ביום רביעי הקרוב, ה-18 ביולי, חוגגת תמונה הראשונה שעלתה אי פעם לרשת האינטרנט 20 שנה. זהו בהחלט יום חג, בטח בגלל שרוב הסיכויים שלא ידעתם שכך התמונה הזו נראית. 

היום שבו הרשת הפכה מאוסף של מילים רצות להרבה יותר מזה, יום שבו המונח "אינפורמציה רצה ברשת" התרחב, וקיבל משמעות חדשה שתשנה את העולם. התמונה הועלתה במכון CERN שבג'נבה (אותו מקום שמצא עכשיו את הבוזון היגס), והוא מקום חשוב והיסטורי בתולדות הרשת. רוצים לדעת מהי התמונה הראשונה שהעלו לרשת? ובכן, הנה היא לפניכם:

התמונה הראשונה שעלתה לאינטרנט
התמונה הראשונה שעלתה לאינטרנט

אז נכון שהתמונה צולמה בשנות ה-90 שלא התאפיינו ביופי ואסתטיקה יוצאים מן הכלל, אבל במבט חטוף נראה כי באמת מדובר בתצלום ועיבוד מביכים במיוחד. נסביר כי זוהי הזמנה למסיבה של להקה פארודית, כך שעוד לפני שהתמונה הפכה לכה מכוערת היא גם תוכננה להיות כזו. 

מי שצילם את התמונה הוא צלם אנונימי בשם סילבנו דה גנארו. איש IT שעבר צמוד לטים ברנרס לי והצוות שלו, האנשים שהפכו את הרשת העולמית לפומבית. סילבנו במקרה גם ניהל וכתב שירים ללהקה בשם The Horribles Cernettes.

דה גנארו צילם את התמונה המקורית כעטיפה לאלבום של הלהקה שלו וביקש מארבע חברות הלהקה להישען קדימה ולחייך. גם לי ברנרס היה מרוצה. הם הסתובבו באותם חוגים במכון CERN והשמועות דיווחו שלי ברנרס התעניין במיוחד בלהקה המשונה עם השמלות המנופחות בגלל שהוא מאוד אהב בגדי נשים. אולי מילות השירים שהיו כולן על תופעות מדעיות השיבו את תשומת ליבו של לי ברנרס. כמו שיר אחד ידוע של הלהקה " פרס הנובל של בחיר ליבי".

דה גראנו שיחק בתמונה שהוא צילם בעזרת מכשיר המקינטוש צבע שהיה במכון, בעודו מנסה את הגירסה הראשונה של התוכנה המהפכנית פוטושופ. הוא הוריד את התמונה למחשב בפורמט gif, גם הוא היה אז חדשני מאוד שעזר לו להתעסק עם הצבע של התמונה מבלי לגרום למחשב לקרוס. הצוות של ברנרס החליט שזו תהיה התמונה הראשונה שהם יעלו לרשת שלהם שעד אז היתה מקום לפיזיקאים בלבד.

והנה, תמונה של ארבע בחורות נשענות קדימה הולכת לסובב את הראשים של כל המדענים ברשת. ג'אן פרנסיס גרוף, תוכניתן צעיר במכון, קיבל לידיו את המשימה להעלות את התמונה. הוא שמח מאוד. "סקס מוכר" הוא אמר. "זו המדיה. אתה תשים בחורות יפות במדיום ואנשים יתחילו לשים לב למדיום".

>> מה הם חשבו לעצמם? העטיפות הכי הזויות לאלבומים 

>> צפו: רכב מרוצים דורס כתב בשידור חי