ריהאנה בביקיני על חסקה (צילום: splashnews, noon)
אפשר לשתות בלי כאב ראש למחרת. ריהאנה | צילום: splashnews, noon
כולם מכירים את התחושה הנוראית הזאת בבוקר שאחרי ערב שתיה מוצלח. הראש מתפוצץ, המוח שט מצד לצד, היידים רועדות וכל האוכל השומני שבעולם לא מצליח להציל אותנו. פתרון חדש שמשגע את בריטניה עשוי לפתור את הבעיה הזאת.

על המגפה הנוכחית אחראית ריהאנה, שבחודש שעבר העלתה לחשבון הטוייטר שלה תמונה שלה כשהיא מחוברת לעירוי. מדובר בעירוי נוזלים שמועשר בויטמינים והוא ניתן במרפאות ובתי ספא כטיפול בהאנג אובר.

ריהאנה לא המציאה את הטירוף הזה. בשנה שעברה הודה סיימון קאוול בראיונות שהוא נהנה בכל סוף שבוע מעירוי נוזלים המכיל גם את הויטמין B12, מגנזיום, ויטמין C  ו"עוד משהו לכבד" כלשונו. "זו תחושה מדהימה", אמר קאוול, "אתה מרגיש את כל הויטמינים עוברים בגוף. זה מרגיע ונותן לך אנרגיות לכמה ימים טובים". הוא אגב טען ששמע על השיקוי מדני מינוג (אחות של קיילי).

מסלב לסלב השמועה פשטה, ואחריהם כל העדר. העירוי שכבר זכה לכינוי "פארטי דריפ" לא זול, כ-200 ליש"ט, אבל הביקוש, כך מדווח הדיילי מייל, עולה כל יום. עם זאת רופאים בממלכה המאוחדת מבקשים להזהיר – הפתרון הזה יכול לעודד שתיה מוגזמת, ובידיים הלא נכונות יכול להוביל לסיבוכים חמורים כמו זיהום או שוק אנפילפטי.

"הפעם הראשונה שהשתמשתי בו הייתה אחרי החגיגות והמסיבות של חג המולד", מספרת ניקי ביילי, דיילת אוויר בת 32 מלונדון, "בדרך כלל ההאנג אובר שלי נמשך 24 שעות, בהם המוח שלי מרגיש כמו ספגטי, אבל אחרי העירוי מיד הרגשתי כמו חדשה, חדה ומפוקסת". ביילי לא חוששת מהסכנות וגם המחיר היקר לא מרתיע אותה: "אני מרגישה שאני צריכה לתת לגוף שלי משהו בחזרה, אחרי שאני מתעללת בו. בקרוב אני נוסעת לאיביזה וכבר קבעתי לי טיפול ליום שאני חוזרת".

אין תמונה
"ממלא את הגוף באנרגיות". קאוול
דר' אדם קונליף, מומחה לתזונה ומרצה באוניברסיטת סאות' בנק בלונדון טוען שמדובר בעוד טרנד חולף, או אולי אפילו בעבודה בעיניים: "זה שטויות. ציצוצים של סלבס בטוויטר הם אינם הוכחה רפואית. לא ראיתי שום מחקר שמוכיח שיש לעירוי הזה איזשהי תועלת לבריאות. יותר מזה, הרעיון של להפציץ את הגוף שלך בבת אחת בכמות גדולה של ויטמינים יכולה לפגוע באיזון הכללי של הגוף. יש פה יותר מדי 'הוקוס פוקוס'".

מה שלדבריו גורם לתחושה הכללית הטובה היא פשוט החדרת הנוזלים לגוף, שנוטה להיות מיובש אחרי צריכת אלכוהול, "מה שמסוכן הוא שנראה יותר ויותר מקומות שיציעו את הטיפול הזה במחיר נמוך בשל הפופולאריות, ואנשים שאין להם כסף אבל רוצים להיות כמו הכוכבים יפנו לטיפולים במקומות לא מוסמכים. ושם יכולה להיות סכנה ממשית לחייהם". "האנג אובר לא מסכן חיים", מוסיף פרופ' ג'ונתן צ'יק, "שתיה מוגזמת – כן. אם אתה לא יודע מתי לעצור, מוטב שתשקול מחדש את מערכת היחסים שלך עם האלכוהול".

דר מארק וויט מומחה לרפואת כבד, ביקש ללמוד את השפעה העירוי על עצמו: "קבעתי לי תור לטיפול יום אחרי מסיבת קוקטייל. בתום הטיפול שארך כשלושים דקות הרגשתי טוב יותר, אבל יכול להיות שזה בעקבות מה שנקרא אפקט הפלסיבו, או מהחדרת הנוזלים. אם טיפול כזה יהפוך להיות חלק מהשגרה שלנו אנחנו עושיים להתנהג אל הגוף שלנו כאילו הוא מגרש שעשועים ולא כאילו הוא מקדש".