על רקע השריפות: לאונרדו דיקפריו עזב את לוס אנג'לס במטוס פרטי וברח למקסיקו
שריפות הענק בקליפורניה ממשיכות להשתולל ולזרוע הרס רב - אבל נראה שהשחקן ההוליוודי בן ה-50 החליט לברוח מהתופת. דיקפריו הותיר את החורבן והחברים הכואבים מאחוריו ועלה על טיסה היישר למקסיקו. על פי הדיווחים, ההחלטה של דיקפריו הרימה לא מעט גבות, זאת במיוחד בשל העובדה שהוא מוכר כפעיל סביבתי - ועדיין החליט לטוס במטוס פרטי
בזמן שהשריפות משתוללות בלוס אנג'לס: השחקן לאונרדו דיקפריו (50) השאיר מאחוריו את ההרס הבלתי נתפס במקום מגוריו ועלה על מטוס פרטי למקסיקו יחד עם בת זוגו הצעירה, ויטוריה צ'רטי בת ה-26, פלוס אביו ג'ורג' ואשתו פגי אן פאראר.
צעד זה של השחקן קורה בזמן שרבים מחבריו ההוליוודיים כואבים על אובדן בתיהם ורכושם, אלפי נכסים נחרבו, כ-150 אלף אנשים פונו מבתיהם ולפחות 24 אנשים נספו. אך נראה שזה לא הפריע לדיקפריו, שעל פי הדיווחים, לא ספג פגיעה כלשהי כתוצאה מהשריפות - ויצא לחופשה בלוס קאבוס, מקסיקו.

מתברר כי לא מעט גבות הורמו בעקבות החלטתו של לאונרדו - זאת בעיקר בשל העובדה שהשחקן, שמוכר כפעיל סביבתי, החליט להשתמש במטוס פרטי בזמן אסון שכזה, זאת בזמן שמטוסים פרטיים מזהמים פי כמה וכמה מאשר טיסות מסחריות. למעשה, דיקפריו הקים את קרן לאונרדו דיקפריו בשנת 1998 כדי לתמוך בארגונים ויוזמות המוקדשים לקידום מיזמי אקלים וקיימות.

כל זה קורה בזמן שרבים מהקולגות שלו לתעשייה ההוליוודית פותחים בימים אלו את הכיס ותורמים לארגוני צדקה המציעים סיוע לנפגעים - וקוראים לאחרים לעשות זאת גם כן.