יובל המבולבל: "בשיא הבלגן דמיינתי שקוברים אותי באדמה"
כוכב הילדים יובל שם-טוב סיפר בריאיון על התקופה הקשה בחייו כשהורשע בהחזקת סמים, על הילדות כילד דחוי שהובילה אותו לפנות בדיוק לאותו קהל היעד כמבוגר - והחיים עם שבעה ילדים. על פרשת הקוקאין, הוא אמר: "לא הייתי עושה את זה בזמן הופעות, אני לא כוכב רוק"


ב-2018 נחשף כי כוכב הילדים יובל שם-טוב (54), "יובל המבולבל", נחקר במשטרה בחשד לקניית סמים. זה היה המשבר הגדול בחייו, שבהמשך הפך גם להרשעה בהחזקת סמים. אמש (שלישי) הוא התייחס לתקופה הקשה בריאיון ל"אברי ושרקי", וההקבלה לעולם הדמיון של הילדים שהציל אותו.
"הילדים חיים בעולם הדמיון, וגם כשהייתי בשיא הבלגן היה דמיון. דמיינתי שקוברים אותי באדמה, שאני גרעין שקוברים באדמה, ושבגלל זה אצמח יפה. בכל דבר אני רואה דמיון", אמר - והרחיב על פרשת הקוקאין. "חיפשתי מרפא, אבל לא רק. נכנסתי לסחרור של עבודה, פרסום, והרבה על הראש. כסף גדול, קבוצות של אנשים שהתערבבתי איתם. הייתי הילד הדחוי שמצא את עצמו מוקף בהזמנות ובילויים. הדבר הזה היה נלווה, ונסחפתי אליו".
כמה זמן היית בזה?
"שנתיים. לא הייתי עושה את זה בזמן הופעות, אני לא כוכב רוק. הייתי עושה את זה בסופי שבוע".
שם-טוב הגיע לריאיון לאחר הופעות באילת ובמעלות באותו היום - אבל כשנשאל איך הוא מתמודד עם העומס, ענה: "אני מרגיש נפלא. בתקופה של עשייה ואני מאושר. הנפילות שלי היו כשהייתי ב'אובר' עשייה. עכשיו למדתי לאזן את עצמי בחיים. כשהייתי ילד לא יכולתי לשבת וללמוד, הציונים שלי היו או מאוד גבוהים או מאוד נמוכים, תלוי רק בעניין. בעבודה שאני עושה, שזו גם שליחות, יש לי תשוקה ואני שוכח שזו עבודה".
אבל אתה עושה כמה פעמים ביום את אותו הדבר.
"כל דבר שהוא שגרתי, קריירה או זוגיות, אפשר למצוא בו עולם ומלואו. אני מדמיין שאני מישהו או משהו אחר. אני כל פעם מוסיף ומשנה קטעים".
במה אתה ממש ילד?
"בדרך שבה אני רואה את העולם. כל העולם הזה הוא פיקציה אחת גדולה, סרט קולנוע דמיוני שהרבה מן האמת נסתרת. אני בהרפתקה לגלות את האמת שמאחורי השקר שאנחנו חיים בו. אני רואה את הטוב באנשים".
אתה מכיר גם אכזריות של ילדים כמי שהיה ילד דחוי.
"כן, היו אלימות וחרם. הייתי שונה, הצחוק בא כדרך לשרוד. בכיתה ה' התחלתי לרקוד ולהצחיק את הכיתה. אני פונה עכשיו לגילים שבהם אני סבלתי".
ומה צריך לתת לילדים?
"להבין קודם כל שיש להם מקום בעולם, לכולם יש. גם יובל המבולבל מאמין בעצמו, להאמין שאתה רצוי ושיש לך מקום בעולם. הרגשתי עוף מוזר שלא רוצים להיות בחברתו, אבל גם לעוף המוזר הזה יש תפקיד. בזכות כל מה שעברתי, היום אני פונה לאותם הילדים".
לשם-טוב ולאשתו יש שבעה ילדים, והכוכב סיפר כי המשפחה גדלה באופן טבעי וללא תכנון מיוחד. "אשתי ואני לא הגבלנו את עצמנו. אנחנו נותנים לטבע לעשות את שלו. כל הילדים זה ממש קבוצת מיקוד בבית לחומרים למופע. בעזרת הילדים שלי אני גם שומר על הילד הנצחי שבי", הסביר.
ומה יגידו אם נשאל "איך זה להיות הילד של יובל"?
"תלוי בגיל. כשהם קטנים הם מעריצים אותי, לובשים את הבגדים ורוצים לראות אותי בטלוויזיה. כשהם גדלים הם מרגישים מובכים - וכשהם בוגרים הם חוזרים להערצה ולקבלה".
יש לך מקומות עצובים היום?
"יש רגעים שאני עדיין מרגיש שאני לבד, אף שאני מוקף באהבה ובמשפחה. יש לי בורות בחיים, ולא משנה כמה אני אהוב, מצליח או מרוויח, הם עדיין שם. אני לא מסתכל על זה היום כמשהו שלילי, זה מזכיר לי שבזכותם יש תנועה בחיים".