הפגנת ערוץ 10 מול משרד האוצר (צילום: עודד קרני)
חיימוביץ. עצובה | צילום: עודד קרני

300 מעובדי ערוץ 10 ואתר נענע 10 הפגינו הבוקר מול משרד האוצר בירושלים, בעקבות הודעת בעלי המניות כי יפסיקו להזרים כסף לערוץ החל מתחילת החודש הבא. המפגינים קראו לשר האוצר, יובל שטייניץ, ולשר התקשורת, משה כחלון, למצוא פתרון שיציל את הערוץ מסגירה.

העובדים הגיעו עם חולצות שחורות ומשרוקיות, חסמו כבישים ואחזו בשלטים בהם נכתב "לא סוגרים 3,000 משפחות בגלל סחבת", "3,000 כתמים על המצפון שלכם" ו"כחלון אל תפקיר אותנו". בין הטאלנטים שהגיעו להפגין: מיקי חיימוביץ', נאור ציון, אמנון לוי, דב גיל-הר, גיא זהר, שרון גל, ברוך קרא, חיים אתגר ומיקי רוזנטל. בלט בהיעדרו – יעקב אילון שנמצא בחו"ל.

מיקי חיימוביץ': "אני עצובה"

"זה הבית שלי ואלה החברים שלי", אמרה חיימוביץ', "התחושה של כולנו היא שהגענו לנקודה מאד קריטית ואחרי הרבה מאד שנים יש תחושה רצינית של חוסר וודאות. באתי לערוץ 10 עם הרבה רצון לקחת חלק בהתפתחות של גוף תקשורת חדש, כמו שעשיתי בערוץ 2. קיוויתי שיהיה טוב ושיפרח אבל דברים לא בדיוק התגלגלו ככה. אני עצובה, הגענו למצב בעייתי ומה שצריך עכשיו זה להחיות את הערוץ".

מה יקרה איתך אם הערוץ ייסגר?
"אני ממש לא מתעסקת עם זה עכשיו. אני אופטימית וחושבת שיהיה בסדר בסופו של דבר".

יש סיכוי שתחזירי לערוץ 2?
"אני מקווה שאני אעשה עוד הרבה שנים בערוץ 10, אבל אני לא פוסלת שום דבר".

גם רביב דרוקר לא התחיל לחשוב עדיין על עתידו ומעדיף להתרכז במאבק הנוכחי: "אנשים כמוני שמנסים להיות קולים לא משתמשים במושג 'חרד' אבל ברור שגם גורלי מעניין אותי. לא מדברים עם בן אדם שנאבק על חייו על מה יקרה אם הוא ימות".

"אף אחד לא רוצה שהערוץ הזה ייסגר", הוסיף הפרשן לענייני משפט ברוך קרא, "אף אחד לא רוצה שיהיה ערוץ מסחרי אחד בעיקר בהיבט של חברת החדשות. התחושה היא שבגלל שמשרדי התקשורת והאוצר לא עושים את מה שצריך ויש סחבת, אנשים יכולים למצוא עצמם בסופו של דבר בלי עבודה".

מיקי רוזנטל מגדיר את המצב של סגירת ערוץ מסחרי בישראל כ"אסון": "זה מאבק חשוב מאד וזה יהיה טירוף אם הערוץ ייסגר. לסגור ערוץ תקשורת בישראל זה אסון לפלורליזם, לדמוקרטיה וכמובן שזה גוזל פרנסה להרבה מאד אנשים".

ח"כ ניצן הורוביץ, מי שהיה עד לפני זמן קצר ראש דסק החוץ של הערוץ, הצטרף גם הוא למפגינים ואמר: "מאד חבל לי שהם הגיעו למצב כזה ובאו לכאן להפגין, אבל כנראה שאין ברירה. למדינה דמוקרטית חייב להיות אינטרס שתהיה לה תקשורת חופשית, תחרותית, רצינית ושלא נישאר רק עם ערוץ אחד. שרי הממשלה, ובראשם שר האוצר, צריכים לעשות מה שצריך ולשחרר את הערוץ הזה מהסיוט".

מנכ"ל חדשות 10, ראודור בנזימן, בטוח שהכתבים הבכירים שלו ימצאו מהר מאד עבודה חדשה ודואג בעיקר לעובדים הזוטרים. "האנשים היותר מוכרים והיותר מצליחים ימצאו את מקומם בהמשך, הבעיה היא לא הם ולא אני", הוא מסביר, "הבעיה היא 400 איש שעובדים בערוץ ועוד אלפי משפחות שמתפרנסות ממנו. משהו לא נעשה כאן בשכל, אני מקווה מאד שאין כאן חיסול חשבונות מצד האנשים שיושבים במקומות החשובים. חשוב לזכור שהבעיה היא לא רק של ערוץ 10 אלא של כל ענף הטלוויזיה. גם בקשת, ובטח ברשת, המצב הוא לא כשהיה. כל הענף במצוקה קשה כי הרגולציה לא עובדת יותר".

מיקי חיימוביץ' ועובדי ערוץ 10 מפגינים (צילום: עודד קרני)
שומרת על אופטימיות | צילום: עודד קרני
הסוף של הישרדות?

מלבד אנשי חברת החדשות של הערוץ הגיעו להביע הזדהות גם מפיקים, במאים ושחקנים. איתן אבוט מחברת ההפקות אבוט-רייף-המאירי מבטיח שהעונה השלישית של "הישרדות" תשודר בערוץ 10 אך נשמע הרבה פחות בטוח לגבי העונות הבאות.

"יש סיכוי שאם הערוץ ייגמר אז גם 'הישרדות' תיגמר", הוא פוסק, "אני מעסיק 200 איש בשביל להפיק את הישרדות ועוד עשרות רבות בשביל ניהול החברה. מישהו צריך להתעשת, המדינה עדיין לא הפנימה שהאוויר, שפעם היא מכרה בהרבה כסף, שווה היום הרבה פחות וזאת מהות הבעיה. ברגע שהמדינה תבין את זה היא תהיה חייבת לתת את ההקלות המתאימות".

"באתי להביע תמיכה בערוץ שתמך בי", אמר נאור ציון, "לא באתי לפה בגלל המניעים האישיים שלי, אני לא דואג לעצמי אלא לערוץ שהוא חלק מאד חשוב מהחברה הישראלית. אסור שהוא ייסגר".

הפגנת ערוץ 10 מול משרד האוצר (צילום: עודד קרני)
דרושה תמיכה | צילום: עודד קרני
הפגנת ערוץ 10 מול משרד האוצר (צילום: עודד קרני)
200 איש בשביל הישרדות | צילום: עודד קרני