מאז נכנס לתוקף חוק השקיות בתחילת 2017 נרשמו ירידה של 80% בצריכת שקיות חד פעמיות וחיסכון של 1,800 טונות פלסטיק, כך על פי נתונים שפירסם היום (ד') המשרד להגנת הסביבה. מנתוני המשרד עולה כי ברבעון השני של 2017 נמכרו כ-95 מיליון שקיות על ידי הקמעונאים הגדולים, ירידה של כ-80% מהרבעון המקביל ב-2016 בו נרכשו כ-450 מיליון שקיות.

חוק השקיות אוסר על חלוקת שקיות חד פעמיות בחינם ברשתות השיווק. משמעות הדבר היא שמי שיבחר לקחת שקית יצטרך לשלם עבורה עשר אגורות. החוק חל בשלב הראשון רק על רשתות השיווק הגדולות ולא במכולות ובשווקים - ולכן הנתונים מתייחסים רק לרשתות. בנוסף, הוא לא כולל שקיות דקיקות (ללא ידיות) שנמצאות במחלקת הפירות והירקות.

במשרד הגנת הסביבה מסרו כי 7 קמעונאים לא העבירו את הנתונים במועד, ולכן החלו במשרד בהליכי אכיפה שגרמו למרביתם להשלים את הדיווח. לבסוף, 19 מתוך 21 הקמעונאים החייבים בהוראת החוק מסרו את הנתונים. במשרד מסרו כי "המשרד להגנת הסביבה ימצה את הדין בכל האמצעים העומדים לרשותו לגבי קמעונאים גדולים שלא דיווחו על פי החוק או באופן חסר, וכפועל יוצא לא הפקידו היטל לקרן לשמירת הניקיון".

במשרד ציינו כי "מדובר בשיפור באחוז הדיווח לעומת הרבעון הראשון של 2017, בין היתר בעקבות צעדי האכיפה בהם החל המשרד ברבעון הקודם. לגבי שני קמעונאים שטרם דיווחו ושילמו היטל כחוק בוצעה הערכה חשבונאית למספר השקיות שמכרו, ועל כן נתוני הרבעון השני של 2017 עדיין נתונים לשינוי. בסיום הרבעון השלישי המשרד יעדכן את היקף השקיות לרבעון השני ויפרסם אותו".

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
שכר השיאנים בתאגיד נחשף
בעל המסעדה שנקנס על ידי הרבנות: "זה ניסיון הפחדה"