mako
פרסומת

הנסיך מאיים לתבוע: "תחזירו לנו את האבטחה"

הנסיך הארי מאיים בתביעה משפטית נגד ממשלת בריטניה ודורש להחזיר את האבטחה הממשלתית שהיה זכאי לה בימים שלפני עזיבת הממלכה מכיוון ש"אינם מרגישים בטוחים לבקר בממלכה עם שומרי ראש פרטיים בלבד"

מערכת mako סלבס
mako
פורסם:
הנסיך הארי, מייגן מרקל
הנסיך הארי, מייגן מרקל | צילום: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP, Getty images
הקישור הועתק

עורכי דין שפעלו עבור הנסיך הארי, שפרש מתפקידו המלכותי לפני שנתיים, כתבו מסמך למשרד הפנים ובו טענו שיבקשו התערבות משפטית אם המשך האבטחה לנסיך ולמייגן לא יסופקו על ידי בריטניה כבעבר ומבהירים - נהיה מוכנים לשלם עליה. "בריטניה תמיד תהיה ביתו של הנסיך הארי ומדינה שבה הוא רוצה שאשתו וילדיו יהיו בטוחים", אמר הנציג המשפטי של הדוכס בהצהרה.

כשהם מנהלים חיי משפחה ועבודה בארצות הברית, מסתפקים הנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל באבטחה פרטית בביקורם בממלכה אך מי מטעמם טוען שזה "לא בטוח" עבורם להגיע לבריטניה בלי השמירה המשטרתית שסופקה להם עד לפני כשנתיים על חשבון בית המלוכה והמדינה.

בהודעה שפורסמה מטעם הנסיך מובהר כי אם הבקשה לא תכובד - היא עלולה להפוך למאבק בבית המשפט העליון. עורכי הדין מתייחסים לעובדה שאחרים שעזבו תפקידים ציבוריים, כפי שעשה הנסיך הארי לפני שנתיים, המשיכו לקבל הגנה משטרתית.

הנסיך הארי
הנסיך הארי | צילום: Yui Mok - WPA Pool, Getty Images

"הארי רוצה להביא את בנו ארצ'י ואת בתו התינוקת ליליבט לביקור מארה"ב, אבל הוא ומשפחתו לא מסוגלים לחזור לביתו" כי זה מסוכן מדי, אמר נציג משפטי. הארי טוען כי לצוות ההגנה הפרטי שלו בארה"ב אין סמכות שיפוט מספקת בחו"ל ואין גישה למידע מודיעיני בבריטניה הדרוש לשמור על בטיחות משפחת המלוכה.