איילת שקד כבר לא מסתירה שהיא רואה רחוק, שהיא מתכננת את כל הדרך עד לכס ראשות הממשלה. שקד כמו שקד מתנסחת בזהירות, מעדיפה להגיד פחות מאשר יותר, אבל כבר אי אפשר להכחיש את הרצון. ומבחינתה גם אין שום צורך לעבור לליכוד כדי להשלים את המשימה. "אני לא שוללת שום דבר בעתיד. אבל כרגע, בימים שאחרי עידן נתניהו, מי שהכי מתאים להחליף אותו זה בנט. אני כרגע מאוד נהנית ממה שאני עושה במשרד המשפטים. בעתיד הכל פתוח. העתיד בהחלט פתוח".

האם הבית היהודי הוא המקום לכבוש ממנו את ראשות הממשלה? את גם אשה וגם חילונית.

"את רואה שהמפלגה בחרה אותי למקום הראשון בפריימריס פתוחים. אין כמעט מפלגות שבחרו באשה למקום הראשון בפריימריס. זה קרה רק עם שלי יחימוביץ ודליה איציק".

תקומה, זרם חרד"לי ונוקשה בבית היהודי, עוד מצליח לבלוע את בנט אבל להציב אותך בראשות המפלגה לא תהיה צפרדע גדולה מדי?
"בהתחלה בוודאי שהיו גורמים שהיו יותר חשדניים, אבל אחרי שנבחרתי, זה מהר מאוד התפוגג. בואי לא ניכנס לדעות קדומות. הראשונים שתמכו בי היה הפלג החרד"לי. בזמן שלפעילים שנחשבים הכי לייטים היה יותר קשה. גם אם אני לא שייכת למגזר ולא למדתי באולפנה זה עובד. בסופו של דבר מסתכלים על תוצאות ומסתכלים אם חברי הכנסת מצליחים לקדם את הערכים שבשמם נבחרו. אנשים מצביעים מהבטן, למי שהם מזדהים איתו".

את ובנט תישארו בבית היהודי כשהיעד של שניכם, כל אחד בתורו, הוא ראשות הממשלה?

"אני לא חושבת שזה בלתי אפשרי להגיע מהבית היהודי לראשות הממשלה. גם אם לא בעתיד הקרוב, בעוד כמה שנים. אפשר לפתוח את המפלגה לציבורים נרחבים. אני יודעת שזה לא פשוט, כי יש הרבה רתיעה מהמפלגה", היא אומרת בכנות. "עשו לנו הרבה דמוניזציה. אבל צריך לחשוב שלא בהכרח מה שהיה הוא שיהיה. אלא מה שלא היה, הוא מה שיהיה. בפוליטיקה הכל מאוד מפתיע".

אתם עושים ישיבות אסטרטגיה איך להגיע לקהל יותר רחב, לסלול את הדרך ולהפוך למפלגת השלטון?

"אם את שואלת אותי, לא מספיק. אנחנו כל כך שקועים בעבודה יומיומית. אני גם לא מאמינה שיהיו בחירות בקרוב, אז לא מתעסקים בזה".

בנט (צילום: מרים אלסטר פלאש 90)
"חשבתי שהוא בחור מאוד מוכשר, אנגלוסכסי כזה שיכול לדבר עם ראש הממשלה באנגלית". בנט | צילום: מרים אלסטר פלאש 90

מה לעשות שאנחנו לא יכולים לפתור את הבעיות של כל העולם

האמנם שקד איננה עוסקת בבחירות? היו שטענו שנאומה המכונן לפני מספר שבועות בו הודיעה ש"הציונות לא תמשיך לכופף ראש בפני מערכת זכויות פרט המפורשת באופן אוניברסלי" נועד לאוזני האלקטורט הימני.

שקד נשאה את הנאום בשבוע בו שופטי בג"צ דווקא אימצו את רוב עמדת המדינה ואישרו גירוש מסתננים מאפריקה למדינה שלישית. מה שהרגיז את שקד היה שהשופטים לא ראו בעין יפה הפעלת לחץ על המסתננים שלא יסכימו להיות מגורשים באמצות מעצר לא מותנה בזמן, והם צמצמו אותו לתקופה שלא תעלה על שישים יום. שקד זוכרת לשופטי בג"צ שפעם אחר פעם פסלו את חוק המסתננים בשל המעצרים הארוכים שביקשה המדינה להשית על מסתננים שייתפסו, בטענה שזה "לא חוקתי". אבל שקד טוענת שהנאום נכתב עוד לפני ההחלטה האחרונה של בג"צ. "הנאום נכתב שבועיים לפני, לקראת המושב הבא של הכנסת שם נחוקק את חוק הלאום שנועד להבטיח שטיעונים לאומיים ודמוגרפיים גם יילקחו בחשבון בפסיקות בג"צ. עיתונאים ופרשנים עיוותו את מה שאמרתי בנאום".

האם לא הובנת נכון כשאמרת בעצם לשופטים 'חכו, חכו'? או כשבאופן נקי ויבש שאופייני לך, בעצם הודעת להם שהם לא ציוניים מספיק?

"זה לא 'נו, נו, לשופטים' ובוודאי ששופטי בג"צ הם אנשים ציוניים. זו ביקורת על פסיקה ועל פרשנות מאוד רחבה שניתנה עם השנים".

הנה הזדמנות לתקן את הרושם. כי כרגע הנאום ביחד עם חוק עוקף בג"צ שבנט ואת ניסחתם נראים כמו ניסיון להצר את צעדיו של בג"צ.

"אני חושבת שהניסוח שלי היה בסדר גמור. אנשים בוחרים להדגיש את מה שנוח להם כדי ליצור מציאות מעוותת. מעטים הקשיבו באמת לדבריי. אני אומרת שהציונות וזכויות הפרט יכולים לגור בכפיפה אחת. שזכויות אדם מקודשות בעיניי. בעשרים שנה האחרונות הייתה הרחבה מאוד מאוד גדולה של זכויות הפרט ולא הייתה התייחסות מספקת בפסיקה לזכויות הלאומיות. דרך אגב, אני גם באה בטענות לכנסת שעיגנה רק את זכויות הפרט ולא דאגה לחוקק גם את חוק הלאום. המדינה צריכה להתחיל לטעון בבג"צ לא רק את הטענות הביטחוניות, אלא גם את הטיעון שמדינת ישראל לא נועדה לפתור את תחלואי יבשת אפריקה, אלא היא משמשת כבית לאומי לעם היהודי".

את אומרת שזכויות אדם מקודשות ובאותה נשימה חושבת שמעצר של שלוש שנים למסתננים הוא לגיטימי. השופטת עדנה ארבל כתבה על כך בעבר בפסק הדין כי "בשימת אדם במעצר לא מפני שהוא מהווה באופן אישי סיכון כלשהו - אלא על מנת להרתיע אחרים - ההתייחסות אליו אינה כאל מטרה אלא כאל אמצעי".

"צריך לזכור שלפני שלוש שנים הייתה נהירה לתוך גבולות ישראל של אלפי מסתננים בחודש. החוק למניעת הסתננות נועד לעצור את השטף. השמועה באפריקה פשטה שבישראל נוח וקל למצוא עבודה. האנשים האלה הסתננו לכאן בניגוד לחוק. וכן, המדינה הייתה צריכה להפעיל כלים קשים ומשמעותיים כדי לעצור את ההגירה הזו".

איילת שקד (צילום: עופר חן)
"אין כמעט מפלגות שבחרו באשה למקום הראשון בפריימריס" | צילום: עופר חן

אני מנסה לשאול את שקד על ההיבט ההומני, אולי גם על ההיבט הרגשי בכליאתם של אנשים שמגיעים לכאן כי המצב הפוליטי בארצם מסוכן או שמצבם הכלכלי בכי רע. אך היא חוזרת לצד הקונקרטי והפורמלי. "מה לעשות שאנחנו לא יכולים לפתור את הבעיות של כל העולם. אם אותם אנשים מהגרי עבודה שרצו חיים טובים יותר ואני כמדינה יכולה להציע להם חיים טובים במדינה אחרת, וזו מדינה בטוחה וכבר על זה אין חולק, כי גם בג"צ אישר את זה, אז יש פיתרון ראוי ונכון. רק אם הם לא רוצים לעזוב, הם יכולים לשבת במתקן סהרונים. כל יועץ משפטי במשרד שלי סמך ידו ואישר את המתווה הזה".

הנתונים מראים שישנם כ-80 אלף מסתננים ומהגרי עבודה ללא אשרה בתוקף מברית המועצות לשעבר ומרומניה. יותר מהמהגרים מאריתריאה וסודן. אבל הם אף פעם הם לא מוזכרים. אולי זה כי השחור הוא הדמוני, המפחיד?

"זה קשקוש מוחלט. אין פה שום עניין של גזענות. ההבדל הוא שאת אותם אנשים שמגיעים ממזרח אירופה אפשר להחזיר לארץ מוצאם. מהר מאוד אנחנו רואים אם המבקש באמת פליט שהגיע מאזור בסכסוך או לא. כך שכשמשטרת ההגירה תופסת אותם, אין שום בעיה לעלות אותם על המטוס בכוח ולהחזיר אותם לארצם. אם היינו יכולים לעשות את זה לאריתראים וסודנים לא היה אישיו".

שמת לב שהנאום שלך קבע סדר יום ציבורי, ומיד אחריו ראש הממשלה מיהר לעשות שני סיורים, אחד אחרי השני, בדרום תל אביב, בשכונות שמתמודדות עם הבעיה?

"אני לא מתעסקת בראש הממשלה, בלו"ז שלו", היא עונה אך בעיניה עובר ניצוץ.

שטייניץ אדם ישר כמו סרגל, אני מוכנה לערוב לכך. הוא לא מעורב בשום צורה

אם על פסיקות בג"צ שקד לא חוסכת במילים קשות (בדרכה היבשה והלא מתלהמת), בכל הנוגע לחקירות המתנהלות נגד ראש הממשלה והחלטת היועץ המשפטי להגיש כתב אישום נגד רעייתו, שקד בוררת את מילותיה בקפידה. "כל עוד רק מתנהלת חקירה ולא מגישים כתב אישום, צריך להמשיך ולנהל את המדינה כרגיל", שקד אומרת. "זה נורא מסוכן שהחקירות יהפכו לכלי חיסול פוליטי. אם עצם החקירה תהווה עילה להזיז את הפוליטיקאי מתפקידו, זה יכול להוות איזשהוא כלי חיסול ולפגוע בדמוקרטיה".

איילת שקד 2014 (צילום: הדס פרוש פלאש 90)
לא מדברת עם מו"ל של עיתון פעם בשבוע, וגם לא פעם בחודש. איילת שקד, 2014 | צילום: הדס פרוש פלאש 90

קשה להישאר בטיעון "זו רק חקירה" כשנוספת עוד פרשה ועוד פרשה, עוד עצור שמקורב ועוד בכיר.

"כל עוד העצורים הם לא בדרג המדיני, צריך לעבוד כרגיל. גם ראש הממשלה צריך להתנהג לעבוד כרגיל, כמה שזה בוודאי קשה לו".

השר שטייניץ נקרא גם הוא לחקירה. זה לא דרג מדיני? יצאה הערכה שזו תהיה תחת אזהרה.

"הוא לא חשוד. שטייניץ אדם ישר כמו סרגל, אני מוכנה לערוב לכך. הוא לא מעורב בזה בשום צורה שהיא".

עבדת קרוב עם נתניהו. מה קורה אצלו בבחירת האנשים?

"ממה שאני מכירה וזוכרת, אנשים שעבדו איתו לאורך השנים טובים וראויים. עברו כל כך הרבה אנשים, אבל זוכרים 2-3 שהסתבכו".

האם גם בהגשת כתב אישום חמור נגד נתניהו תדבקי בדעה שהוא יכול להמשיך ולכהן כראש ממשלה?

"בואי נחכה ונראה מה יהיה. צריך להבין את הלוגיקה בחוק שאומר שראש ממשלה יכול להמשיך בתפקידו גם שמוגש נגדו כתב אישום. המחוקק קבע שלא הולכים לבחירות על סמך החלטה של היועץ המשפטי לממשלה להגיש כתב אישום".

יהיה לך נוח מבחינה ערכית לכהן כשרה בממשלה כשראש הממשלה עם כתב אישום?

"אני מבינה את השאלה. אבל בינתיים הכל ספקולציות והדלפות. אני לא חושבת שיקרה משהו בשנה הקרובה".

אם לאחר שימוע, יוחלט באופן סופי להגיש כתב אישום נגד שרה נתניהו, יש לזה משמעות גם לגבי ראש הממשלה? בדומה לרבין שהתפטר בגלל חשבון הדולרים של אשתו?

"אם חס וחלילה זה יקרה, אני בטוחה שזו סיטואציה קשה לבעלה, איש קרוב שאוהב אותה. נכון שאז רבין התפטר, אבל אם נתניהו רוצה להמשיך לכהן, זו בהחלט זכותו".

אמרת שפוליגרף לא קביל, בהקשר לכך ששרה נתניהו עשתה פוליגרף ויצאה דוברת אמת. אמרו שנהנית להגיד את זה, לאור העבר ביניכם.

"הופתעתי מהשאלה הזו ועניתי את מה שאני תמיד עונה. היועץ המשפטי שהוא איש מאוד ישר יכריע רק לפי הראיות והחוק. ראיתי מה עשו עם התשובה שלי. זו לא הייתה הכוונה".

אז לא ענית כמו שענית בגלל החיכוכים ביניכן?

"ממש לא".

איילת שקד (צילום: עופר חן)
"אז מה, הילד חזר מבית הספר ודיבר על השבת. מה רע בזה?" | צילום: עופר חן

ראש הממשלה אמר שפוליטיקאי בכל דרג מדבר בשבוע עם מו"ל של עיתון כזה או אחר. את מדברת כל שבוע עם מו"ל עיתון?

"לא", שקד מחייכת.

פעם בחודש?

"גם לא".

בנט ענה על הטיפוס שראש הממשלה אוהב

שקד (41) נשואה לאופיר, אזרח עובד צה"ל, טייס, מדריך טיסה וממיין בקורס טייס בחצרים. אמא לאורי בן ה-12 ושירה בת התשע. הם מתגוררים בשכונת בבלי שבצפון תל אביב, שבה גם גדלה. אביה היה איש ליכוד ואמה הייתה מצביעת מפלגת העבודה.

בעלה שמגיע כל יום בשלוש הביתה הוא המארגן העיקרי של הבית. כשהוא מתקשר, היא עונה תוך כדי שהיא מסבירה ש"אני צריכה לתת לו הוראות, כי כרגע הוא מתפעל ארבע בנות בצהרון הביתי שאנחנו עושים ביחד עם הורים אחרים והיום תורו".

שקד הייתה תלמידה מצטיינת בתיכון ולמדה הנדסת חשמל ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. עוד כסטודנטית החלה לעבוד בהייטק, עד שב-2006, כשנתניהו הפך ליו"ר האופוזיציה הוא מינה אותה למנהלת הלשכה שלו. היא זו שאיתרה את נפתלי בנט לראש המטה של נתניהו.

מה ראית בבנט אז?

"(צוחקת) בנט ענה על הטייפ שראש הממשלה אוהב. אנגלוסכסי כזה שיכול לדבר איתו באנגלית שוטפת. חשבתי שהוא בחור מאוד מוכשר. הוא מכר חברת הייטק. הוא היה חדור מוטיבציה ואידיאולוגיה, זה נראה לי מאוד מתאים. אחרי שהוא עבר אצלי את הראיון, הוא התראיין אצל נתניהו".

השמועות מספרות שבנט והיא עזבו את הלשכה כעבור שנה וחצי לאחר שלא עמדו יותר בלחצים ובהתערבויות של שרה נתניהו בניהול הלשכה. "אני לא מדברת על משפחת נתניהו. אף פעם לא דיברתי ואני לא מתכוונת להתחיל לדבר", היא אומרת. גם כשאני שואלת אותה על יאיר נתניהו, היא עונה את אותה תשובה.

ב-2010 היא הקימה את תנועת "ישראל שלי". היא חזרה להייטק והקדישה את הערבים לניהול הארגון הימני שעיקר פעולתו הייתה קמפיינים לשינוי דעת הקהל ברשתות החברתיות. שנתיים מאוחר יותר פרשה מהליכוד והצטרפה יחד עם בנט לבית היהודי. שקד בעצמה לא האמינה שתהיה כזה מטאור ותוך שנים ספורות תעקוף ח"כים ותיקים ממנה ותהפוך לשרת משפטים. "כשנכנסתי למשרד אמרו לי גם במערכת הפוליטית וגם עורכי דין מהמגזר הפרטי שאני אחזיק מעמד כמה חודשים עד שיתפרו לי תיק. זה עוד לא קרה. אני מכירה עכשיו את רשויות החוק מקרוב, ודבר כזה לא יכול לקרות". היא לא מהססת לספר שהגיעה למשרד כדי ליישם את האג'נדה שלה. בינתיים כבר הספיקה לפתור את כל החסמים המשפטיים שעמדו בדרכם של מפוני מגרון לבנות ישוב קבע, לרשום את אדמות כפר עציון שבגוש עציון על שמה של הקרן הקיימת לישראל ולהקים ועדה מוניציפלית שתנהל את היישוב היהודי בחברון. החלטה שמושל חברון קרא לה: "ההחלטה המסוכנת ביותר מאז שנת 67'".
היא גם מינתה לראשונה שתי שופטות ממוצא אתיופי לבית משפט השלום, מינתה את הקאדית הראשונה בבית המשפט השרעי, ודאגה שהסנקציות הפליליות על עבירת פוליגימיה ימומשו. כיום שקד היא האשה הכי חזקה בממשלה, והיחידה בקבינט.

בדרך להתחבב על קהל הבוחרים הדתי שלה, שקד הבינה מהר מאוד את הכללים. כמו שלרוב קורה בקשר בין חילוני לדתי, החילוני הוא היחיד שזז.

ביבי (צילום: אוהד זויגנברג לפלאש 90)
"אם יוגש כתב אישום נגד שרה נתניהו, אני בטוחה שזו סיטואציה קשה לבעלה, איש שאוהב אותה". נתניהו | צילום: אוהד זויגנברג לפלאש 90

בראיונות איתך שמשודרים בשבת, מקפידים להגיד שהראיון צולם ביום חול. הזהות שלך כחילונית שאינה שומרת שבת מונחת על השולחן. אז למה ההבהרה?

"כי אני לא עובדת בשבת. אני במפלגה דתית ומאוד מכבדת את קהל הבוחרים שלי. זו ברכה גדולה, כי יש את השישי שבת למשפחה. אני תמיד צוחקת על זה שח"כים ושרים במפלגות אחרות נוסעים לכל מיני שבתות תרבות".

את גם לא מעלה תמונות מטיולים בשבתות לפייסבוק?

"אני לא מעלה כי זו השבת הפרטית שלי".

מה שכן את מעלה, זה אותך בכיסוי ראש מתפללת במקומות הקדושים. כותל, מערת המכפלה בחברון.

"התמונות יפות בעיניי. הייתי במקום הזה והתפללתי. לשים כיסוי ראש זה מכבד את המקום".

אין בעיה. רק תודי שכמו שמירי רגב מגיעה לכל בר מצווה וחתונה של פעיל, תמונות כאלה מדברות לבטן הרכה של הבוחר. יש להן ערך אלקטורלי.

"כן, בטח, למה לא? זה לגמרי לגיטימי. הקשר עם השטח מאוד מאוד חשוב לפוליטיקאי. במפלגה מכבדים שבערב אני לא באה לאירועים, כי אני צריכה להיות בבית, אבל אני מאוד משקיעה בפעילי המפלגה ובשטח".

אמרת קודם שהבוחר בקלפי בוחר מהבטן. אבל את לא בדיוק מדברת בשפה רגשית. אז איך זה מצליח לך?

"אין איזה אסטרטגיה סביב התובנה הזאת. בסופו של דבר אני מי שאני ואני מנסה לעשות את הכי טוב שאני יכולה".

יש פעמים שהצלחת להביא את התפיסות שלך כחילונית לתוך המפלגה?

שקד לא ממש עונה על השאלה: "אני לא בהכרח מנסה לשנות. אני מנסה דווקא לראות את הדברים המשותפים. אבל נגיד במקרה של עמונה, באנו בכנות לתושבים ואמרנו להם שאת הישוב לא נצליח להציל. אמרנו להם בואו נפעל לבנות ישוב חדש בגבעות ליד. זה לא היה קל לשמוע את זה, אבל ידענו שזו האמת וכך פעלנו".

אמרת בעבר שלמדת מהעבודה עם נתניהו לענות רק על מה שאת רוצה. לזקק מסר ולחזור עליו הרבה פעמים.

"נו, איך אני בראיון עד עכשיו?", היא צוחקת. "אני עומדת בזה?".

הפגנת הלהטב (צילום: תומר נויברג פלאש 90)
"בוודאי שבנט עמד מאחורי הדוברת שלו וגם ככה כל פעילי המפלגה". ההפגנה למען אימוץ על ידי זוגות להט"בים | צילום: תומר נויברג פלאש 90

כל המדינה עברה תהליך בעניין הלהט"בי, גם סמוטריץ'

התקשורת אוהבת להכתיר את שקד כנסיכת הקרח. מתפייטים על כמה שהיא מאופקת, שומרת על חיתוך דיבור מטאלי וקור רוח של טייס קרב. נדמה שגם שקד התאהבה בדימוי. רק שהפעם היה נראה שהדימוי לא מחזיק. כשהעליתי את סוגיית האימוץ בידי זוג להטב"י היא יצאה מגדרה וביקשה שלא נעסוק בו.

למה בעצם לא להתראיין על סוגיה כזו בוערת?

הדוברת של שקד עונה: "זו הבקשה היחידה שלנו ונבקש שתכבדי אותה".

אני מנסה להבין את הרציונל. לא חשוב להגיד משהו על הנושא?

שתיקה.

יש לך חברים להט"בים?

"אין חברה הכי טובה שכן. אבל מהסביבה שלי בוודאי, מבית הספר של ילדים, חברים בדרגה שנייה שלישית, מכרים, מהעבודה בוודאי. הלאה".

אז כשאת רואה את ההורות שלהם, את מבינה את ההחלטה של משרד הרווחה?

"אני לא אענה, כי את לא מכירה את הפרטים, כמו שאף אחד לא מכיר את הפרטים. זו לא אשמתך. הפרטים הם מאוד מורכבים. המדינה היום הגישה עמדה אחרת. תפני למשרד הרווחה שטיפל בזה".

אז נחזור לבית שלך. רק לאחרונה התפטר הרב רוזן חבר נשיאות המפלגה, בין השאר, בגלל הדוברת הלסבית של בנט, ברית.

"הרב רוזן הוציא מכתב התפטרות גם בעקבות אי העברה של כספים, גם בעקבות חוק הגיור וגם בעקבות זה. אני יכולה להגיד שזה מאכזב אותי, אבל אם זה רצונו זו זכותו. בוודאי שבנט עמד מאחורי הדוברת שלו וגם ככה כל פעילי המפלגה. אם היית רואה את ההודעות בקבוצת הצעירים של המפלגה, היית רואה שכולם גיבו את ברית ואת בנט. יש ויכוח בתוך הציונות הדתית. צריך להכיל את זה וצריך לדבר אחד עם השני ודעות שונות זה בסדר".

איילת שקד (צילום: עופר חן)
"גם אם אני לא שייכת למגזר ולא למדתי באולפנה זה עובד" | צילום: עופר חן

מניחה שכשעולים הנושאים הלהט"בים לא נוח לך בתוך המפלגה שלך.

פה היא כבר צועקת: "את לא מבינה מה שאני אומרת? את לוקחת אדם אחד, בזמן שכל פעילי המפלגה אמרו משהו אחר. את לוקחת אדם אחד ונתלית בו. הרב רוזן זה אדם בודד. כל המפלגה גיבתה את בנט".

וסמוטריץ' והתבטאויותיו ההומופוביות זה גם אדם בודד?

"את משחירה את המפלגה. סמוטריץ' עשה את זה לפני הרבה מאוד שנים. הוא לא היה עושה את זה היום. כל המדינה עברה תהליך בעניין הזה, גם סמוטריץ'. אבל אם רוצה, תראייני אותו".

בהמשך הראיון שקד נעתרת לדבר על אימוץ בידי זוג להטב"י. "היום ישנה רשימת המתנה של 600 זוגות שמחכים בממוצע בין 7-10 שנים כדי לאמץ ילד בגילאים 0-2. חשבו שאם יפתחו את הרשימה גם לזוגות חד מיניים, כל זוג יחכה 15 שנה. זו הייתה אחת הסיבות. בעקבות הדיון הציבורי, הוחלט שיבחנו כל מקרה לגופו".

מדברים הרבה על הדתה מאז כניסתו של בנט לתפקיד שר החינוך.

"אין שום הדתה. כל קמפיין ההדתה הוא מבית היוצר של הקרן החדשה".

אנשים פרטיים כעסו על זה שהילד חזר הביתה עם דגם של בית המקדש.

שקד מרימה את הקול: "שייתרגזו. אז מה, הילד חזר מבית הספר ודיבר על השבת. מה רע בזה? לא שומעים את אלה שכן מרוצים מזה. הילדים שלי בבית ספר ממלכתי והייתי שמחה אם היו לומדים את פרשת שבוע. כשהייתי ילדה, היה יותר יהדות בבית הספר. לימודי מסורת זה טוב מאוד. בנט לא עשה שום דבר חריג. בגלל שהוא שר חינוך דתי, מטעמים פוליטיים רוצים להשחיר אותו".

בשנים האחרונות, יש דיון ביקורתי נרחב בציבור הדתי שטוען שבגלל הדבקות ברעיון התנחלויות, הציבור הדתי הזניח את הנושאים החברתיים, את עם ישראל.

"אם תקחי את הלו"ז שלי ושל בנט ותסתכלי על העשייה שלנו, תראי כמה מהזמן שלנו מושקע בנושאים חברתיים. אבל לא מתייחסים לזה בתקשורת כי זה הרבה פחות מעניין. אנחנו מקבלים זמן מסך רק על הנושאים הלאומיים. הקמתי מסלול הפטר לחייבים. אין יותר חברתי מזה. אלו האנשים הכי מסכנים שלא מצליחים להחזיר חובות, ואנחנו שומטים להם את החובות. אבל לא יזכרו אותי כמי שעשתה את זה. כי זה פחות נדבק. כי אין עימותים סביב זה, ואז אין זרקור תקשורתי".

בחלוקת התיקים בינך לבין בנט, זכית בתיק היותר יוקרתי. זה לא דבר שגרתי שמספר 1 זז לטובת מספר 2.

"בנט מאמין גדול בניהול נשי. בחלוקת תיקים בינינו הוא פשוט חשב שאני יותר מתאימה למשרד המשפטים. נכון שזה לא דבר שגרתי, אבל זה קרה בגלל שיש בינינו שותפות ואמון. בנט יודע שלא אעשה לו פוטש".

את יכולה להבין את הפחד מבנט וממך במחנה הליברלי?

"זה בנוי על דיסאינפורמציה, על מאמרי הסתה ושטנה בעיתון הארץ. אם יסתכלו על מה שאנחנו עושים, יראו שאין שום צעד שלנו שפוגע בדמוקרטיה. אני חושבת שישראל זו דמוקרטיה מאוד חזקה. כל צעקות השבר בעיקר נובעות מחוסר הבנה או מאינטרסים פוליטיים. בשיח פוליטי כל צד יכול להגיד מה שהוא רוצה. אם צד אחד רוצה לעשות דמוניזציה לצד השני, אין מה לעשות, זה חלק מהמשחק. אבל בין זה לבין האמת, אין כלום".