בפרקים הקודמים בסאגת "רפורמת הקורנפלקס":  הרפורמה, שגובשה על-ידי משרדי האוצר, הבריאות, והכלכלה  עוד במארס 2016 נועדה להגדיל את היצע המזון המיובא, להגביר את התחרות ולהוזיל את מחירי מוצרי המזון המיובאים.  היא כונתה "רפורמת הקורנפלקס" אך כוללת מוצרי מזון פופולריים מסוגים שונים.

הרפורמה מתוכננת על מוצרים שאינם מיוצרים בארץ דוגמת דגני בוקר, ביסקוויטים, קרקרים, חטיפים, פסטות, אורז ומוצרים נוספים, והיא צפויה להביא להוזלת מחירים משמעותית בשוק המזון היבש. התוכנית הייתה להעניק הקלות רגולטוריות ליבואנים קטנים ליבוא מוצרי מזון מחו"ל, כדי שיתחרו עם היבואנים הגדולים, ובכך להביא להוזלה משמעותית במחירים.

הכל כבר היה סגור אלא שאז הסתבר שמשרדי הכלכלה והבריאות שכחו עוד שחקן מרכזי אחד- הרבנות הראשית שטענה כי היא לא יכולה לאשר יבוא מקביל מבלי שהתווספו תקנים שיוכלו לבדוק מאין מגיע המזון המיובא בטענה כי המורכבויות בכשרות הן מאוד גדולות ליבואן המקביל אין קשר ליצרן המקורי ואין לדעת מאיזה מפעל הוא רכש.

למרבה האבסורד, הרבנות דרשה לאשר מחדש ליבואנים מקבילים קווי ייצור שכבר הוכרזו ככשרים ומפוקחים באופן תדיר לטובת שיווק לקהילות יהודיות בעולם ואף לישראל. הדרישות הללו הפכו את היבוא המקביל ללא כדאי מבחינה כלכלית, ובענף המזון העריכו כי מאות חברות יבוא קטנות יימנעו להיכנס לשוק היבוא המקביל.

אלא שאתמול נחתם הסכם לקידום פיילוט בייבוא המקביל, לאחר שהצדדים הגיעו להסכמות עקרוניות במסגרת דיון בוועדת הכלכלה בראשותו של יו"ר הוועדה ח"כ אלי אללוף ובעזרתו של יו"ר סיעת 'כולנו' ח"כ רועי פולקמן יחד עם מנכל הרבנות הראשית הרב משה דגן.

המוצרים שייובאו בשלב הראשון של הפיילוט הם בירה, קפה, שוקולד, חטיפים מלוחים וממרחים. בין המוצרים שייובאו: חטיפי מארס ומוצרים של קדבורי, נסטלה ופררו ממפעלים כשרים באירופה ובדרום אמריקה; בירה קורונה ממפעל כשר במקסיקו; מיונז, קטשופ ורטבים נוספים מתוצרת מפעל היינץ הכשר בהולנד; חטיפים מלוחים שונים מתוצרת כשרה של קוברד ברידג' קנדה ומגוון מותגי קפה מתוצרת ג'ייקובס רוסיה, הכשר אף הוא. המוצרים הללו צפויים להימכר גם בסופרמרקטים הגדולים, גם בקטנים וגם במכולות

בשלב הראשון מדובר במוצרי מזון מקווי ייצור במפעל המפוקח על ידי משגיחי כשרות מאושרים על ידי הרבנות הראשית. סוכם כי הרבנות תפעל לאישור גופי כשרות נוספים בחו"ל, וכי במקביל יבוצעו תיקוני חקיקה שיאפשרו סמכויות אכיפה והטלת סנקציות כספיות על יבואנים שייתפסו בהפרת הנהלים.

המוצרים הללו צפויים להימכר גם בסופרמרקטים הגדולים, גם בקטנים וגם במכולות והערכה היא כי ברגע שיתחילו לשווק אותם לציבור תהיה הוזלה של עד 40 אחוזים.

במסגרת הפיילוט סוכם על ידי הרבנות  הראשית ומשרד האוצר כי, הרבנות תפעל לאישור גופי כשרות נוספים בחו"ל, בכפוף להסכמתם כי יספקו מידע במידת הצורך לשם מתן אישור כשרות למוצרים המיובאים בייבוא מקביל, לרבות על הליך הייצור במפעל ומרכיבי מוצר מסוים. במקביל לפיילוט הוחלט כי הצדדים יפעלו לתיקוני חקיקה נדרשים לצורך מתן סמכויות אכיפה ובין היתר סנקציות ועיצומים כספיים שיוטלו על יבואנים שהפרו את הנוהל.