חיפוש באינטרנט, טלפונים ניידים ודיסק און קי. השנים האחרונות לימדו אותנו כי כאשר מדובר על טכנולוגיה הכל אפשרי. ובכל זאת, מתוך שפע הפיתוחים צריך בחרנו את אלו שלדעתנו עשו מהפכות ששינו למרביתנו את החיים.

לארי פייג', סרגיי ברין
הפכו למיליארדרים בזכות גוגל. המייסדים סרגיי ברין ולארי פייג

 גוגל

למרות שהחברה נוסדה בשנת 1996 נדמה שאי אפשר לדמיין איך הייתה נראית הגלישה באינטרנט ללא מנוע החיפוש של גוגל שמספק תשובה לכל שאלה ובלי ג'ימייל, שירות הדואר האלקטרוני שנותן הכל בחינם ומסוגל להכיל כמויות אדירות של מידע.

גוגל עשתה מהפכה של ממש בתחום האינטרנט ותפיסת המשתמש שמעכשיו מצפה לקבל דפי אינטרנט "נקיים" וברורים ולא מנוע חיפוש צבעוני ומלא בפרסומות קופצות.

בנוסף, המהירות שבה מנוע החיפוש שלה מחזיר לנו תוצאות הפכה אותנו לחסרי סבלנות. לא בהכרח דבר חיובי, אבל לפחות יש לנו יותר זמן.

כמובן שמאז עברו כבר 15 שנה והיא השיקה אינספור שירותים ושדרוגים שבלעדיהם חיינו היו הרבה יותר קשים.

וגם לא נשכח איך הגוגלרים הצעירים לארי פייג' וסרגיי ברין הצליחו להכניס לעולם משב רוח רענן של סטארט אפ ועם עזרה קטנה מאפל, הורידה את מיקרוסופט מגדולתה אחרי שפלשה לתחומה ונגסה ברווחיה.

 

סמארטפונים (ובעיקר אייפון) 

אין תמונה
ככה נראה מהפכן אמיתי. מנכ"ל אפל סטיב ג'ובס בצעירותו

לא כל כך מזמן השתמשנו בטלפונים הניידים שלנו רק כדי לקבל ולהוציא שיחות, ואז הגיע הסמארטפון.

הטלפון הסלולארי החכם שינה את העולם, נקודה. האפשרות לקחת את המחשב הקטן הזה לכל מקום ולהיות מחובר לאינטרנט מכל נקודה על הגלובוס בהחלט נותנים לטכנולוגיה הזו את תג המהפכה.

ואם נעבור מהכללי לפרטני אז מרבית הקרדיט מגיע לאייפון של אפל. הוא זה שסלל את הדרך לכל האחרים ובלעדיו נוקיה עוד הייתה המלכה.

טאבלטים

סטיב ג'ונס מציג: אייפד 2 (צילום: רויטרס)
בעבר עוד חשבנו שמחשב נייד זה שוס אמיתי. אייפד | צילום: רויטרס

אחרי הסמארטפונים הגיע תורם של מחשבי הטאבלט המתיימרים לעשות מהפכה בכל הקשור למחשבים ניידים. הם מספיק גדולים כדי לא להיכנס לנו לכיס וכדי שנראה בצורה נוחה את התכנים הרצויים וקטנים מספיק כדי שניקח אותם איתנו לכל מקום.

המכשירים המובילים היום הם האייפד של אפל והגלקסי של סמסונג וכשסקרים שונים מראים כי יותר אנשים צורכים את האינטרנט שלהם דרך מחשבי הלוח ולא המחשבים הניידים או הנייחים, ניתן לסכם שהם עשו מהפכה. 

מחשוב ענן 

הרעיון מאחורי מחשוב הענן הוא שכל הקבצים שלנו, התמונות והסרטים נמצאים אי שם ברשת האינטרנט ולא על המחשב שלנו יצר מהפכה בדרך בה אנו תופסים רכושנות בעידן הדיגיטלי.

יותר ויותר חברות ביניהן אמזון, מיקרוסופט, אפל ודרופבוקס, משתמשות בשירות והמשתמש הוא המרוויח העיקרי.

בחורה ג'ינג'ית שוכבת ואיור של מחשב נישא ומחשבות מע (צילום: abu, Istock)
השתמשו בשירותי ענן ותהיו בעננים | צילום: abu, Istock

מחשוב הענן מבטל את הצורך למשל לשמור את השירים האהובים במחשב הנייד, הנייד בטלפון הסלולרי ובנגן ומשאיר לנו יותר זמן והרבה יותר מקום פנוי.

דואר אלקטרוני 

הדואר האלקטרוני הוכיח לכולנו שאפשר להמשיך עם הודעות כתובות, רק בלי הנייר. שירותים כמו ג'ימייל, הוטמייל ויאהו מייל סחפו אחריהם מיליוני אנשים ברחבי העולם ומיליארדים של הודעות נשלחות בכל יום בלי הצורך לכרות עץ אחד.

האם אתם יכולים לדמיין את העולם בלי דואר אלקטרוני? כששליחה של כל מכתב לוקחת מספר ימים? סביר להניח שזה לא עולם שתרצו לחיות בו.

כבלים  

אין תמונה
בקרוב גם הטלוויזיה תוחלף במחשב

הכבלים והלווין הביאו למהפכה בדרך בה אנו צורכים תכנים בטלוויזיה ושינו לחלוטין את התפיסה שלנו לגבי המסך הקטן.

עם כניסתם של הכבלים והלווין לחיינו קיבלנו עשרות ערוצי תוכן מגוונים שהפכו מאות מיליוני מנויים מסביב לעולם למכורים, וזה עוד לפני שדיברנו על ערוצי הפרימיום למבוגרים בלבד.

 בזכות הטלוויזיה מרובת הערוצים גם זכינו למושג חדש ה'זיפזופ' ורק על זה מגיע להם מקום ברשימה המכובדת.

אינטרנט מהיר 

ייתכן ולא כולם זוכרים, אבל הייתה תקופה שהחיבור לאינטרנט עוד עשה קולות של טלפון ורוחב הפס היה מוגדר בקילו בייטים.

למזלנו התקופה הזו הפכה להיסטוריה וכיום האינטרנט המהיר מאפשר לנו לעשות יותר דברים בפחות זמן ועליו מתבססות הרבה מהפכות ברשימה. אין ספק, המהפכה בתשתית הקישוריות בבית ובסלולר היא אחת החשובות ברשימה. גם היא כמו גוגל גרמה לנו להיות פחות סובלניים אבל אנחנו מקבלים את זה באהבה.  

הודעת SMS

יד מחזיקה סלולרי (תמונת AVI: עדי רם, חדשות)
יש לך סמס | תמונת AVI: עדי רם, חדשות

ההודעה הכתובה היא אחת המהפכות הראשונות בעולם הסלולר שאפשרו תקשורת מבוססת על מסרים קצרים במקום שיחות ארוכות.

ההיסטוריה מראה שלא כולם האמינו בטכנולוגיה זו ומעטים צפו את התפוצה שלה. אבל אין ספק כי היום מדובר על מוצר חובה. בנוסף, אחראים הסמסים על פיתוח שפה חדשה וחסכונית ועל זה נגיד להם 10X.  

רשתות חברתיות

הרשתות החברתיות, והבולטות ביניהן פייסבוק וטוויטר, יצרו מהפכה בכל הקשור לפרטיות שלנו והרצון לשתף והצליחו להפוך את החיים הפרטיים של כל אחד מהמשתמשים לציבוריים ברשת.

יש שיגידו שהשיתוף שיפר את המיומנויות החברתיות שלנו וחיבר בין כל האנשים בעולם.

מייסד ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
הצ'ה גווארה המודרני. מייסד ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

מצד שני יש גם מתנגדים שטוענים שהרשת החברתית הפכה אותנו למבודדים ונרקיסיסטים.

לא חשוב באיזה צד אתם, ברור כי עולם הרשתות החברתיות שתפס תאוצה בשנים האחרונות שינה את העולם ואת הדרך שבה אנשים מתפקדים בו.

כמובן שגם בעולם הפרסום המקוון השתנה ב-180 מעלות בעקבות ה"פרויקט" של מארק צוקרברג, היום כל בע חברה רוצה שיעשו לה פייסבוק.

דיסק און קי

מי חשב שאפשר לקחת את הזכרון לכל מקום? הדיסק און קי עשה מהפכה בתפיסת המרחב שלנו והוכיח כי הכל נייד, הקבצים, התמונות והמסמכים.

כל המידע האלקטרוני שלנו זמין מכל מקום ובעידן הגלובליזציה מדובר על צורך ממשי. בנוסף, הזיכרון הנייד תרם להתפתחות רעיונות כמו כרטיסי זכרון למשל.

והחלק החשוב מי שהמציא ופיתח את הדיסק און קי הוא ישראלי בשם דב מורן. וכן, הוא הפך למיליונר אחרי שמכר את ההמצאה הקומפקטית תמורת 1.6 מיליארד דולר. 

מה אתכם? ספרו לנו איזו טכנולוגיה שינתה את חייכם