הפסיד בתביעה: ליאל קוצרי ישלם עשרות אלפי שקלים
התביעה שהוגשה לפני שנתיים על ידי מנהל מועדון ה"גריי" בתל אביב באמצעות עו"ד רון לוינטל ממשרד עורכי הדין לוינטל-גלעד, כנגד קוצרי וחברתו דורון אזואלי - הגיעה לסיומה. ל-mako סלבס נודע כי קוצרי נחל הפסד כואב והוא וחברתו ייאלצו לשלם 120,000 ש"ח בגין הוצאת דיבה. פרסום ראשון


פרסום ראשון: שנתיים עברו מאז שפרסמנו לראשונה שמנהל מועדון "גריי" בתל אביב, אבנר האפט, הגיש תביעה באמצעות עו"ד רון לוינטל ממשרד עורכי הדין לוינטל-גלעד נגד מעצב השיער והמאפר ליאל קוצרי ונגד חברתו, הזמרת דורון אזואלי, אחרי שאלו הכפישו אותו לדבריו ברשתות ללא הצדקה והוציאו דיבתו. כעת ל-mako סלבס נודע שהתביעה הגיעה לסיומה ובית המשפט קבע שקוצרי וחברתו אכן השמיצו את האפט ללא בסיס, דחה את כל טענות ההגנה שלהם, ופסק שעליהם לשלם פיצויים על סך 120 אלף שקלים, 60 אלף ש"ח כל אחד.
בפסק הדין שהגיע לידי mako סלבס, נכתב כי קוצרי ואזולאי האשימו את האפט בהיותו גזען, שונא מזרחים, הומופוב, תקף אותם, "חיה", "בושה", "עבריין" ועוד, וייחסו לו משפטים חמורים שלא נאמרו. בית המשפט קבע כי השניים שיקרו. הם טענו שיש להם "עדים רבים" ו"סרטונים", אבל לא הביאו עד אחד, לא הביאו סרטונים, ונתפסו בעוד סתירות.

מסקנת בית המשפט, על פי פסק הדין, היא שקוצרי ואזולאי שיקרו, השמיצו, הסלימו את הדברים במכוון, לא הביאו הוכחות, ניסו לחסל מקצועית את התובע וניצלו את כוחם כמשפיעני ברשת.
לפי כתב התביעה שהוגש במאי 2023, קוצרי ואזואלי הגיעו למועדון להופעה וקוצרי עישן בתוך החלל הסגור למרות השלטים האוסרים על כך. מנהל המועדון טען כי ביקש ממנו להפסיק אך קוצרי סירב, עורר מהומה והחל לייצר "פרובוקציה", כשאליו מצטרפת אזואלי. לטענת האפט גם לאחר שהשניים התבקשו לצאת מהמועדון, העימות נמשך בכניסה והגיע על לאיומים על צוות המקום.
למחרת, כך נטען, קוצרי ואזואלי פרסמו ברשתות החברתיות סדרת האשמות מכפישות כלפי האפט, כינו אותו "גזען", "שונא מזרחים", "בהמה", הציגו אותו כ"אדם אלים" ונקטו נגדו באמירות דיבתיות ומשמיצות לאורך מספר פרסומים. אלו הובילו את האפט להגיש תביעה על לשון הרע בסך 150 אלף שקלים. לדבריו הטענות של קוצרי ואזולי הן: "טענות פוגעניות, ביזוי ושיסוי, ומייצגות שיכרון כוח של הנתבעים, אשר מרגישים כי יש בידיהם כוח 'ויראלי' של פרסום רשתי, המאפשר להם 'חיסול חשבונות' עם כל מי אשר, כמאמר הדור הצעיר, 'לא בא להם טוב בעין'. משכך, בקלות בלתי נסבלת, פגעו הנתבעים בתובע, ומשכך, עליהם לפצותו כנדרש".