קניות ברשת הפכו לשם נרדף לחיסכון בכסף וזמן. את מה שידעו לפני שלוש וארבע שנים רק חובבי הגאדג'טים למיניהם, יודעים היום כבר כולם: באינטרנט אפשר להזמין מחו"ל מוצרים במחיר נמוך בהרבה מזה שמוצע בישראל. והחיסכון יכול להגיע לעשרות אחוזים. מדובר בין היתר בבגדים, נעליים, משקפיים, תכשירי טיפוח וקוסמטיקה, גאדג'טים וכמובן הדבר הכי מדובר כיום - תחפושות לפורים.

אחד הדברים המרכזיים שקניות ברשת דורשות הן תכנון מראש, לרוב בגלל זמני השילוח מחו"ל. אומנם פורים יחול רק בסוף חודש מארס אבל מי שמקדים להזמין מאתרי הקניות ברשת, צריך לעשות זאת כבר עכשיו כדי להבטיח לעצמו תחפושת זולה ואיכותית לפורים בלי הצורך לעמוד בתורים, בבלגן ובמחירים בחנויות בארץ סמוך למועד החג.

בחודש האחרון עקבנו אחרי מספר קבוצות הורים שונות בפייסבוק, ובדקנו מהן התחפושות המבוקשות ביותר על ידי הורים. אם הבחירה הפופולרית מתאימה לכם, אלא הלינקים שאתם חייבים להכיר.


לקטנטנים

costumeforbabys (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך


תלבושות לתינוקות (מחיר ממוצע: 50 שקלים)

babydisneyprincess (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

נסיכת דיסני (מחיר ממוצע: 80 שקלים)

babysuperman (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

סופרמן הקטן (מחיר ממוצע: 34 שקלים)

babyanimalscostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

בגדי אנימה (בין 100 ל-140 שקלים)

בנים

pjjakko (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

כוח פי.ג'יי - גקו (מחיר ממוצע: 127 שקלים)

catboycostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

כוח פי ג'יי – ילד חתול (מחיר ממוצע: 100 שקלים)

monkeycostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

קופיף (מחיר ממוצע: 95 שקלים)

unikorncostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

תחפושות רכיבה (מחיר ממוצע: 105 שקלים)

keptemamericacostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

קפטן אמריקה (מחיר ממוצע: 70 שקלים)

spidermancostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

ספיידרמן (בין 67 ל- 78 שקלים)

ulfdisneycostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

אולף (בין 67 ל-70 שקלים)

kidssuperherocostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

מסיבת נושא ספיידרמן (13.5 שקלים ליחידה)

בנות

pgowlettecostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

כוח פי ג'יי - ינשופונת (מחיר ממוצע: 177 שקלים)

princess for kids (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

נסיכות דיסני (בין 29 ל-42 שקלים)

annadisney (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

אלזה (בין 33 ל-42 שקלים)

elzadisney (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

ועוד אלזה (ואנה) (בין 33 ל-42 שקלים)

ואפילו עוד אלזה (מחיר ממוצע: 102 שקלים)

wonderwoman (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

לאלו שרוצות להרגיש גל גדות (מחיר ממוצע: 200 שקלים)

maleficentcostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

או אנג'לינה ג'ולי (בין 100 ל-260 שקלים)

snowwhitecostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

שלגיה (מחיר ממוצע: 82 שקלים)

egypt queen (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

מלכה מצרית (תחפושת משפחתית) (מ-68 עד 76 שקלים ליחידה)

auroracostume (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך

הנסיכה אורורה (מחיר ממוצע: 131 שקלים)

טיפים למזמינים מחו"ל

משלוחים ועלויות שילוח

אתרים מסויימים כמו carters  או halloweencostumes אינם שולחים לארץ מה שמצריך שילוח בעזרת חברות שילוח. חברות כמו  ushops יספקו לכם את כתובת המחסנים שלהם בארה"ב וכך תוכלו למלא את הכתובת באתרים שלא שולחים לישראל  וישלחו לכם את החבילה עד הבית.

החיסרון הוא שלא תדעו את עלויות המשלוח עד שהחבילה לא תגיע למחסנים. כדי להימנע עד כמה שאפשר מחוסר הידיעה הזה באתרים יש מחשבון לחישוב העלויות.  שימו לב שלחבילה עד 2 קילו תשלמו דמי משלוח מינימליים, לכן מומלץ להקפיד שהחבילה לא תעבור את ה-2 קילו (פשוט סכמו את משקל כל הפריטים בהזמנה) ובחרו באופציה הזולה למשלוח דרך הים.

כדי להימנע מתשלומי המסים ועמלות השילוח, עליכם להקפיד על שני כללים: לרכוש מוצרים בפחות מ–75 דולר (הזמנות אונליין בסכום של עד  74.99 דולר פטורות ממע"מ, ממכס וממס קניה) ולשלוח אותם בדואר רגיל.  אם החלטתם להזמין מאותו אתר או מוכר ביותר משבעים וחמישה דולרים- פצלו את הקנייה. אם תזמינו מעל סכום זה 76 קיים  מצב שהחבילה "תיתפס" במכס ותצטרכו לשלם מע"מ 17% ומס קניה.

קופונים

הצרכנים האמריקאים אוהבים קופונים שכמעט תמיד מעניקים הטבה משמעותית. אם החלטתם לרכוש תחפושת באתרים אמריקאים כמו carters  או halloweencostumes בדקו אולי קיים קופון הנחה באחד מאתרי הקופונים הבאים RetailMeNot, FatWaller ו–DealCatcher - וחפשו את החנות שממנה אתם מעוניינים להזמין. אם לא מצאתם גם חיפוש בגוגל תחת שם החנות  בצירוף המלים coupon או voucher עשוי להוביל אתכם לתוצאות מועילות.

קאשבק

אתרי קאשבק (Cashback).אלה אתרים שמחזירים לכם כסף לחשבון הפייפאל על כל קנייה שאתם מבצעים בחנויות מקוונות, ויכולים להגיע ל–15% משווי הקנייה. האתרים המובילים בתחום הםEbates  Extrabux  ו- BeFrugal  עליכם להירשם לאתרים האלה, ואז להיכנס לאתרי המכר דרכם.

למי שרוצה החזרים כספיים אבל לא רוצה לשבור את הראש אחרי התניות באנגלית או שאין לו חשבון פייפאל, לאומי קארד השיקו שירות חדש שנקרא:   Pay-Back – קבלת החזרים לכל קנייה באתרים נבחרים בעברית וישירות לכרטיס האשראי. בכל פעם שרוצים לקנות באינטרנט, מתחברים ל-Pay-Back באתר לאומי קארד עם שם המשתמש והסיסמה שלכם לשירות, בוחרים באתר מהרשימה, ממשיכים לקנייה באתר וצוברים החזרים. כך לדוגמה הם מציעים החזר של שבעה אחוזים באתרים המיועדים לתחפושות Costume4less.com  ו-Halloweencostumes.com  , חמישה אחוזים באליאקספרס, ארבעה ב Ebayשני אחוזים ב Disney store ועוד.

איך משלמים
ברב האתרים יש אפשרות לשלם דרך פייפאל, שזו בעצם דרך בטוחה ונוחה לתשלום באתרים אונליין. אפשרות נוספת לתשלום באתרים שאין להם פייפאל הינה באמצעות כרטיס ויזה נטען ב-40 שקל שרוכשים מהדואר (בהצגת תעודת זהות או דרכון לתושב זר ובתשלום במזומן בשקלים בלבד) ואז יש להטעין אותו בסכום שתרצו במטבע דולרי, יורו או פאונד. אפשרות אחרונה היא תשלום באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי.

מי שרוצה להימנע מעיסוק בכרטיס אשראי בינלאומי ומעדיף שירות לקוחות בעברית יכול להיעזר באתר זיפי, המאפשר לרכוש דרכו משלל אתרים בינלאומיים. חשוב מאוד לשים לב למחיר השילוח במהלך הקנייה, שיכול להוסיף לעלות המוצר.