שמירה על פרטיות בעידן האינטרנט נראית כמו משימה בלתי אפשרית, והיא כנראה באמת כזו, אבל אל תתייאשו עדיין, כי יש כמה טריקים קטנים שיעזרו לכם להגן על עצמכם ברשת, לפניכם 7 מהם:

1. כרטיס אשראי זמני מומלץ במקרים שאתם מעוניינים לרכוש מוצרים באתרים ברשת וחוששים מהונאות שונות, כמו כן הוא מתאים לאנשים שרוצים לקבוע הגבלת תשלום וחוששים מחיובי יתר. אמנם אתם עדיין תצטרכו להטעין את הכרטיס בכסף אמיתי, אך בגלל שיש לו תאריך תפוגה והוא אינו חושף את פרטיכם האישיים או את פרטי חשבון הבנק שלכם, הוא יותר נוח ובטוח לשימוש באינטרנט.

2. יש לכם GPS? אל תזינו בו את הכתובת שלכם תחת ההגדרה "בית". ואיך תגיעו הביתה? תכניסו למכשיר מקום מספיק קרוב לביתכם שממנו תמצאו את הדרך לבד. ברור שאם אינכם רוצים שכולם ידעו איפה אתם נמצאים בכל רגע נתון כדאי גם לא להשתמש בשירותים מבוססי מיקום כמו פורסקוור, פייסבוק פלייסס ועוד.

3. תאריך יום הולדת פיקטיבי: רוב המידע שאתם מספקים לאתרים השונים בעת ההרשמה אינו נחוץ ולפעמים אף מסוכן.

אישה חוגגת יום הולדת עם בלונים ועווגה (צילום: istockphoto)
אל תגלו את תאריך יום ההולדת שלכם | צילום: istockphoto
האקרים וגנבים אחרים יכולים להשתמש בפרטים שהזנתם ולגרום לכם נזקים רבים, גם כשמדובר בפרט, לכאורה לא חשוב כמו תאריך יום ההולדת. הפתרון: תשתדלו לא להכניס את תאריך יום ההולדת ושנת הלידה שלכם לאף אתר ציבורי (כולל פייסבוק), ואם אתם ממש חייבים השתמשו בתאריך דומה אך לא מדויק.

4. השתמשו בפרוטוקול HTTPS לגלישה מאובטחת. אם האתר בו אתם גולשים לא מציע אותו כברירת מחדל, תמיד תוכלו להגדיר אותו בעצמכם. בפייסבוק זה נעשה כך: כניסה ל-account, account settings, account security, וסימון של (Secure Browsing (https. כך בגימייל, ולבסוף גם בטוויטר יש אופציה כזו: בחירה של: settings, וסימון Always use HTTPS. 

5 השתמשו בכתובת מייל אלטרנטיבית אבל לא מזויפת: כמעט כל האתרים כיום שולחים מייל לאישור כך שאינכם יכולים להשתמש בכתובת שלא קיימת, עם זאת, כדי לא לזהם את המייל האמיתי שלכם ולא לחשוף אותו לפורצים כדאי שתפתחו מייל נוסף, זה שישמש אתכם להרשמה לאתרים שונים ברשת שעלולים לשלוח לכם ספאם או לספק קרקע פורייה לפריצות של האקרים.

מחשב עם מנעול (צילום: dra_schwartz, Istock)
תמציאו סיסמאות שונות בעלות דפוס קבוע | צילום: dra_schwartz, Istock

6. סיסמאות חזקות: זה לא סוד שהסיסמה הטובה ביותר היא כזו שגם אתם לא תצליחו לזכור, אבל הבעיה היא שבכל זאת, כן כדאי לזכור את הסיסמה שלכם כדי להיכנס לחשבון. מה עושים? מוצאים שיטה שתגרום לכם לבנות אינסוף סיסמאות שרק אתם תוכלו לפענח. ואיך עושים את זה? יש מספר שיטות, אחת הקלות היא למצוא מילת בסיס לסיסמה,  לדוגמה: ASDF (שימו לב כמה קל להקליד את רצף האותיות הזה) ועבור כל אתר שאתם נרשמים אליו פשוט תוסיפו את שמו כשאתם משתמשים באותיותיו עם מניפולציה כלשהי:

כך למשל סיסמה ל-YAHOO  תהפוך ל- ASDFOOHAY אם אתם בוחרים להפוך את האותיות של שם האתר, ואילו סיסמה ל-EBAY תהיה ASDFBYEA אם תחליטו להוסיף לרצף הקבוע את שם האתר כשהאותיות שלו מתחלפות אחת בשנייה. יש אתרים שמבקשים גם מספרים כחלק מהסיסמה, אז כדאי לקחת את זה בחשבון, והכי חשוב לא לשכוח איזו שיטה בחרתם ולשמור עליה בבחירת כל הסיסמאות שלכם.

7. סיסמאות חזקות זה חשוב, אבל לא פחות חשובה היא ה"שאלה הסודית" שמאפשרת לכם לשחזר את החשבון באתרים השונים.

בחורה עם כלב (צילום: istockphoto)
תבחרו שאלה סודית שאף אחד לא יודע. סנופי הכלב לא ייעלב | צילום: istockphoto
בעוד ששאלות כמו שם הכלב והסרט האהוב הן פשוטות לפענוח, שאלה כמו "מהו שם משפחתה שם אמכם לפני נישואיה" יכולה להיות שאלה מצוינת שתקשה על הפורצים. השיטה האולטימטיבית, לבחור שאלה של עצמכם, שאת התשובה עליה אף אחד לעולם לא יוכל לגלות.

>> האם סמסונג מנסה להרוס לאפל את הבאז סביב אייפון 5?

>> כל המידע על קנייה חכמה ובטוחה ברשת