לואי עלי הצליח לחצות לא מעט גבולות כשהפך מזמר במגזר הדרוזי לכוכב בפריים טיים ומועמד לייצג את ישראל באירוויזיון. היום, כשהוא חלק מ-12 המועמדים הסופיים של הכוכב הבא לאירוויזיון 2020, הוא כבר יכול להסתכל אחורה ולסכם את הדרך שעבר עד לרגע הזה.

בראיון לאפרת וכטל ששודר בתכנית אנשים, סיפר עלי על התחושות לקראת הגמר המתקרב. "משהו נולד בי בפנים אחרי שהופעתי עם עידן רייכל על הבמה", מספר עלי בראיון. כזכור, עלי הופיע בחלק האומנותי של האירוויזיון שהתקיים השנה בתל אביב, מה שהוליד אצלו את החלום לעמוד על הבמה הזאת גם כנציג ישראל. "בהתחלה הייתי רגל בפנים-רגל בחוץ כי לא הייתי שלם עם זה במאה אחוז. עשיתי דרך של שלוש שנים ואמרתי שאני לא רוצה שזה יפגע בזה. לא ידעתי אם השופטים יתחברו או לא, אבל כשנכנסתי, הבנתי שזה עומד להיות אחרת. זה מביא יותר הופעות, אתה עולה במחיר, אתה מתקדם ומתפתח, אנשים מכירים אותך יותר".

לצד הביקורות המפרגנות מהקהל ומהשופטים, העובדה שמדינת ישראל אולי תיוצג על ידי זמר דרוזי בתחרות האירופית מצליחה גם לעורר לא מעט ביקורת בקרב אנשים מסוימים. עלי מצדו לא מתרגש מטוקבקים ומתגובות גזעניות. "קל לכתוב מאחורי מקלדת", הוא אומר. "זה לא פוגע בי ולא מזיז לי. שימשיכו להגיד. מה שמעניין אותי זה שאני עושה מוזיקה טובה".

לואי עלי – "רציתי לדבר איתך" (צילום: מתוך: הכוכב הבא לאירוויזיון 2020, קשת12)
מתוך הכוכב הבא לאירוויזיון 2020. "לא ידעתי אם השופטים יתחברו או לא" | צילום: מתוך: הכוכב הבא לאירוויזיון 2020, קשת12

עלי נולד וגדל בכפר מראר שבצפון הארץ וכיום הוא מתגורר ברחובות עם אשתו הטרייה, בושרה. הוא הבן האמצעי מבין שלושה ילדים לסמיה, עקרת בית, ולעיתונאי ריאד עלי. על ילדותו בכפר, מספר לואי: "לא היה כביש, הכל היה עצים. הייתי מניח עץ, נוסע במהירות וקופץ מעליו עם האופניים. הייתה לי ילדות מדהימה".

איך החיים בעיר לעומת החיים הכפר?

"הכל שונה. אם נדבר על המחיר - להשכיר בית גדול עם שתי קומות וחצר בכפר זה 1,500-2000 שקל. ברחובות, בית של 60 מטר עולה 4,000-5,000 שקל בחודש".

ההצלחה עוזרת מבחינה כלכלית?

"כן, ברוך השם. היום מקבלים עשרים אלף פלוס עם נגנים, לעומת 2,600 שקל שהרווחתי פעם. אני לא אשכח את זה. מתוך הסכום הזה, רק 600 היו שלי. הייתי נותן לקלידים 1,000 ולהגברה 1,000. כולם היו מרוויחים יותר ממני, העיקר היה לעבוד".

"במגזר אין לאן להתקדם ולהתפתח"

ריאד, אביו של לואי, מספר עליו שהיה ילד בעייתי, בלשון המעטה. "הוא היה מאוד לא ממושמע. כשהכישרון שלו התחיל לבצבץ, שלחתי אותו למתנ"ס המקומי כדי ללמוד דרבוקה. אחרי חצי שנה הוא זרק את זה ולא רצה להמשיך". הזמר מספר שאביו דרש ממנו ללמוד 'מקצוע לחיים', אבל הוא התעקש להמשיך לשיר. "אני אבא שכשמדובר בילדים שלו, הוא חושב כמו שאבא שלו חשב. רציתי שהוא יעלה למסלול הכי בטוח: תואר, משכורת, פנסיה, אבל כנראה שלחיים יש דרך משלהם. אבא שלי רצה שאני אהיה מהנדס או רופא ובסוף יצאתי עיתונאי", אומר אביו של הזמר. "מה שחשוב בסופו של דבר, זה שאתה רואה את הבן שלך הולך במסלול שהוא אוהב. כשהבן שלך שמח בחלקו, אתה גאה, שמח ורגוע. אתה ישן טוב בלילה".

בחודש מאי האחרון נישא עלי לבחירת לבו בושרה. השניים הכירו כשבושרה הייתה בת 15 והוא היה בן 17, אך הדרך מאז, כך הם מעידים, לא הייתה פשוטה. "התחלתי לעבוד עם אבא שלה בתיאטרון, באתי לחזרה ונדלקתי. אמרתי: 'זאת היא, זהו'. נלחמנו ועשינו הרבה למען האהבה, היה לנו קשה בהתחלה. היינו ילדים, ההורים אמרו: 'תתרכזו בלימודים, זה לא הזמן".

מכשול נוסף שעמד בפני השניים הוא הקריירה של לואי והקשיים שניצבו בפניו בתחילתה. "הוא היה עצלן. היו לו חלומות גדולים, אבל הוא לא עשה איתם כלום", מספרת בושרה. "הייתי מבורדק כזה, לא ידעתי מה אני רוצה", מוסיף עלי. "כל יום הייתי בעבודה אחרת, פעם באבטחה, פעם במרכז מזון, פעם בשיפוצים, פעם בקטיף, פעם בתחנת דלק. רציתי משהו אחר, הראש שלי לא היה שם. למה הייתי עוזב את העבודה? כי כל יום חשבתי על איך אני אתקדם עם המוזיקה, ובמגזר אין לאן להתקדם ולהתפתח".

בושרה ולואי אולי מתגוררים יחד ברחובות, אבל הם לא פוסלים חזרה לצפון הארץ ברגע שיהיו ילדים בתמונה. בדבר אחד הוא בטוח: בתו העתידית תינשא אך ורק לדרוזי על מנת להמשיך את המסורת. "היא נולדה דרוזית, חינכו אותי על זה, אז נחנך גם את הילדים שלנו על זה. אני חושב שזה הכי נקי וזה ללכת בדרך הישרה. מה שההורים שלך עשו, תעשה. גם אם נחזור מאה שנה אחורה, זה אותו הדבר. אני חושב גם מעבר לדת, אם יש ילדים ומישהו יתחתן, זה מסבך זה את העניינים קדימה, זה פוגע בילד. הוא לא יודע מה הוא. כל אחד וההחלטה שלו בחיים, אני מכבד, אבל בואו נמשיך עם זה".