mako
פרסומת

סיוט אמריקאי

לפני 20 שנה גילה ג'ף מאדג'ט כי הוא בן נינו של ה. ה. הולמס - הרוצח הסדרתי הראשון בארצות הברית. כעת, בסדרת דוקו חדשה שתעלה בערוץ ההיסטוריה, הוא טוען לצד צוות חוקרים כי הולמס וג'ק המרטש היו בעצם אותו בן אדם

מערכת ערוץ התרבות
mako
פורסם:
מרטש אמריקאי
מרטש אמריקאי | צילום: Hulton Archive, יחסי ציבור
הקישור הועתק

האם ג'ק המרטש היה אמריקאי? הרוצח הסדרתי המפורסם בתולדות אנגליה, הטיל את אימתו על לונדון של המאה ה-19, אך זהותו לא התגלתה עד היום. מעשי הרצח המזעזעים, שקורבנותיהם היו כולן זונות רחוב, הזינו לאורך השנים עשרות תיאוריות וחשודים אפשריים למי שעמד מאחורי הדמות השטנית. כעת, סדרת דוקו חדשה של ערוץ ההיסטוריה מעלה תיאוריה חדשה – ג'ק המרטש היה למעשה ה.ה. הולמס (הרמן וובסטר מאדג'ט) - מי שנחשב לרוצח הסדרתי הראשון בתולדות ארצות הברית, שהמספר המשוער של קורבנותיו מגיע ל-200, על פי חלק מהמומחים.

"American Ripper" ("המרטש האמריקאי", בתרגום חופשי), סדרת דוקו חדשה של ערוץ ההיסטוריה, עוקבת אחר ג'ף מאדג'ט, בן נינו של ה.ה. הולמס, שגילה על קרבת המשפחה לפני 20 שנה ומאז עסוק בחקר חייו של הרוצח האגדי. מאדג'ט מאמין כי ה.ה. הולמס, שפעל באותן שנים כמו ג'ק המרטש, הוא האחראי למעשי הרצח המחרידים מהמאה ה-19 בלונדון. כעת, הוא וצוות החוקרים שלו קיבלו הרשאה לפתוח מחדש את קברו של הולמס כדי לבצע בדיקת DNA ולגלות האם האדם שקבור שם הוא הרוצח האמריקאי.

ג'ק המרטש
ג'ק המרטש | צילום: wikipedia.org

טענתו של מאדג'ט הצעיר, עורך דין בדימוס, מתבססת על יומן שירש מסב סבו, בו מתאר הולמס רצח וביתור של כמה זונות רחוב בלונדון. עוד טוען הצאצא הרחוק, כי הוצאתו להורג של הרוצח היתה למעשה תכסיס, וכי הולמס הונה אדם אחר וגרם לו לעלות לגרדום במקומו. אז, לדברי, הוא נמלט ועשה את דרכו אל ווייטצ'אפל, לונדון, שם חי חיים אחרים, כשהוא מבצע כ-200 מקרי רצח ונשאר בלתי מנוצח (או בעל זהות אלמונית).

הסדרה הדוקומנטרית "המרטש האמריקאי", בת שישה פרקים, תעלה לשידור מחר (ג', 11 ביולי), בערוץ ההיסטוריה בארה"ב, ולישראל תגיע במהלך חודש ספטמבר. עד אז אנחנו נאלץ לכסוס ציפורניים, ולבדוק מדי פעם מעבר לכתף.

mako תרבות בפייסבוק