בעלי האולמות פנו לבג"ץ בניסיון לבטל את החובה להחזיר לזוגות את המקדמות ששילמו. "הבג"ץ הוא לא נגד הזוגות", אומר נועם לוי, יו"ר התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים. "הבג"ץ הוא נגד החלטת הכנסת, שנבעה ברובה מחוסר הבנה. עם תחילת המשבר היו לנו 42 אלף זוגות. היום אנחנו נמצאים עם 1,600 זוגות שלא טופלו. המועצה לצרכנות נתנה המלצה בתחילת המשבר. ההמלצה שלה אמרה שכל התהליך של המכירה הוא שווה ערך ל-10 אחוז מהעסקה או עשרת אלפים שקל, הנמוך מבניהם. באותו רגע פתרנו את הבעיה מול רוב הזוגות".

לדברי לוי, הבעיה של 1,600 הזוגות האחרונים היא מול אולמות שנמצאים בקושי גדול להחזיר את הכסף. "אנחנו קיבלנו מענק של הוצאות קבועות. זה בקושי מכסה את ההוצאות השוטפות של האולם. הרבה אולמות נמצאים בקשיים".

על פי לוי, המענק מהמדינה משמש לתשלום על שכר דירה וחשבונות חשמל. הוא מציין שאולמות חדשים שהשקיעו מיליונים בהקמה, לא קיבלו כלל החזרים.

לוי מציין שממוצע המקדמות שניתנו הוא 15 אלף שקל. "אנחנו לא אומרים שלא צריך להחזיר. אנחנו רק אומרים שהתהליך הזה צריך לקרות ביחד עם החזרה שלנו לעבודה. לאולמות האלה קשה כי אין להם פיצוי. אם הם יהיו חדלי פירעון, הם יפגעו בעוד 80 זוגות שאמורים להתחתן בקיץ".

ליאב רוזנברג תכנן להתחתן באולם, ולבסוף התחתן בבית בהרכב מצומצם על פי הנחיות ההתמודדות עם הקורונה בחודש יוני. "ניסינו למצוא כל מיני פתרונות עם האולם, בין אם זה הסבה של התשלום לקייטרינג, או בין אם זה פריסה של תשלומים, קנס קטן והגיוני עם השבה של רוב המקדמות", הוא מספר.

רוזבנרג שילם לאולם מקדמה של 30 אלף שקלים. "התחלתי לדבר עם בעל האולם במרץ. הוא אמר לי באופן הכי ברור: אתה את סכום המקדמה לא תראה. למה? כי לא בא לי שתראה. במילים האלה, ויש לי את זה מוקלט. הוא צחק לי בפנים כשאמרתי לו שאני אגיע לכנסת עם זה. הוא אמר: 'תלך לכנסת, זה טוב לנו'".

הוא גם לא מסכים עם הנתונים שסיפק לוי. "על 1,600 זוגות כנסת ישראל לא הייתה מעבירה חוק. אם מדובר בסכום כל כך קטן, מה הבעיה להשיב לזוגות את הסכומים האלה?".

רוזנברג הגיש תביעה נגד האולם והוא יפגוש את הבעלים בבית המשפט באפריל. "אני עדיין אני מקווה שהוא יתעשת ויגיד שעבר החוק והוא צריך להחזיר את הכסף.