הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן הודיעה היום על פתיחה בחקירה נגד מועדון הזאפה (זאן מוסיקה בע"מ) בגין הטעיה בתמחור משקאות. במסגרת זו נחקר יוני פיינגולד, הבעלים של קבוצת זאפה, בחשד להטעיה ולהשפעה בלתי הוגנת על הצרכנים ונאספו חומרים ממשרדי החברה.

החקירה נפתחה בעקבות פרסומים בדבר מכירת משקאות באמצעות חבילות רכישה, באירועים שהחברה הפיקה - הופעות חיות, במסגרת ההופעות נמכרו לצרכנים משקאות אלכוהוליים רק באמצעות רכישת צמידים שהחברה הנפיקה, כאשר הצמידים הוטענו בסכומים קבועים מראש - 29 שקל, 55 שקל, 85 שקל.

לאחר קניית הצמיד, הצרכנים ניגשו לבר ורכשו את האלכוהול באמצעות הצמיד. ברשות גילו כי סכומי הקנייה של האלכוהול לא תואמים לסכומי החבילות וברוב המוחלט של המקרים הצרכן נשאר עם עודף, שאותו החברה סירבה להחזיר. ברשות סוברים כי שיטה זו מעוררת חשד להטעיה ולהשפעה בלתי הוגנת המנוגדים להוראות חוק הגנת הצרכן.

על פי הרשות, "כאשר רצה צרכן לרכוש מים מינרלים בלבד בסכום של 12 שקלים בהתאם למחירון שהוצג לצרכנים באירוע, הוא לא יכול היה לעשות זאת כיוון שהמחיר המינימלי של הצמיד היה 29 שקל. כך, הוטעו הצרכנים לכאורה לחשוב כי מחיר המים הינו 12 שקל ולמעשה מחירם הוא 29 שקל. כיוון שמחירי המוצרים הבודדים אינם מתאימים במדויק למסלולי החבילות, למעשה המחירים המשולמים בפועל שונים מאשר אלו המוצגים במחירון".

עוד אומרים ברשות כי מדובר בהשפעה לא הוגנת על הצרכנים שכן האירועים מתקיימים במתחם סגור ואין להם אפשרות לרכוש את המשקאות האלכוהוליים אלא באמצעות חבילות הרכישה בסכומים שנקבעו. "לדוגמה כאשר הצרכן רוצה לקנות מים ב-12 שקל הוא יצטרך לקנות עוד משקה כלשהו על מנת להצדיק את רכישת הצמיד ב-29 שקל (למרות שלא תכנן לקנות פריט נוסף מעבר למים). לכך מתווסף הלחץ הקיים בקופות ולחץ הזמן להגיע למקומות הישיבה. בכך מופעלת השפעה בלתי הוגנת על הצרכן שמניעה אותו לבצע רכישה", אומרים ברשות

עו"ד מיכאל אטלן, הממונה על הרשות, הסביר כי "הרשות לא תסבול כל ניצול של צרכנים ולכן נפתחה חקירה באופן מיידי. התגובה המהירה של הרשות תועיל להכוונת ההתנהגות של זאפה וגם של מפיקי אירועים אחרים כמותה, כבר עתה לקראת תקופת המופעים הקרבה, עוד לפני השלמת הליך האכיפה".

קליס, זאפה הרצליה 2015 (תמונת AVI: MUPERPHOTO, MUPERPHOTO, יחסי ציבור )
קליס מופיעה בזאפה הרצליה | תמונת AVI: MUPERPHOTO, MUPERPHOTO, יחסי ציבור

מקבוצת זאפה נמסר בתגובה: "לקראת עונת המופעים, הקבוצה ערכה פיילוט במספר מועט של מופעים על מנת לבחון שרות טכנולוגי חדש ומתקדם שנקרא צמיד CASHLESS, המקובל בחו"ל כאמצעי תשלום לכרטיסים, מזון ומשקאות במופעים ובפסטיבלים, וזאת במטרה להביא קדמה טכנולוגית ולייעל את השרות לצרכן הישראלי.

במתחם המופעים ניתן היה לרכוש משקאות אלכוהול באמצעות צמיד ה-CASHLESS בלבד לקהל מגיל 18 ומעלה, וללא קשר ניתן היה לרכוש שתייה קלה (כולל מים), מזון ומוצרי מרצ'נדייז ללא צמיד ה-CASHLESS, בכל אמצעי התשלום (מזומן או אשראי) בהתאם למחירונים שהוצגו בכל עמדות המכירה בשטח האירוע. האינפורמציה לגבי הCASHLESS הוצגה בעמדות הרכישה.

לאחר שחלק קטן מקהל רוכשי צמיד ה-CASHLESS נשאר עם יתרה שלא מומשה בצמיד, נעשתה פנייה לבאי האירוע על מנת לזכות את הלקוחות שנשארו עם יתרה. זאפה תמשיך להקפיד על טיפול הוגן ומקצועי בקהל לקוחותיה הנאמן".

לזאפה מספר מקומות ברחבי הארץ המיועדים להופעות בהם: זאפה תל אביב, הרצליה, ירושלים, חיפה אמפי שוני ועוד. כמו כן, לזאפה חברת הפקות שהביאה לישראל הופעות מחו"ל דוגמת: ג'מירווקאי, פט שוט בויז, מארק רונסון, סוויד ועוד.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
אחרי שנה של ירידה במניה - קורנית דיגיטל עברה לרווח רבעוני
גם השב"כ מצטרף לחגיגה: יאתר סטארט-אפים יחד עם אוניברסיטת ת"א

mako כסף - כל מה שצריך לדעת