מישל גרציג: "צריך לשקול פעמיים אם ללכת ברחוב ולהסתכל מיליון פעם"
הדוגמנית הישראלית, שמתגוררת בספרד עם בעלה, שוער ריאל מדריד טיבו קורטואה, משתפת בריאיון על החיים המורכבים בספרד, מדינה שמתנגדת לפעילות ישראל בעזה. "יש הפגנות אבל הישראליות חלק ממני, אני הכי גאה בעולם"

הדוגמנית הישראלית מישל גרציג, שמתגוררת בשנים האחרונות בספרד עם בעלה, שוער ריאל מדריד טיבו קורטואה, ובתם המשותפת, סיפרה בריאיון ל"חדשות הבוקר" על החיים במדינה שרבים מאזרחיה מתנגדים לישראל בימים אלו. "הישראליות היא חלק ממני, כולם מכירים ומזהים גם אם אנסה להסתיר", אמרה הבוקר (ראשון) ליואב לימור.
"אני הכי גאה בזה בעולם, בימים האלה זה יותר מורכב וקצת מפחיד", המשיכה. "יש הפגנות ברחובות, מה שקרה במרוץ האופניים בספרד. ביום-יום זה לא פוגש אותי, אני עסוקה אז לא נתקלת בזה אבל ספרד היא מדינה מאוד אנטישמית. אני מקבלת הודעות קשות, אבל פנים מול פנים אני מקבלת בעיקר תמיכה".
יש דברים שנהגת לעשות ואת נזהרת יותר?
"כן, ללכת ברחוב. אתה צריך לשקול פעמיים לאן אתה הולך ועם מי, אם זה שווה את זה. אתה מסתכל במיליון עיניים ובוחן שאין אנשים חשודים".
טיבו תומך? מה הוא אומר בימים כאלה שקשה להיות ישראלי?
"הוא לקח את הישראליות שלי והצטרף אליה. הוא כל כך גאה, נכנס לוויכוחים כדי לשנות לאנשים את הדעה. הוא להוט להסביר ולנסות לשנות את דעתם של אנשים".
בריאיון מוקדם יותר השנה התייחסה גרציג להתמודדות שלה עם מפגשים לא נעימים ברחוב. "חלק מונעים משנאה ולא מעוניינים להעשיר את הידע שלהם או לנהל דיון. הם מלאים בשנה ורק רוצים לפזר מילים לא יפות, איחולים מזעזעים. אני לא מתייחסת לזה", אמרה אז.
בימים אלה גרציג הוסיפה טייטל חדש לרזומה, זמרת, לאחר שהוציא סינגל ראשון. "תמיד אהבתי לשיר, מוזיקה תמיד הייתה חלק ממני. שמעו אותי שרה, אמרו לי שכדי שאתן לזה הזדמנות", אמרה. "לטיבו יש חברת מוזיקה וחשבתי שננסה. נפגשנו בסטודיו, עשינו כיף ויצא שיר ספונטני. התגובות מהממות, לא ציפיתי, זה מחמם את הלב. יש כל כך הרבה אהבה ותמיכה. ממש לא ציפיתי לזה. עד עכשיו לא תכננתי יותר מדי קדימה, אבל אחרי התגובות הטובות אולי אמשיך בזה".