אין תמונה
הלך ההאמר. הלכה המרצדס.


בית המשפט המחוזי בתל-אביב נענה היום (ה') לבקשת אנשי העסקים לוי קושניר ובלרם צ'יינרי מהונג קונג, המייסדים ובעלי השליטה הקודמים בחברת האחזקות אמריס שנשלטת היום בידי ארקדי גאידמק, והרחיב את העיקולים שהוטלו על רכושו של גאידמק לשווי של 78 מיליון שקל, כגובה סכום התביעה שהגישו נגדו. בין היתר, אושר להם לרשום עיקול במשרד הרישוי על רכבי ההאמר והמרצדס של גאידמק.

כזכור, קושניר וצ'יינרי טוענים כי מימשו אופציית מכירה (Put) בה מתחייב גאידמק לרכוש את יתרת מניותיהם באמריס תמורת 22.75 מיליון דולר, אולם הוא הפר את ההסכם ולא שילם את הסכום.

עם הגשת התביעה הטילו השניים עיקולים על מניותיו של גאידמק ועל חשבונותיו בבנקים. אולם, באמצעות עו"ד אלקס הרטמן ממשרד ש. הורוביץ הם טוענים כעת, כי שווי נכסיו הלא משועבדים בחלק מהבנקים ומחזיקים נוספים הוא כ-175 אלף שקל בלבד. כמו כן, לטענתם, הם איתרו אג"ח של אמריס בשווי כ-937 אלף שקל ונכס קרקע אחד. בבנק הפועלים מחזיק גאידמק תוכניות חיסכון שייפרעו בשנת 2014 בסך 21.8 מיליון שקל, ורוב הסכום משועבד ממילא לבנק.

לדברי התובעים, מצבו התזרימי של גאידמק רק הורע מאז, ובינתיים נודע להם על נכסים נוספים שלו המוחזקים בידי גורמים שונים.

"שהחברה תדע מי בעל השליטה שלה"

בתוך כך, דנה היום השופטת דניה קרת-מאיר בבקשת הכונס מטעם בנק מזרחי-טפחות של מניות גאידמק באוסיף , לאשר את מכירתן לישרס שבשליטת שלמה איזנברג תמורת 135 מיליון שקל. החלטתה תינתן בשבוע הבא.

כזכור, גאידמק מבקש לבטל את ההתמחרות שביצע הכונס, עו"ד פיני יניב, וזאת בטענה כי קיזז את חובו לבנק מול הנזקים שגרם לו הבנק, לכאורה, בעצם הכינוס. פרקליטו, עו"ד יוסי שגב, שב וטען בדיון כי גאידמק לא קיבל מהבנק עד היום פירוט של החוב. כמו כן, הוא ביקש שאם תידחה טענת הקיזוז - יתאפשר לו לפדות את המשכון באותם תנאים של הקונה (ישרס).

נושיו של גאידמק, כמו לוי קושניר, אורי שני וצבי ויליגר, יוצגו בדיון ותמכו באישור המכירה. עו"ד יוסי בנקל טען בדיון, בשם ישרס, כי גאידמק לא הפעיל את זכות הפידיון לפני שמכר את המניות לשגב עצמו (מכירה שבוטלה), ולכן הוא מושתק לטעון זאת כעת.

עו"ד פיני רובין, שייצג את אוסיף, אמר: "טוב, בימים כתיקונם ובוודאי בימים טרופים אלה, שהחברה תדע מיהו בעל השליטה הסופי שלה - ויפה שעה אחת קודם".