mako
פרסומת

מטבח אחד, שמות רבים: הכירו את תופעת מסעדות הרפאים בוולט

נילי חן אבידן הזמינה טוסטים מ"בית הפיתה" דרך אפליקציית וולט, אך הופתעה לגלות כי בפועל קיבלה משלוח ממסעדת "בית הפנקייק", מבלי שצוין כל קשר בין השתיים. בדיקת mako מגלה כי התופעה רחבה וידועה. וולט הבטיחו לבדוק את הנושא ולהגביר את השקיפות בפלטפורמה

אפרת נומברג יונגר
פורסם: | עודכן:
וולט
וולט | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

נילי חן אבידן הזמינה משלוח של מזון מוולט ממסעדה היא לא הכירה. כשקיבלה את המשלוח היא נוכחה לדעת שהמסעדה המדוברת לא קיימת אלא פועל תחת מותג של רשת מסעדות, ממנה היא כלל לא בחרה להזמין. "הזמנתי בתמימותי טוסטים לילדות לארוחת צוהריים ממקום שלא הכרתי – 'בית הפיתה'. חשבתי שאני אפרגן לעסק חדש בעיר. כשהגיע השליח של וולט גיליתי אריזה של מסעדה אחרת די מוכרת: 'בית הפנקייק'", היא מספרת.

הצצה בחשבונית אישרה את חשדה של חן אבידן. "חשבתי לרגע שהם אולי התבלבלו לי בשליח אבל לא. אני לא מרבה ללכת לבית הפנקיק (למרות הקרבה הפיזית שלי אליו) כי המקום פחות לטעמי. בשום מקום בעמוד אין אזכור לכך שמדובר בעמוד של בית הפנקייק או שזאת חברת בת. פשוט עובדים עלינו בעיניים. בפועל מדובר באותו מטבח, לפעמים באיזה מחסן, שפועל תחת עשרה שמות שונים ומוציא בדיוק את אותו הדבר. אני מרגישה שהכריחו אותי להזמין ממקום שאני לא רוצה ועוד מיתממים כשאני מבקשת תשובות. אם הייתי רוצה להזמין מבית הפנקייק הייתי מזמינה מבית הפנקייק. כזאת אני אוהבת להחליט בעצמי" .

חן אבידן העלתה פוסט בקבוצה מקומית בה היא פעילה והופתעה לגלות שבית הפנקייק הוא ממש לא המקום היחיד שפועל ככה. "אני מכיר את זה מקרוב כי עובד בחברה אחרת בתחום, והרבה מסעדות אכן פותחות מה שנקרא 'מסעדות רפאים'. זה הכי נפוץ בסלטים, טוסטים וכל מיני מנות חלביות זולות", סיפר אחד הגולשים ואילו האחר הגיב: "בתור שליח, אומר לך שבפתח תקווה יש לפחות 4 עסקים שמוציאים מאותו מטבח אוכל תחת 2 חברות שונות".

חן אבידן פנתה לוולט וטענה כי בהתחלה הם ניסו להתנער ואמרו לה: "מה זה משנה איזו אריזה". רק לאחר שהתעקשה וולט הגיבו כי "המקרה אינו מתכתב עם הסטנדרט הרגיל שלהם וכי המקרה ייבחן לעומק ויטופל בהתאם", ואף הבטיחו לזכות את סכום ההזמנה מחשבונה.

"אפליקציית וולט מאפשרת לעסקים לפתוח עמודים של מסעדות מומצאות כדי להגדיל להם את המכירות, או לא להיות מושפעים מהשם שלהם. אין עסק כזה בית הפיתה. בכל מקרה תלמדו ממני ותעשו בדיקה מהירה בגוגל לפני שאתם מזמינים משהו על מנת לראות שיש באמת עסק כזה", היא מסכמת.

פנינו לבית הפנקייק ושם, הבעלים, שרון אדרי התעקש וטען כי הם לא מחביאים את העובדה שהמותג "בית הפיתה" פועל דרכם, וכי למעשה כבר שנתיים הוא קיים בפתח תקווה ועוד הרבה קודם לכן במסעדות האחרות ברשת. "אני לא מתחבא כמו הרבה מטבחי רפאים אחרים כרובם נמצאים בתל אביב וקמו בקורונה", הוא אישר את התופעה. "להיפך – אני מתגאה בזה שיש לנו עוד מותג שפועל תחת בית הפנקייק המקורי".

פרסומת

לגבי הטענה כי בוולט לא מצוין דבר לגבי הקשר בין שני המקומות, מלבד העובדה שהם נמצאים באותה כתובת (דבר שהלקוח הסביר לא יכול להסיק ממנו שמדובר באותו מותג. אנ"י) הבטיח אדרי לפנות לוולט ולבקש מהן להדגיש את הנושא.

מוולט נמסר: "אנחנו שמחים להיות פלטפורמה עבור בתי עסק שרוצים לצמוח ולהציע הצעות חדשות ומרגשות ללקוחות. אנחנו תמיד קשובים לביקורת, ונבחן איך לשפר את השקיפות שחשובה לנו".