ראיון טלוויזיוני של ראש ממשלה הוא עניין נדיר בישראל. אנחנו זוכים לראות אותו לקראת ראש השנה או יום העצמאות, וגם אז הראיון נערך בלשכתו, עם הדגל והספרייה המרשימה והשאלות הקלות שנבחרו בקפידה. בבריטניה העניינים קצת שונים: ראש הממשלה מתייצב באולפני הטלוויזיה חדשות לבקרים, נותן דין וחשבון על כל החלטה וצעד, וברוב המקרים נצלב בשידור חי על ידי המגישים. התרחיש הזה קורה בכל פעם שיש משבר חדש או הודעה משמעותית לציבור – מתקציב המדינה ועד משאל העם של סקוטלנד. אפילו בתכניות הבוקר לא נותנים לו מנוח, וביום ראשון האחרון הוא קיבל באחת מהן אייטם של חמש דקות. ממש כאחרונת היולדות במעלית. 

 

דיוויד קמרון זומן ל"תכנית של אנדרו מאר", מגיש ותיק ומוערך שמגיש גם טוק שואו פוליטי ב-BBC בימי ראשון. אחרי ראיון ארוך על הבחירות לפרלמנט האירופי (שייערכו בבריטניה בשבוע הבא), הועבר כבוד ראש הממשלה אל הספה, לשיחת פאנל עם פרשני העיתונים. הם שאלו על עמדת בריטניה לגבי חטיפת הנערות בניגריה ובעוד קמרון משיב, הלך הזמן ודחק. מאר היה חייב לעבור לאייטם הבא – נאמבר של מוזיקה חיה באולפן. בדרך כלל עניין כזה מסומן למרואיין בתנועת ידיים או ראש, אבל במקומם זכה קמרון, שהפנה את גבו למאר, להערה די מפתיעה. 

את דבריו של קמרון, שהיה באמצע משפט, קטעו המילים הבאות: ״ראש הממשלה, תסתום!״, אמר לו מאר, ״אני ממש ממש מצטער, אבל נגמר לנו הזמן״. מיותר לציין שהתבטאות כזו, הנחשבת חצופה אפילו במושגים ישראלים, תחולל מהומה במושגים בריטים. הערה כזו אולי הייתה גורמת לחלק מכם לקום וללכת, אבל ראש הממשלה הבריטי פשוט התנצל ואמר: ״אוי, סליחה, דיברתי יותר מדי״. אפילו כריסטיאן אמנפור, הפרשנית הבכירה של ה-CNN שישבה לצדו של קמרון, הגניבה מבט נדהם למצלמות. העיתונים הבריטים ליקקו אצבעות והפכו את כל הסיפור לדרמה של ממש. 

דוברת ה-BBC סירבה להתרגש וטענה שבבדיקות שנערכו לא ניתן היה לאשר שאלו אכן היו מילותיו המדויקות של מאר. "ראש הממשלה לא התלונן על ההתבטאות ובסך הכל קיבלנו רק 26 תלונות מצופים – מספר נמוך מאוד בהתחשב במספר הצופים העצום של התכנית״, הסבירה.