בפרק הזה: נסתובב קצת באייפון החדש שלכם ונכיר את הפונקציות הבסיסיות שלו

כדאי לקרוא אם: זאת הפעם הראשונה שאתם מחזיקים מכשיר אייפון ביד

אפשר לדלג אם: כבר שיחקתם עם איזה אייפון בעבר

תתחדשו, יש לכם אייפון (iPhone). זה מכשיר סלולרי אחר מכל מכשיר אחר שהחזקת ביד – התכנון והממשק שלו הופכים אותו למשהו שהוא כבר לא רק טלפון, אלא כלי בידור ותקשורת שתקשורת קולית הוא רק אחד מהפונקציות המרובות שלו. ויש לו באמת הרבה פונקציות, ככה ששווה לעבור על הטלפון ולסקור את כולן.

נקודת המפגש הראשונה שלכם עם המכשיר תהייה מסך הפתיחה הכולל תמונת רקע, שעון ותאריך, עוצמת קליטה סלולרית, מצב בטריה ופס רחב בתחתית המסך בו כתוב לפתיחה (או Slide to unlock) וכפתור עם חץ גדול אותו ניתן להחליק לימין. במצב הזה האייפון סגור ומוגן מלחיצות אקראיות, שיחה שתכנס תאפשר לכם לענות אך אם תרצו אתם לבצע כל פעולה תהיו חייבים להחליק את האצבע עם כיוון החץ. כאשר תבצעו את התנועה הפשוטה הזו תגיעו למסך הראשי ובו התוכנות איתן מגיע האייפון.

אין תמונה
מסך הפתיחה

שימו לב שהמסך הראשי מחולק לשני חלקים - העמוד והבר התחתון. העמוד כולל בתוכו 16 תוכנות. כאשר תתקינו תוכנות נוספות יתווספו לאייפון עוד עמודים, כאשר סך הכל האייפון יציג לכם 11 עמודים שהם 176 תוכנות, זו כמות עצומה של תוכנות שמעניקות למכשיר הזה את הייתרון האמיתי שלו בשוק הסלולרים. בבר התחתון תוכלו למצוא עוד ארבע תוכנות. בעוד שתוכלו לדפדף בין העמודים כדי להגיע לתוכנות האחרון, ארבעת התוכנות שבבר בתחתון ישארו קבועות. למה? ובכן הרעיון הוא שבסופו של דבר יהיו לכם כמה תוכנות שתרצו נגישות אליהן גם אם אתם בעמוד מספר 10. תוכנת הטלפון למשל היא תוכנה שקרוב לוודאי תשמרו בבר (אחרי הכל האייפון הוא סלולרי ומטרתו להוציא ולקבל שיחות). המצלמה היא תוכנה נוספת שרבים משאירים בבר כדי שיוכלו לשלוף אותה במהירות למקרה שקרה משהו מצחיק או חשוב שרוצים להנציח. אם נכלול גם את הבר נגיע למספר עצום של 180 תוכנות סך הכל אליהן ניתן להגיע בכל זמן נתון על ידי דפדוף קל.

אין תמונה

הדפדוף בין העמודים נעשה על ידי משיכה האצבע על גבי המסך מימין לשמאל או משמאל לימין. אם תביטו על החלק שבין העמוד לבר תראו שורה של נקודות. חלק מהנקודות כהות, אחת מהן בהירה. הנקודה הבהירה מציגה לכם באיזה עמוד אתם נמצאים. העמוד השמאלי ביותר מציג לא נקודה אלא זכוכית מגדלת. אם תדפדפו אליו תמצאו מסך שחור עם שורה טקסט ריקה והמקלדת תזנק. זהו מסך החיפוש. במסך הזה תוכלו להקליד (בכל שפה) מילה או משפט והאייפון יחפש את מה שהקלדתם בכל התוכנות המגיעות איתו ובמערכת עצמה. אנחנו נרחיב על נושא החיפוש בהמשך אבל מה שחשוב להבין כרגע הם שני דברים: בעזרת מסך החיפוש תוכלו לאתר אנשים מתוך אנשי הקשר שלכם, אירועים בלוח השנה, אימיילים שתקבלו, שירים ועוד מספר דברים. הדבר השני שחשוב לדעת הוא שדרך מסך החיפוש תוכלו לאתר כל תוכנה שמותקנת. זה אומר שתוכלו להגיע במהירות לתוכנה שמותקנת בעמוד ה-11 מבלי לדפדף לשם אבל זה גם אומר שתוכלו להתקין יותר מ-180 תוכנות ודרך מסך החיפוש תוכלו לאתר ולהפעיל תוכנות שהאייפון לא מציג לכם. אבל שוב, על כך בהמשך.

אין תמונה

כפי שניתן לראות, האייפון מגיע עם מספר תוכנות מובנות. אלו כוללות: טלפון לביצוע שיחות, פונקציות SMS ו-MMS, שעון שמכיל הרבה מאוד אפשרויות, כולל השעון המעורר, תזכורות קוליות שתאפשר לכם להקליט לעצמכם תזכורות, לוח שנה ובו כל הפגישות שלכם, אנשי קשר שם ירוכזו טלפונים, כתובות, אימיילים ופרטים נוספים על אנשי הקשר שלכם, Safari שהוא הדפדפן של המכשיר, Mail שהיא תוכנת האימייל בה ניתן להגדיר מספר רב של שירותי אימייל, מצלמה לצילום סטילס, הגדרות ובה כל ההגדרות של המכשיר מבחירת רשת דרך בחירת שפות ועד קביעת הגדרות לתוכנות, מחשבון בעל שני מצבים - רגיל ומדעי, מפות שתעלה את המפות של גוגל ותאפשר לכם לאתר היכן אתם נמצאים, רשימות בה תוכלו לכתוב תזכורות לעצמכם, iPod שהוא נגן המדיה, App Store המשמשת לרכישת תוכנות מתוך המכשיר עצמו, iTunes שאמורה לאפשר רכישת שירים סרטים וסדרות אך אינה עובדת בארץ בשל ענייני זכויות יוצרים, YouTube שהיא תוכנה המאפשרת לצפות בסרטים מתוך האתר הפופולארי, מניות בה תמצאו מניות חשובות ותוכלו להוסיף ולעקוב אחרי מניות משלכם ולבסוף מזג האוויר שתאפשר לכם לראות מה מזג האוויר בארץ ובכל העולם.

לפני שנסיים את החלק הראשון של המדריך חשוב לציין שהאייפון מאפשר לכם לסדר את התוכנות בכל סדר שתרצו ולאחר שתתקינו תוכנות נוספות אתם תרצו לעשות זאת, הדבר היחיד שלא תוכלו לעשות הוא למחוק את התוכנות המגיעות עם המכשיר. אלו תוכנות שגם אם לא תשתמשו בהם יתפסו לכם נדל”ן במסך. אבל אל דאגה - גם לכך יש פתרונות ואנחנו נגיע אליהם.

בפרק הבא: הסנכרון הראשון >>