אנשי כיתות הכוננות של יישובי העוטף הם האנשים שבשבת השחורה הצילו חיים של אלפים. על רקע סיפורי הגבורה התחדדה הנחיצות של כיתת הכוננות גם עבור אזרחים שלא חיים בישובים צמודי הגדר. מי שלקח על עצמו להקים כיתת כוננות שכזו בתל אביב הוא מישהו שכולנו מכירים – חתן "חתונמי" לשעבר בן אביבי, שהחליט להתגייס למען תושבי העיר. בריאיון לחדשות 12 הבוקר (חמישי), בן סיפר מה בדיוק תפקידה של כיתת הכוננות הזו.

"בגדול אנחנו ארגנו את כל החמושים, לא את כולם כמובן, אנחנו בתקווה להגיע לכל מי שחמוש באזור תל אביב, אנשים שנושאים נשק אישי, והאופרציה הזו אמורה לעבוד במקרה חירום, אנחנו לא מחליפים את כוחות הביטחון, אין עניין של פטרולים ביום יום או כל פעילות אחרת. בעצם המטרה היא רק במקרה של אירוע חירום בדומה למה שהיה בעוטף, בתקווה גדולה מאוד שלא יקרה, אבל אם קורה דבר כזה - להיות מאורגנים מראש.

"בעצם אנחנו באים לעשות פה שני דברים, אחד - לתת מענה מידי כשצוותים ירדו לרחובות מוגדרים מראש. אחד הדברים שבעיני הכי חשובים בתוך הדבר הזה זה שיש נטייה פה, גם באירועי ירי קודמים כמו שהיה בדיזנגוף, שברגע שיש אירוע ירי - כל מי שחמוש בעצם יוצא לאזור האירוע ואז אנחנו מוצאים את עצמנו עם 400 איש עם אקדחים שלופים ברחוב דיזנגוף, מה שעלול לגרום לירי דו צדדי. זה מה שאנחנו מאוד רוצים למנוע, אנחנו כל הזמן מדגישים את זה גם בפני המשתתפים, שהמטרה היא לא לחשוב שאנחנו צ'אק נוריס, המטרה היא לרדת מהבית, להגן על המבנה שסביבי יחד עם עוד כמה אנשים שחמושים".

הבנו באירוע הזה שכיתות הכוננות הממוסדות לא זוכות לסיוע מספיק מהמדינה, יש משהו שאתם צריכים כדי להזניק את היוזמה הזו?

"כרגע זה אימונים, תחמושת, כובעי זיהוי, ציוד זיהוי, וסטים, אבל כרגע אנחנו צריכים כל עזרה אפשרית, גם תיאום מול המשטרה וכוחות הביטחון, במידה ומשהו כזה קורה, שיכירו בזה שיש אזרחים חמושים שמתכננים לצאת החוצה, אם ירצו או לא ירצו אנחנו הולכים להגן על הבית, ולהכיר בנו כגורם שיכול לתמוך ולעזור בחצי שעה, שעתיים או 24 שעות כמו שראינו שיכול לקרות, בשלבים הראשונים".

מעין דורי ובן אביבי - 6 (צילום: לירון סער, חתונה ממבט ראשון)
בן אביבי וכלתו ב"חתונמי" - מעיין דורי | צילום: לירון סער, חתונה ממבט ראשון