mako
פרסומת

השווארמיה ששוברת את השוק: 25 שקלים למנה בלאפה

בזמן שבכל הארץ מחירי השווארמה והפלאפל טסו כלפי מעלה, במסעדה בבאר שבע החליטו להגדיל את חוג הלקוחות בעזרת מחירים נמוכים במיוחד. "משפחות הפסיקו לקנות כי זה יקר מדי. המצב מטורף", אומר הבעלים

     שמעון איפרגן
שמעון איפרגן
mako
פורסם:
מסעדת הטורף בבאר שבע
מסעדת הטורף בבאר שבע. "החלטנו לאפשר לכולם לקנות במחיר שפוי" | צילום: שמעון איפרגן., mako
הקישור הועתק

מחירי השווארמה והפלאפל בישראל שוברים שיאים חדשים. עבור לאפה עם שווארמה ללא שתייה תשלמו בין 55 ל-75 שקל. פיתה עם שווארמה תעלה 45 שקל ומנת פלאפל כבר הגיעה למחיר של 25 שקל.

כעת בעלי מסעדה בבאר שבע החליטו לשבור את השוק. במסעדת "הטורף" שברחוב דוד המלך חתכו את המחירים בחצי. מי שיגיע למקום יוכל לקנות שווארמת עגל בלאפה ב-25 שקל בלבד, כולל סלטים וצ'יפס. מי שירצה להתפנק במנת פלאפל ישלם רק 10 שקלים.

במסעדה הדרומית הגיעו למסקנה שאפשר להרוויח מעט אבל להגדיל את חוג הלקוחות שלהם גם במחירים נמוכים ובכל זאת לעמוד על הרגליים.

מסעדת הטורף בבאר שבע
"לא הגיוני ששווארמה תעלה 55 שקלים" | צילום: שמעון איפרגן., mako

"מה שקורה במדינה זה מטורף. זה לא הגיוני ששווארמה בלאפה תעלה 55 שקל ויותר ומנת פלאפל 20, 25 שקל", מסביר ישראל שיקלי, הבעלים של המסעדה. "זה גורם לשכבות החלשות, סטודנטים וזוגות צעירים לחשב מסלול מחדש ולוותר על קניית הפלאפל או השווארמה כי הם הפכו ליקרים מאוד".

לטענת שיקלי, שמנהל את המקום ביחד עם שותפו אלדד בוקובזה, משפחות הפסיקו להזמין שווארמה ופלאפל, לאחר שאלה הפכו ממנה עממית וזולה לנטל כלכלי. משפחות עם שניים עד שלושה ילדים שנהגו להזמין במסעדה פעמיים או שלוש בשבוע ירדו לפעם אחת אחרי שההוצאה על המנה הגיעה למאות שקלים מדי שבוע.

מסעדת הטורף בבאר שבע
"אי אפשר לשחוט את האנשים" | צילום: שמעון איפרגן., mako
פרסומת

"החלטנו לאפשר לכל אחד לקנות שווארמה או פלאפל במחיר שפוי והוגן. אי אפשר לשחוט את האנשים במחירים שלא תואמים את המצב הכלכלי בארץ. השכר של האנשים נשחק וזה המעט שאנחנו יכולים לעשות למען הציבור. נכון אנחנו לא מרוויחים הרבה אבל עדיין גם אם הרווח הוא קטן אנחנו רוצים להגדיל את מעגל הלקוחות שלנו".

לדבריו, המבצע הוא לתקופה בלתי מוגבלת ולמי שיגיע פיזית למקום ולא למשלוחים. "לא תמצא מבצע כזה בשום מקום. לא יקרה כלום אם עוד מסעדות ובעלי דוכנים של פלאפל ושווארמה יצטרפו למבצע שלנו".