עונת החתונות בעיצומה והמחירים בהתאם לה. על פי סקר של איגוד בעלי האולמות, מנה לסועד התייקרה בשנה ב- 25 אחוזים, וכעת עומדת על מחיר ממוצע של כ-320 שקלים.

גם אפליקציית תכנון החתונות Easy2Give מספקת נתונים קודרים: מספר המוזמנים צומצם מ-500 מוזמנים בממוצע טרום קורונה, לכ-250–300 מוזמנים. זוגות רבים לא מסוגלים לעמוד בהוצאה וכ-30 אחוזים מהם נכנסים לגירעון תקציבי, למרות שלפי נתוני האפליקציה, עלות המתנה הממוצעת עומדת כיום על כ־550 שקלים לאדם - עלייה של כ־30 שקלים בהשוואה לשנת 2019.

עוד ניתן ללמוד מן הסקר כי כמעט 40 אחוזים מהזוגות תכננו להשתמש בכספי האירוע במטרה לייצר עבורם חיסכון ראשוני לחיים המשותפים, ו־45 אחוזים מהנשאלים סיפרו כי לפני החתונה קיוו לכל היותר לכסות את הוצאות החתונה. רק 55 אחוזים הצליחו לעמוד בתקציב שהציבו לעצמם, ו-20 אחוזים מהזוגות נאלצו לקחת הלוואה לפני האירוע. מחצית מלוקחי ההלוואות דיווחו כי לקחו הלוואה של עד 50 אלף שקלים, וברוב המוחלט של המקרים ההורים לקחו את ההלוואה.

במרכז הכי יקר להתחתן ובירושלים הכי זול

על פי נתונים של זאפ מתחתנים, חתונה ממוצעת בארץ ל- 250 מוזמנים עולה בסביבות 90,000 שקלים, כשבמרכז המחיר קופץ ב- 14,000 שקלים. אם תחליטו להגדיל את כמות המוזמנים בחתונה, המחירים כבר יאמירו לסביבות ה- 155,000 שקלים. עבור חתונה ביום חמישי, תיאלצו להוסיף לאירוע של 250 מוזמנים כ-10,000 שקלים בממוצע ולאירוע של 500 מוזמנים – 20,000 שקלים.

מעבר להוצאה לבעלי האולמות מחכות לזוג המאושר הוצאות כבדות נוספות כמו דיג'יי, צלם, שמלת כלה, איפור ושיער, וחליפת חתן. המחירים דומים בכל הארץ, מלבד באזור המרכז, שם המחירים קופצים בעוד 20 אחוז בממוצע.

אפשר להתחתן בזול (יותר)

זה לא סוד שתעשיית החתונות מגלגלת  מאות מיליונים כל שנה וזוגות רבים חורגים מהתקציב על מנת להרים חתונה שלא נופלת מהחתונה של השכנה, הבת דודה, או החבר הכי טוב. אבל יש כמה טיפים שתוכלו לאמץ שיוכלו לעזור לכם להוזיל עלויות: הכינו רשימה של הדברים שאתם חייבים שיהיו בחתונה, שיקלו כמה אורחים אתם מזמינים, שקללו הוצאות נוספות על האירועים הנלווים, והעיקר- הכינו תקציב מראש ותעמדו בו.