סופר קופיקס כבר לא רק בחמישה שקלים. רשת סופר קופיקס החלה בשינוי המודל של הרשת, כך שיימכרו בה גם מוצרים במחיר הגבוה מ-5 שקלים. כחלק מהמהלך, הרשת, שפועלת תחת הסלוגן "סופרמרקט במחיר אחיד", החלה בפיילוט במסגרתו היא מוכרת מוצרים שונים במחיר של 25-10 שקלים למוצר. הפיילוט מתקיים, נכון לעתה, בסניפי הרשת ברחוב בן יהודה ובאלנבי בתל אביב ובהמשך צפוי להתרחב לשאר סניפי הרשת בהתאם למידת הצלחתו. כך נודע ל- TheMarker.

המוצרים שכלולים בפיילוט נכון לעתה הם דגני בוקר מסוג כריות של יוניליוור במחיר של 25 שקל, סירופ ויטמינצ'יק של אסם ב-10 שקלים, קורנפלקס תלמה באריזה מוקטנת של 500 גרם ב-10 שקלים, יין אדום ויין לבן של סגל ב-20 שקל, תחליב רחצה או שמפו פינוק ב-10 שקלים, שמן זית יד מרדכי 500 מ"ל ב-20 שקל, ג'ל כביסה 3 ליטר מג'יק ב-20 שקל, דגני בוקר מסוג דליפקאן של יוניליוור - 20 שקל, נייר טואלט מולט 32 גלילים ב-25 שקל.


רשת סופר קופיקס, המונה 26 סניפים, נפתחה ביוני 2015 בהמשך לרשת בתי הקפה קופיקס. אבי כץ, מייסד קופיקס - החברה המוכרת את מוצריה במחיר אחיד של 5 שקלים, הצהיר עם פתיחתה שגם סופר קופיקס תמכור את מוצריה ב-5 שקלים וברשת סיפרו כי הספקים הגדולים ניאותו למכור לה סחורה בתנאים מועדפים שיאפשרו לה למכור אותם לצרכנים במחיר זה. נאמר כי חלקם אף ישיקו עבורה אריזות מוקטנות שיאפשרו מכירה במחיר האחיד וכי במקרה הצורך יסתמכו בסופר קופיקס על ייבוא מוצרים מחו"ל.

אולם תוכניות והצהרות לחוד ומציאות לחוד: לאחר שהיא פועלת כשנה וחצי הבינו ברשת שספקים רבים לא מוכנים לשתף איתם פעולה ולייצר עבורם אריזות מוקטנות, וכי צרכנים רבים לא מוכנים לוותר על מותגים מוכרים שלא נמצאים ברשת ולרכוש במקומם מוצרים של ספקים פחות מוכרים או מוצרים מיובאים מחו"ל.

"החוכמה היא לא להישאר בקונספט עליו הצהרנו בכל מחיר ואז לסגור את העסק, אלא למצוא את מה שהכי טוב לצרכן. לצערנו, לא הצלחנו להביא את כל המגוון שחשבנו שיהיה ברשת. כבר כשהשקנו את הקונספט הבנו שזה יהיה קשה לשכנע את הספקים לייצר לנו מוצרים מיוחדים, אבל אני מודה שזה היה קשה מהצפוי. במצב הזה, נוצרה סיטואציה שהלקוח לא מסוגל לעשות את כל הקנייה אצלנו", אומרת חגית כץ-שינובר, סמנכ"לית הסחר של קופיקס. "אם היינו באירופה ולא בישראל היה לנו הרבה יותר קל כי שם הרבה מאוד מוצרים קיימים באריזות קטנות. בישראל אין מודעות לצריכה בכמויות קטנות יותר, למרות שלשם העולם הולך. אנחנו מייבאים הרבה מוצרים מחו"ל אבל אי אפשר לייבא הכל ויש מותגים ישראלים שאי אפשר לייבא והצרכן לא מוכן להסתדר בלעדיהם".

כץ-שינובר טוענת שלא מדובר בוויתור על המודל של הרשת, אלא התאמתו לביקוש בשטח: "גם אם הפיילוט יצליח ויורחב, עדיין כ-90% מהמוצרים יימכרו במחיר אחיד של 5 שקלים. עם זאת, כדי לעזור ללקוח לא לפצל את הקניות שלו, נמכור גם מוצרים שמחירם גבוה יותר. כרגע אנחנו מנסים את זה עם מוצרים שחשובים ללקוח ולא הצלחנו למצוא להם תחליף ראוי בעיני הלקוחות. הבאנו, למשל, דגני בוקר מחו"ל שהלקוחות לא התחברו אליהם", היא אומרת ומבקרת את הצרכן הישראלי, המכור לדבריה למותגים: "הלקוחות הישראלים אוהבים מותגים ואנחנו לא מצליחים לשנות את תרבות הצריכה של הלקוחות ולחנך אותם לצרכנות נבונה יותר. הלוואי שהצרכנים לא היו בוחרים בפינצטה את המוצרים שהם בוחרים ונאמנים למותגים הגדולים. אם היו יותר צרכנים נבונים שלא קונים מותגים כי הם מותגים גם אנחנו היינו במצב הרבה יותר טוב וגם הציבור כולו היה מרוויח כי המחירים היו יורדים. אבל זה לא המצב -  אז ללכת עם הראש בקיר זאת לא חוכמה כי אנחנו רוצים שללקוח יהיה טוב לקנות אצלנו".

 

בסוף 2015, כשהיא מונה 6 סניפים, נכנסה כשותפה ברשת שייסד אבי כץ, קרן גרין לנטרן של ריצ'י הנטר, יוסי עליאש ודניאל בן רעי ורכשה 50% מהמניות תמורת 50 מיליון שקל. מדו"חות החברה שפורסמו בתחילת החודש עולה שהכנסות החברה ממגזר המרכולים (סופר קופיקס) הסתכמו בכ-40 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה. רשת המרכולים עדיין לא מרוויחה כסף וההפסד התפעולי שלה ברבעון השלישי הסתכם ב-50 אלף שקל.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
הזרועות הארוכות של הדוד סם: גם ישראלים חשופים למס בארה"ב
תיירות הקרוזים צומחת בעולם - אך לא עוגנת בישראל