נישואים ראשונים בגיל 23, שניים בגיל 29, שלישיים בגיל 35. שני ילדים מבעלה השני – אחד מהם אחרי שהתגרשו – ובת נוספת מבעלה השלישי. שיר אלמליח חיה חיים סוערים, אבל מגדירה את עצמה כ"בן אדם מאוד חנון, סבתא באופי שלי". היום היא מתרחקת מדרמות, אבל להצטלם עדיין צריך, זו בכל זאת העבודה שלה. "לפעמים כשקשה לי אני אומרת, 'איפה הייתי מרוויחה את הסכומים האלה? באיזו עבודה?'"

שיר אלמליח בת 36, והיא נשואה בפעם השלישית. עם הניסיון שמגיע אחרי המסלול המפותל הזה, היא יודעת להגיד היום על הנישואים הטריים עם דותן שטרן ש"זו פעם ראשונה שאני מרגישה שהלב שלי באמת נפתח. האגו שלי מאוד ניהל אותי במערכות יחסים קודמות, אבל עם דותן, אם יש ויכוח או משבר, אני תמיד אוריד את הראש, אבוא ואדבר כדי לפתור את העניינים, וגם הוא. אני מרגישה שבפעם הראשונה מאז הגירושים הראשונים שלי, אני באמת נלחמת במקסימום".
"דותן הוא התיקון שלי בחיים. אחרי הדברים שעברתי, ועברתי, כל כך הייתי צריכה את האיש הפשוט הזה, הטוב הזה, זה שאוהב באמת, שמכיל, שאוהב את הילדים שלי כאילו הם שלו. לא האמנתי שאני אהיה במקום הזה, לא האמנתי יותר באהבה ובמוסד הנישואים. משהו בי נשבר ולא חיפשתי, בהנחה שאני אשאר לבד כל החיים, ואז כשפגשתי את דותן ישר ידעתי שהוא הולך להיות בעלי. זה משהו שממש מרגישים אותו אנרגטית".
בשנת 2013 נישאה אלמליח לכדורגלן אלרואי כהן, ושלוש שנים מאוחר יותר השניים התגרשו. ביולי 2019 נישאה בשנית לאיש הנדל"ן האיטלקי-יהודי מייקל זנזורי. השניים התגרשו במרץ 2021, ולהם שני בנים, רפאל וגבריאל, שנולד לאחר הגירושים בהחלטה משותפת.
"עם מייקל הכל קרה מאוד מהר, חתונה, היריון, מין מערבולת כזאת שהרגשתי סוג של נחנקת שם. ועם הגרוש הראשון שלי גדלתי, לא הכרתי שום דבר אחר. היינו חברים מאוד טובים, אבל תמיד משהו מנע ממני להביא איתו ילדים כי ידעתי שזה משהו שמחבר לכל החיים. היום אני רואה כמה זה קשה, נפרדת ממישהו ואתם צריכים להיות בקשר כל הזמן, לדבר, לקבל החלטות גם כשלא חושבים אותו דבר".

היו לך ולמייקל הרבה קשיים ומחלוקות אחרי הפרידה, איך אתם היום?
"מערכת היחסים שלנו היום בסדר, כשצריך מדברים, נטו על הילדים. בהתחלה היו כעסים אבל הרי ילדים מרגישים את הכעס של ההורים אחד על השני. אני לקחתי את זה על עצמי ואמרתי שאני רוצה שהילדים שלי ירגישו שנעים בין אבא לאמא. אני החלטתי להתגרש, אז אני צריכה לשאת באחריות".
בדיעבד, את שמחה על ההחלטה לעשות שני ילדים מאותו אבא? "
יש לי את גבריאל והוא הילד הכי נסיך בעולם, אני לא יכולה לדמיין את החיים שלי בלעדיו, אז ברור שאני שמחה. לא ידעתי וגם לא רציתי עוד ילדים אחרי גבריאל, אבל החיים מפתיעים. עכשיו אני יודעת בוודאות שאני לא רוצה עוד ילד. כשהכרתי את דותן, הוא היה בן 45 בלי ילדים אז ידעתי שבשביל התיקון שלי אני אעשה עוד ילד, והבאנו לעולם את עמנואל. אני מרגישה שבתור אמא אני ממש צריכה להיות שם עבור כל אחד ואחד מהם ואני לא יכולה לחשוב אפילו על להכניס עוד עולם כזה לתוך החיים שלי, כי אין לי מאיפה לתת יותר. אני מרגישה שמאז שהפכתי לאמא, הפכתי לאדם יותר חרדתי. אני האמא הכי טוטלית שיש, אבל מנגד גם לא מוותרת על עצמי בשום צורה. יש את השעות שהם לא איתי, שזה מהבוקר עד ארבע אחר הצהריים, שאני עושה את כל מה שהנפש שלי צריכה כדי להיות שלמה, ומרגע שאני איתם, אני איתם".
מה את יודעת בנישואים האלה שלא ידעת כאישה צעירה יותר?
"למדתי מהכישלונות של החיים שלי. הבחירות שלי היו מאוד לא נכונות והיו את הנורות האלה שכל אחת צריכה לשים לב אליהן. אני לא הלכתי עם האינטואיציה ועם תחושות הבטן שלי, ושם כל הזמן נפלתי. ככה התחלתי לחקור את הנושא ולהבין מה נכון לי בחיים, למשל שאני צריכה שקט. התעשייה הזאת מאוד רועשת, את כל הזמן נמצאת על פול גז. ודותן הוא אדם סופר שקט, סופר רגוע, לא מעניין אותו להצטלם. בחיים לא עניין אותי להתחתן עם מישהו עשיר, לא עניין אותי כסף, עניין אותי רק ערכים ושקט וסוף סוף קיבלתי את זה. הוא לא מתפעל עמוד אינסטגרם וגם כשאני באה אליו לפעמים עם סיפורים, הוא אומר לי, 'שיר, זה לא מעניין אותי'. וואלה, הוא צודק".

זה באופי שלי, אני לא נחה
אלמליח נולדה וגדלה בקצרין, ואת הקריירה שלה התחילה בגיל 17 כשחתמה על חוזה עם סוכנות הדוגמנות של בטי רוקאוויי. "מגיל 17 עד גיל 23 הייתי עושה נסיעות של שלוש שעות הלוך-חזור באוטובוס בשביל סתם אודישן. היו אומרים לי שאני עוד ילדה מקצרין ולמה שאני אצליח, ואני הייתי נחושה להצליח. בגיל 23 כבר התחלתי לקבל קמפיינים, אבל אני חושבת שממש הרגשתי שאני מצליחה לפני עשר שנים כשקיבלתי את הקמפיין של משרד התיירות ונבחרתי להיות הפנים של ישראל בכל העולם. אני אדם שלא נח, אני לא נהנית מהדרך, אני כל הזמן חושבת קדימה לדבר הבא. את יודעת כמה פעמים הייתי בחו"ל, בקנקון, בקייפטאון, בכל מיני מקומות, סוס עבודה, יומיים-שלושה מצלמת וחוזרת. היו מציעים לי להישאר יומיים לנוח ולנפוש ולא הסכמתי, ישר טסה חזרה לעוד עבודה. לא עצרתי. אני חושבת שכל הזמן הייתי במרדף להוכיח את עצמי. זה מאוד באופי שלי, לא לנוח. היום אני מרגישה שהמרדף שלי נעצר קצת. מאז שהפכתי לאמא משהו השתנה, אני מאמינה שמה ששלי שלי ומה שלא שלי, לא שלי".
כמה את מרגישה חלק מהתעשייה?
"יש לי שתי חברות מהתעשייה, שירלי בוגנים ומעיין פרתי. מעבר לזה, אני פשוט לא סומכת על אנשים בתעשייה, הכל מאוד צבוע בעיניי. אנשים לאורך השנים ניסו להתקרב אליי רק בגלל מה שאני ולא בגלל מי שאני. זו שריטה של רוב האנשים המפורסמים בסופו של דבר כי אתה נכווה המון מאנשים. בגדול, אני בן אדם מאוד חנון, מאוד ילדה טובה, סבתא באופי שלי, מעניין אותי בסוף להיות בבית עם בן הזוג והמשפחה. אני עובדת בתוך התעשייה הזאת, אבל אני לא חיה אותה".
במרחק הזמן, את נהנית מהחשיפה והפרסום?
"תלוי בתקופה. אני יכולה להגיד שהיו תקופות שהפרסום הכביד עליי, אבל תמיד אמרתי לעצמי, זה המקצוע שבחרת. בואי לא נהיה תמימים, אם החיים האישיים שלי לא היו מעניינים, לא הייתי מקבלת קמפיינים, לא היו מגיעים לסקר אותי, את כל הכסף שלי עשיתי בגלל שהחיים האישיים שלי מעניינים, אז אפשר להגיד שעברתי תקופות בחיים שהיו קשות ברמה האישית, אבל בסוף הקושי הזה הביא לי את רוב הפרנסה".

את נהנית מהעבודה שלך?
"לפעמים זה יכול להתיש. זה שאת צריכה להיות זמינה כל הזמן, בעיקר היום בעידן האינסטגרם, במיוחד למישהי כמוני שבאה מדוגמנות פרופר, הולכת לאודישן, מתקבלת, לא מתקבלת, הכל טוב. היום הכל מאוד שונה וקשה יותר. הרדיפה הזאת של לייצר כל הזמן תוכן ולהביא טרנדים ואת גם האיפור של עצמך, וגם השיער וגם הסטייליסטית וגם העורכת. מצאתי את עצמי ברשת החברתית אבל לקח לי הרבה מאוד זמן. הייתי נגיד רואה בנות ששמות מצלמה במיטה, בוכות, דמעות, והייתי חושבת לעצמי, 'למה שאני אפעיל מצלמה ברגע כזה? מה אותנטי בזה?'. יכול להיות שאנשים שגדלו לתוך הדבר הזה של המצלמות, זה באמת האותנטי שלהם. אני לא גדלתי לתוך הדבר הזה, אז לי זה מרגיש מוזר ולקח לי זמן להבין איפה המקום שלי בתוך הדבר. היום הבנתי, זה עדיין קשה, אבל מניב הרבה מאוד כסף. לפעמים גם כשקשה לי, אני אומרת, 'אבל איפה הייתי מרוויחה את הסכומים האלה? באיזו עבודה?'".

אם את משווה את היום לדוגמנות פרופר של פעם, מה מתגמל יותר?
"דוגמנות פעם הייתה מתגמלת חד משמעית, אבל הייתי עושה שבעה קמפיינים בעונה. באינסטגרם אני יכולה לעשות כל יום משהו אחר ולקבל עשרות אלפים, אז הרשתות החברתיות יותר מתגמל, אבל גם יותר קשה. אני חופשי הייתי חוזרת לתקופה של להיות דוגמנית, אבל הבנתי שאני צריכה למצוא את מקומי ברשת ומצאתי, אני משתפת מתוך החיים האישיים שלי. הרי כל הזוגות עוברים בערך את אותם דברים ואותם משברים, רק שחלק מדברים על זה יותר וחלק מדברים על זה פחות ודווקא מהמקום שאני נמצאת בו היום אני מדברת על זה. אני מדברת גם על להיות אמא, על להיות גרושה, זה המקום שלי. אני מביאה את החיים".
כאדם פרטי, איך דותן מסתדר עם הפרסום והחשיפה?
"היום הוא יותר טוב, הוא תמיד מעדיף לא להיות בפרונט, אבל אם עכשיו תהיה חתונה מתוקשרת ואני רוצה ללכת עם בן הזוג שלי, הוא יבוא איתי גם אם הוא ידע שהולכים לצלם אותו. אני זוכרת שהיה אירוע של הסוכנות שלי שממש רציתי שיבוא איתו והוא לא זרם אז התקשרתי לאמא שלו וביקשתי ממנה לשכנע אותו וזה עזר. אני ביחסים מאוד קרובים עם המשפחה שלו, הם גם גרים 200 מטר ממני. אני הכרתי את דותן כשכבר גרתי בבית הזה לידם ולא הפוך, זה קטע. הם עוזרים לי על בסיס יומיומי. אחותו עוזרת לנו כל הזמן, לא משנה באיזה שעה, היא תזיז דברים ותבוא לעזור לי. היא מתנה. לפני דותן הייתי מוציאה הון תועפות על בייביסיטר, והיום כלום. זו משפחה בלי פוזה, התהילה והפרסום לא מעניינת אותם, אני אחת מהמשפחה, לא שיר אלמליח, וזה נעים כי אני כבר 20 שנה בתחום, אני לא מכירה משהו אחר. אני לא יודעת מה זה לא להיות הדמות הזאת שמוצגת לעולם. לפעמים הייתי מאוד רוצה לצאת מהעולם הזה, אבל אני עדיין מרגישה שלא מיציתי את כל מה שאני רוצה בתחום".
מפריע לדותן כשאת מפרסמת תמונות פרובוקטיביות?
"לא מפריע לו ואם היה מפריע לו, זה לא היה קורה. אני מאוד מכבדת אותו, הוא בן זוג תומך והוא גם מאוד סומך עליי".
העובדה שאת אמא לשלושה שינה משהו בקמפיינים או צילומים שאת מוכנה לעשות?
"לא. אין לי בעיה להצטלם בבגדי ים, הלבשה תחתונה או לעשות קמפיינים כאלו ואחרים. זו העבודה שלי. כמו ששחקנית הולכת לסט והיא יכולה להיות אמא ולעשות סצנות סקס או נשיקה עם גבר אחר, אז למה שם זה בסדר אבל כשדוגמנית מצטלמת עם בגד ים, הלבשה תחתונה או עם איזה גבר לידה, אנשים ישר ירימו גבה ויגידו, 'איזו פרובוקטיבית, איזו זולה', זאת העבודה".
יש לא מעט ביקורת על הפרובוקטיביות שלך לאורך השנים, כולל ממש החודש. זה משהו שנגע בך?
"אף פעם לא נגע וגם היום לא נוגע, אבל היום אני כן מגיבה, מה שפעם לא הייתי עושה. אני חושבת שלפעמים יש חוצפה של אנשים שהיא לא מקובלת והרשתות החברתיות מאפשרות לשים גבולות. כמו מישהי שהעירה לי שאני עם גוזיית ספורט בגן משחקים, איפה זה פוגש אותה? או שיכולים להעיר לי על הילדים שלי. נגיד, הלכתי עם הילד שלי לאיזה בית קפה ומישהי פשוט התחילה לדבר איתו ולשאול אותו מלא שאלות ואני מחזיקה את עצמי חזק כדי לא להתפוצץ עליה. הרגשתי שהיא מנסה להתחבר לילד שלי כדי איכשהו להגיע לשיח איתי. זה נורא עיצבן אותי, אני זוכרת שהרגשתי בגוף שאני בוערת מעצבים והחלטתי לא להגיב לה. אולי בגלל שאני אדם מוכר, לא רציתי לכעוס עליה או להשפיל אותה לעיני אנשים, אבל לא הייתי שלמה עם זה. אחר כך לימדתי את הבן שלי שהוא לא מדבר עם אנשים זרים ושכל השאלות האלו שהאישה שאלה זה לא לעניין".

יש תגובות או ביקורות שכן יכולות לגעת בך?
"רק על הילדים שלי. מישהי רשמה לי על הבן האמצעי שלי, גבריאל, 'את לא רואה שמשהו לא בסדר איתו?'. זה הרתיח אותי והגבתי על זה. אני עוברת תקופה מאוד מאתגרת איתו, הוא ילד סנדוויץ' עם כל מה שזה אומר, וצריך הרבה תשומת לב אז יש התמודדויות ואנחנו בטיפולים כל הזמן כדי שמישהי שאני לא מכירה תזרוק כזו אמירה לאוויר וזה יעבור בשתיקה. אגב, שני הילדים שלי מטופלים, זה מאוד חשוב בעיניי, במיוחד בדור של היום, במיוחד גם בתקופה הזאת שלא היו מסגרות ושהם גרים בשני בתים".
לא בא לי להיכנס לשום חזית עם אף אחד
הבנים של אלמליח מזנזורי גרים חלק מהזמן ברומא, מה שזימן לאמא החרדתית שיעור בלשחרר. "יש בזה יתרונות וחסרונות, היתרון זה הזמן הפנוי שמאפשר לי להיות אמא יותר טובה והחיסרון, שיש לילדים שלי עוד משפחה ברומא ו-40 אחוז מהזמן את לא יודעת מה קורה איתם, אני ניזונה רק מהסיפורים שלהם. זה היה מאוד קשה בהתחלה, היום התרגלתי לזה, וגם החלטתי לקחת מזה את הדברים הטובים".
כמה קשה כאישה גרושה לדעת שאשתו של הגרוש שלך מגדלת את הילדים חצי שבוע?
"בהתחלה זה היה מאוד קשה. היום אני ואשתו של בעלי ביחסים טובים, למדנו להכיר אחת את השנייה ולהתחבר, עבור הילדים. בסוף הם הקימו בית ולילדים שלי יש שם עוד אחות. אז אני חושבת שזה באמת משהו שהוא הכרחי".
ואיך הקשר של מייקל ודותן?
"בסדר גמור. כשאת מגיעה לרגע האמת, כן זה יכול שנייה קצת לצבוט אבל חיים עם זה כי זו ההחלטה שקיבלנו".
זה זורק אותי לסיפור שהיה סביב הבת של מיכל הקטנה שנתנה נשיקה בפה לבן הזוג, יהודה בוחבוט, וזה עורר סערה ברשת. מה דעתך על זה?
"אני מאוד רגישה בתחום הזה, במיוחד כשזו בת. יש משהו בבת שהיא של האבא. אני יכולה להגיד לך שעמנואל אוהבת את אבא שלה פי מאה יותר ממה שהיא אוהבת אותי והם מחוברים בצורה בלתי רגילה. עכשיו לחשוב על מצב שאני חלילה לא נמצאת עם דותן ובא מישהו אחר ועמנואל נותנת לו נשיקה על הפה, זה לגמור את דותן. אני לא הייתי עושה את זה בחיים. זה גם לא קשר דם, עם כל הכבוד. הבת שלי לא צריכה לנשק אף גבר על הפה פרט לאבא שלה וגם זה עד גיל מסוים".

היום סלבס מביעים דעה ברשת גם על דברים שלא קשורים אליהם, את לא מרבה לעשות את זה.
"לא בא לי להיכנס לשום חזית עם אף אחד, אלא אם זה ממש ייגע בי. מה אני צריכה את הקרבות האלה? כשראיתי את התמונה של יהודה עם הבת של מיכל חשבתי שזה לא לעניין, אבל לא הייתי פותחת מצלמה ומדברת על זה. אני מכבדת אותה בסוף וזה לא מרגיש לי נוח לבקר או לשפוט אף אחד. לעשות את זה בשביל לקבל כותרת? לא, זה לא אני".
כבר בגיל שנה, עמנואל, בתם של אלמליח ודותן, נכנסה לעולם של אמה באופן רשמי והוחתמה בסוכנות "יולי", שבה מיוצגת אלמליח בעשור האחרון. היא אפילו הספיקה להצטלם לבוק לסוכנות כשאמא שיר לצדה. "המנכ"לית של הסוכנות ממש רצתה, דותן ואני דיברנו על זה והחלטנו שלמה לא. בשלב הזה היא עוד לא הצטלמה לכלום כי היו כל מיני הצעות אבל או שהמחיר לא היה מתגמל או שהשעות לא היו נוחות או שזה פחות התאים, כרגע יש משהו על הפרק שאולי יקרה בקרוב. אני לא פתחתי בקריירת דוגמנות עבורה, מבחינתי אם עמנואל מצטלמת עכשיו זה מזכרות יפות בשבילה. אם בגיל שלוש-ארבע היא תגיד לי 'אמא אני לא אוהבת את זה', אז ביי. זה נטו מזכרות מהממות. הבן שלי גם הצטלם לקמפיין והיה לו ממש כיף. אז אני לא בונה לעמנואל מסלול לחיים האלה, היא תצטרך להחליט אם היא רוצה. עכשיו היא תינוקת, יפה וחמודה, שמתאימה למשהו ואם היא זורמת, אז למה לא? אני לא רואה בזה משהו שלילי".

מה עם קמפיין משפחתי עם דותן והילדים?
"מבחינתי התשובה היא כן וגם דותן יכול לזרום. אני יכולה לשכנע אותו".
לא קיבלתם הצעות לקמפיין זוגי?
"קיבלנו הצעה לקמפיין שנייה לפני 7 באוקטובר ואז זה פשוט התמסמס, אבל הוא זרם וזה היה יכול לקרות אז אין שום סיבה שאם תגיע עכשיו הצעה מתאימה הוא לא יזרום שוב".
היית רוצה בשביל הילדים שלך את העולם הזה?
"מה שהם ירצו אני אהיה מאחוריהם. גם אם הם ירצו להיות בעסק הזה, יש להם את מה שלי לא היה, וזה אותי שאני מבינה, יודעת ושוחה כבר בתוך כל העולם הזה. אני למדתי בעולם הזה הכול על בשרי. עשיתי טעויות, התרוממתי ולמדתי מהם. הם לא יכולים לעשות את הטעויות שאני עשיתי כי אף אחד לא יעשה איתם שום טעות".

מה הטעות הכי גדולה שעשית, שאם היית יכולה היית מבטלת אותה?
הצטלמתי לקליפ של דודו אהרון בגיל 23, 'האוטו שלי, היופי שלך', וזה משהו שהייתי מוותרת עליו בדיעבד. הייתי עם מכנסון מאוד קצר, שוטפת את הרכב. יש בזה משהו זול ולא מכבד שהיום לא הייתי עושה. במיוחד בעידן הנוכחי שזה הכי החפצה".
את חושבת שבמרחק 20 שנה בתעשייה, אנשים כבר מודעים לדיסוננס בין מה שאת מראה לבין האישיות "הזקנה והחנונית" שלך?
"זה מתחלק לכאלה שכן ולאלה שלא והאמת לא כזה אכפת לי. אני הבן אדם הכי חננה ביקום ומבחינתי כשאני הולכת ומצטלמת זה יום עבודה לכל דבר, להביא את התמונות הכי יפות לקמפיין כזה או להפקה כזאת, לחזור הביתה ותוך שנייה להיות בפיג'מה בלי איפור, להכין ארוחת ערב לבעלי ולי ולראות סדרה בטלוויזיה".

כמה את מתעסקת במראה החיצוני שלך?
"המראה החיצוני שלי זו העבודה שלי ואני מאוד שומרת על הנראות החיצונית, אם זה באימונים, אם זה בטיפולי פנים, אני מאה אחוז על זה. אני מאמינה באורח חיים בריא, אני לא בעד קיצורי דרך. מבחינתי זה לאכול כל יום ארוחות ביום שהן טובות ומזינות ופעם בשבוע אני מתפרעת על החיים".
יש לך תקופות שאת עולה פתאום במשקל?"
כן, זה יכול לקרות פה ושם, נגיד בחגים אבל אני לא מתרגשת מזה. אז אני מתאמנת יותר. אני יודעת ומכירה כבר מאוד את הגוף שלי, אורח החיים הבריא שלי בסוף יחזיר אותי לתלם. אני אף פעם לא מנעתי מעצמי ובחיים לא הייתי בהפרעות אכילה. אם יש משהו בעולם שלי שמאוד הלחיץ אותי זה הביקורות על הגוף ועל מה שזה יכול לעשות לנפש. בחיים לא נתתי לעצמי לקחת ללב ותמיד ידעתי לא להיגרר, גם כשאמרו לי שאני צריכה לרדת במשקל".
זה קרה?
"תמיד הייתי רזה, אבל גם אז היו יכולים להגיד לי שאני צריכה לרדת עוד שני קילו. בחיים לא עשיתי את זה, גם במחיר של להפסיד קמפיין. אני הייתי עושה דווקא ההפך. זה הגוף שלי והוא מהמם כמו שהוא, אתם רוצים בכיף, אתם לא רוצים, לא צריך. בעיקר בהיי פאשן בחו"ל, לפחות מה שהיה פעם, זה היה בנות מאוד רזות ודקיקות ואני לא הייתי בקטגוריה הזו. זה היה חלום שלי להגיע להיי פאשן, אבל לא הסכמתי להוריד במשקל עבור זה. לימים עשיתי היי פאשן בלי לרדת במשקל, בלי ציצי שטוח ורגליים מקלות, ועם להיות חטובה ובריאה".

צילום: נעמה ארואס | סטיילינג: אייל אזרזר | איפור ושיער: חן כחלון | הפקה: טל פוליטי | רכב: גיל הורוביץ - אוטופוזה רכבים קלאסיים לצילום
