בכל פתיחת ברז עד לקבלת מים חמים. לטענתו, יישום התקנות החדשות של משרד הפנים יביא לכך שאזרחי מדינת ישראל יזרימו לביוב כמחצית מכמות המים החמים הצבורה בדוד של 150 ליטר. כתוצאה מכך, יאלצו להשקיע אנרגיה חשמלית לחימום המים, או לחילופין, לרכוש דוודים בנפחים גדולים יותר, דבר שיוריד את הכדאיות ברכישת מערכת סולריות ויחסל את ענף האנרגיה סולרית בישראל.

טרבולסקי תמה על העובדה כי בדיונים שקיימה ועדת הל"ת שבמשרד הפנים, היא לא מצאה לנכון לשמוע את עמדתם של יצרני המערכות הסולריות.

טרבולסקי קורא להתערבותם של שרי הפנים, האנרגיה, והתשתיות ופעולתם הדחופה לשינוי ההחלטה התמוהה בעיתוי הזה, הכם מנותקת ממציאות משק המים בישראל.