בשבועות האחרונים, רבים מאיתנו עברו לעבוד מהבית כדי לעזור למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. אם אתם לא חלק מאותם ברי המזל שקיבלו את הציוד שלהם בהשאלה ממקום העבודה לתקופה הזאת, בטח כבר התחלתם לחפש אחרי מחשב שיתמודד בגבורה עם העומס של התחברות מרחוק לשעות מרובות, שיחות וידאו איכותיות ושמירת קבצים כבדים.

קודם כל, כדאי לקחת בחשבון שכרגע עדיף להתמקד בחיפוש לפטופ ולא מחשב נייח, מהסיבה הפשוטה שככה תוכלו להתנייד בקלות עם המחשב בין החדרים בבית, או לקחת אותו איתכם לבידוד במקרה ותזדקקו. חוץ מזה, בואו נישאר אופטימיים ונחשוב גם על היום-שאחרי: כשתחזרו לשגרה, תוכלו להמשיך להשתמש בלפטופ גם מחוץ לטריטוריה הביתית.

אז ריכזנו עבורכם את כל הדברים החשובים לכם שצריך לוודא שיש במחשב נייד כדי לעבוד כמו שצריך מהבית:

1. מסך איכותי: לתצוגה חדה

אם העבודה שלכם קשורה למקצועות הגרפיקה והמולטימדיה או שכמו כולנו, גם אתם מוזמנים לכמה שיחות וידיאו ביום – אתם בטח זקוקים לאיכות תצוגה גבוהה. גודל ורזולוציית המסך יקבעו את מספר הפרטים שתוכלו להכניס בו מבלי לגלול, וכמובן את החדות והאיכות של תצוגת התמונות והווידיאו.

גודל המסך המומלץ לעבודה הוא בין 13-15 אינץ', ככה שהלפטופ עדיין נשאר קל לנשיאה והמסך יהיה גדול מספיק לתצוגה איכותית. העדיפו מסך שתופס כמה שפחות שטח פיזי מגוף המחשב (NanoEdge), עם שולי מסך דקים שמאפשרים תצוגה ברורה גם בזוויות קיצוניות.

סטנדרט הרזולוציה המינימלי עומד על 1920/1080 פיקסלים, כשכיום כבר קיימים לפטופים עם רזולוציית 4K שהופכת את הצפייה לאידיאלית גם כשמדובר בסדרות וסרטים – וכשעובדים מהבית, ההפסקות לנטפליקס או ליוטיוב הופכות להיות קריטיות במיוחד.

אסוס מחשב (צילום: ASUS)
צילום: ASUS

2. מקלדת מתכווננת ומשטח מגע: לסביבת עבודה נוחה

קבעתם לעצמכם איפה יהיה "המשרד" הביתי, סידרתם את השולחן ודאגתם לכיסא נוח לגב. גם ארגונומיה חשובה מאוד לשמירה על בריאות כף היד שלכם: בבחירת הלפטופ, תוכלו לחפש מחשב עם מקלדת שאפשר לכוון לזווית הקלדה אופטימלית. ציר חכם ומובנה בלפטופ, יכול לאפשר למקלדת להתכוונן בצורה אוטומטית לזווית הכי נוחה עבורכם, ובאותה הזדמנות הוא גם עוזר לקירור טוב יותר של המחשב ולאיכות שמע גבוהה.

חשוב לוודא שהמקשים נוחים להקלדה ובעלי מרווח תזוזה. כמו כן, מקלדת שמצוידת בתאורה אחורית תעניק לכם חוויית הקלדה מצוינת בכל שעות היום. בנוסף לאלו, תוכלו למצוא בלפטופים החדשים של אסוס בסדרת ZenBook, מסך מגע מובנה במשטח העכבר (ScreenPad 2.0). המסך מגיע בגודל 5.65 אינץ' ומותאם לאפליקציות רבות כמו למשל Spotify ו-Evernote, ככה שהן עובדות בצורה מושלמת בתצוגה המשנית. הנוחות באה לידי ביטוי בגישה המיידית ליישומים - בהם ניתן להשתמש בזמן ההקלדה, מבלי לעצור את העבודה השוטפת שלכם.

3. זיכרון RAM גבוה: לחוויית שימוש מהירה

זיכרון ה-RAM (Random Access Memory) הוא הזיכרון בו המחשב משתמש כדי לעבור ממשימה למשימה. הקיבולת שלו מתבטאת ב-GB, כלומר, ככל שהזיכרון גדול יותר - הלפטופ מסוגל להתמודד עם יותר משימות במקביל מבלי שתורגש האטה משמעותית.

המינימום הנדרש היום הוא זיכרון בגודל 8GB, כדי שתוכלו להריץ במקביל תוכנות פופולריות כמו דפדפן כרום, מסמכי אופיס ושיחות זום. אם אתם מעצבים, מתכנתים או עובדים עם תוכנות כבדות בשגרה – העדיפו לפטופ עם קיבולת כפולה, כלומר 16GB, כדי שהתוכנות לא יאטו את המחשב בגלל דרישות הזיכרון הגבוהות שלהן.

4. מעבד חדש: אל תתפשרו על ביצועים

חשוב שתתאימו את עוצמת המעבד לצרכים שלכם. כיום, מעבדי אינטל הם הנפוצים ביותר כשמעבד i7 נחשב למעבד החזק ביותר עבור השוק הפרטי. אם העבודה שלכם מסתכמת בשליחת מיילים וכתיבת מסמכים, תוכלו להסתפק גם במעבדים ישנים וזולים יותר, אבל לא תוכלו להסתמך עליהם בהפעלת תוכנות והרצתן או אפילו במקרה ותרצו לפתוח במקביל כמה לשוניות בדפדפן.

שימו לב שאתם לא קונים מעבד מדור ישן מדי, מאחר ולדור המעבד חשיבות גדולה ברמת הביצועים. איך תדעו באיזה דור מדובר? בדקו מהו שם הדגם המלא. המספר הראשון מימין למקף הוא מספר הדור, למשל הדור של מעבד Intel® Core™ i7-10510U הוא העשירי והחדיש ביותר.

איזה שוכבת על שטיח לומדת עם מחשב (צילום: ASUS)
צילום: ASUS

5. כונן SSD ונפח אחסון גדול: למהירות ושמירת קבצים

זיכרון SSD (Solid State Drive) הוא כונן לאחסון מידע המורכב משבב זיכרון בתוספת בקר ונטול חלקים מכניים, מה שהופך אותו למהיר מאוד בזמן ההפעלה השוטפת של המחשב ובביצוע פעולות מתקדמות. הכונן יכול להגיע בקיבולת שונה הנמדדת ב-GB, כש-128GB הוא הסטנדרט המינימלי. אם אתם אוהבים לשמור את הקבצים שלכם קרוב אליכם ומעדיפים לא להסתמך רק על גיבוי בענן, תצטרכו לדאוג לנפח אחסון גדול משמעותית שיאחסן את התמונות, הסרטונים ושאר הקבצים החשובים שלכם. ניתן למצוא היום לפטופים שמגיעים עם נפח 750GB, 500GB ואפילו 1TB במחירים משתלמים מאוד.

6. סוללה חזקה: לעבודה אינטנסיבית

נכון, עכשיו אתם בבית והחשמל זמין לכם בכל שעות העבודה. אבל, חשוב לזכור שכדי להיטיב עם חיי הסוללה והמחשב לטווח הארוך – מומלץ לא להטעין את הלפטופ כשאין בכך צורך ועדיף שלא לעבוד עליו בזמן שהוא בהטענה.

בדקו את סוג הסוללה של המחשב והאם היא בעלת קיבולת גבוהה, שתספיק גם לשעות רצופות של עבודה. אל תשכחו שהסוללה תשמש אתכם גם להמשך, לימים בהם כן תוכלו לצאת לפגישות וטיולים עם הלפטופ – לפעמים מבלי שיהיו שקעים חשמליים בסביבה.

7. עיצוב ומשקל: לניידות אופטימלית

סדרו את פינת העבודה שלכם עם לפטופ שמשתלב בו בצורה יפה לעין. חשבו על המחשב הנייד שלכם כעוד פריט עיצובי בבית, כי גם ללפטופ יכול להיות סטייל ואפשר למצוא היום מחשבים מעוצבים ואלגנטיים. בנוסף, כדאי להתחשב בעובדה שתאלצו לנדוד עם המחשב בין החדרים בבית או להכניס אותו לתיק בקלות  – ובתקווה שבעתיד הקרוב גם בחוץ - ולכן בחרו בלפטופ קל משקל ככל שאפשר, כשההמלצה היא פחות מ-1.3 ק"ג למחשבים בעלי מסך 13-14 אינץ' וכ-1.5 ק"ג למסך 15 אינץ'.

"הבחירה שלנו:  ASUS ZenBook 14, מחשב נייד אלגנטי בעל שוליים דקים במיוחד ותצוגה מרהיבה, עם משקל של פחות מ-1.3 ק"ג. מסך המגע הראשי והמסך המשני האינטראקטיבי הופכים אותו לבחירה הנכונה עבורכם. החל מ 3,880 ש"ח ניתן להשיג בחנויות המובחרות ואצל המשווקים המורשים". לעמוד המוצר לחצו כאן, ולעמוד המוצר מחשב ZenBook Flip (תמונה 3) לחצו כאן.