אחד הגורמים המרכזיים שעוצרים ישראלים מלקנות באתרי אינטרנט מחו"ל הוא המשלוח. חלק מהאתרים שולחים ישירות לארץ אבל חלקם הגדול לא, בייחוד מארה"ב. אלו שכן - עושים זאת במחיר שלעיתים משתווה לעלות החבילה, דבר שפעמים רבות מבטל את המחיר הזול וגורם לנו להגיע למסקנה שעדיף לקנות בארץ.

בדקנו מחירים של כמה מוצרים שניתן לקנות בארץ לעומת הזמנה מחו"ל כולל עלויות משלוח עד הבית. לשם כך התייעצנו עם חברת USHOPS, המתמחה בייבוא אישי מארה"ב. האתר מספק כתובת אישית בארה"ב בחינם - כך ניתן לצאת לקניות בכל אתר אמריקאי. במסגרת השירות כל נושאי המשלוח והמכס מטופלים באופן מלא עבור הלקוח. ועם הגעת המוצר למחסנים הלוגיסטיים בארה"ב תוכלו לקבל מחיר סופי, כולל מיסים ומשלוח עם שליח עד הבית.

לפני הכל - טיפים לקנייה ברשת

משלוחים ועלויות שילוח

כדי להימנע מתשלומי המסים ועמלות השילוח, עליכם להקפיד על שני כללים: לרכוש מוצרים בפחות מ–75 דולר (הזמנות אונליין בסכום של עד 74.99 דולר פטורות ממע"מ, ממכס וממס קניה) ולשלוח אותם בדואר רגיל.  אם החלטתם להזמין מאותו אתר או מוכר ביותר משבעים וחמישה דולרים - פצלו את הקנייה. אם תזמינו מעל סכום זה 76 קיים  מצב שהחבילה "תיתפס" במכס ותצטרכו לשלם 17 אחוזים מע"מ  ומס קניה על מוצרים מסוימים כמפורט באתר המכס.

אתרים מסויימים כגון carters או Walmart אינם שולחים לארץ מה שמצריך סיוע של חברות שילוח. חברות כמו USHOPS יספקו לכם את כתובת המחסנים שלהם בארה"ב, ולא מעט הצעות מפתות. כך תוכלו למלא את הכתובת באתרים שלא שולחים לישראל והחבילה תשלח אליכם ישירות עד הבית.

חנות של וולמארט במיאמי (צילום: Joe Raedle, GettyImages IL)
וולמארט. לא שולחים לישראל | צילום: Joe Raedle, GettyImages IL

החיסרון הוא שלא תדעו את עלויות המשלוח עד שהחבילה תגיע למחסנים. כדי להימנע עד כמה שאפשר מחוסר הידיעה הזה יש באתרים מחשבון לחישוב העלויות. שימו לב שלחבילה עד 2 קילו תשלמו דמי משלוח מינימליים, לכן מומלץ להקפיד שהחבילה לא תעבור את המשקל הזה (פשוט סכמו את משקל כל הפריטים בהזמנה) ולבחור באופציה הזולה למשלוח דרך הים.

קופונים

הצרכנים האמריקאים אוהבים קופונים שכמעט תמיד מעניקים הטבה משמעותית. אם החלטתם לרכוש תחפושת באתרים אמריקאים כמו  בדקו אולי קיים קופון הנחה באחד מאתרי הקופונים הבאים RetailMeNotFatWaller ו– DealCatcher -  וחפשו את החנות שממנה אתם  מעוניינים להזמין. אם לא מצאתם גם חיפוש בגוגל תחת שם החנות בצירוף המלים coupon או voucher עשוי להוביל אתכם לתוצאות מועילות.

קאשבק

אתרי קאשבק (Cashback) מחזירים לכם כסף לחשבון הפייפאל על כל קנייה שאתם מבצעים בחנויות מקוונות, ויכולים להגיע ל–15% משווי הקנייה. האתרים המובילים בתחום הם Ebates  Extrabux  ו- BeFrugal  עליכם להירשם לאתרים האלה, ואז להיכנס לאתרי המכר דרכם.

איך משלמים

ברוב האתרים יש אפשרות לשלם דרך פייפאל, דרך בטוחה ונוחה לתשלום באתרים אונליין. אפשרות נוספת לתשלום באתרים שאין להם פייפאל היא באמצעות כרטיס ויזה נטען ב-40 שקל שניתן לרכוש בדואר (בהצגת תעודת זהות או דרכון לתושב זר ובתשלום במזומן בשקלים בלבד). לאחר הרכישה יש להטעין אותו בסכום שתרצו במטבע דולרי, יורו או פאונד. אפשרות אחרונה היא תשלום באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי.

אוהל בן רגע ל-4 אנשים של Coleman

מחיר בישראל - 998 שקלים. 

מחיר ב-amazon כולל משלוח - 868 שקלים.

אוברול לילדים של קרטרס  

מחיר בישראל - 59 שקלים לפריט. 360 שקלים לסט של 6 זוגות.

מחיר בארה"ב - 20 שקלים לפריט. במידה וקונים כמות, למשל סט של 6, משלמים לקילו 199 שקלים לקילו.

נעליי ריצה של ניו באלאנס FuelCore Sonic

מחיר בישראל – 769 שקלים.

 מחיר בארה"ב-  299 שקלים.

 רמקול נייד House of Marley Liberate BT

מחיר בישראל - 639 שקלים.

מחיר בארה"ב - 299 שקלים כולל משלוח.

לגו chima ‏70145

מחיר בישראל - 489 שקלים.

מחיר בארה"ב - 396 שקלים כולל משלוח.