mako
פרסומת

ירדנה ארזי: "בתכניות ריאליטי מתגלים סיפורי סינדרלה אמיתיים"

הזמרת מתמקדת במוזיקה ומתכוננת לקראת עליית הריאליטי "ישנן בנות", בו תשמש כשופטת ותעזור לדנה אינטרנשיונל לבחור את להקת הבנות הבאה של ישראל. בראיון מיוחד היא מספרת למה היא בעד תוכניות ריאליטי ומה היא חושבת על דנה

מערכת mako תרבות
mako
פורסם:
הקישור הועתק

ישנן בנות תמונה קבוצתית
צוות התוכנית "ישנן בנות" | צילום: רונן אקרמן

זו הפעם הראשונה שאת עושה ריאליטי. מה גרם לך לרצות להיות בתכנית?
"מאז שנת 2005 אני מתמקדת בקריירה המוזיקלית שלי. אני בתקופה של שירים חדשים שיצאו, מסע הופעות ודיסקים חדשים ומשם אני מגיעה. שלושה דברים קסמו ב"ישנן בנות": להקת בנות זה נושא שקרוב לליבי כי אני באה משם עם "שלישיית שוקולד מנטה מסטיק", העובדה שצדי לצידי שהוא חבר יקר מאוד עוד מהעבודה של "אמור שלום" לאירווויזיון. זה שהוא לידי זו מתנה. וזה שדנה מובילה את התוכנית".

ירדנה ארזי פרומו
בוחרת להתמקד במוזיקה | צילום: מתוך קטלוג פמינה 2010, עידו לביא (ארכיון)
אז העובדה שדנה מובילה את התוכנית היא יתרון עבורך?

ואיך הייתה העבודה המשותפת עם דנה?
"לי ולדנה היה להיט ענק בשם 'כשהגברים רוקדים', שכתבו יהודה פוליקר ויואב גינאי ויצא ב-2012, כך שקיים חיבור עוד משם. אני עוקבת אחריה מאז יציאת השיר "ישנן בנות". היא לקחה שיר שמזוהה כל כך עם להקה צבאית של פעם וזרעה בתוכו הרבה חן והומור וסוג של חוצפה חיננית ומאז נדלקתי עליה. הדבר שממש עשה את ה"בום" שלי כלפיה היה העובדה שמדינת ישראל בחרה בה לייצג אותנו באירוויזיון. זה ציון לשבח למדינה על נאורות ומעוף, והנצחון המסחרר שלה היה כבוד לאומי על כל המשתמע, והציג אותנו באור נפלא. יש לי הרבה כבוד אליה על כל הדרך שעשתה. הייתי איתה בראיונות משותפים והיא מתנסחת פנטסטי. מסתתרת שם אישה דעתנית מאוד עם השקפת עולם ואג'נדה ברורה שלא דופקת חשבון. אני כן דופקת חשבון וזה נורא נחמד לי ומצחיק אותי.

מלבד הקונספט של להקת בנות, איך שונה "ישנן בנות" משאר תוכניות הריאליטי כשרונות שהתרגלנו אליהן?
"זו תוכנית שלוקחת את עצמה פחות ברצינות, לא מבחינת ההפקה שהיא מלוטשת מאוד, אלא יותר אווירה של פאן. בגלל דנה ובגלל שמדובר בפופ. זה שואו ביזנס בצד היותר קליל שלו".

אין תמונה
"יש לי הרבה כבוד לדרך שעשתה"
פרסומת
איך את מרגישה כלפי תוכניות הריאליטי שיוצרות כוכבי אינסטנט בהשוואה לדרך שאת עברת?

ומה קורה איתך היום מלבד התוכנית?
"אני מופיעה הרבה. ב-28 לפברואר אארח את חברותיי ל"שוקולד מנטה מסטיק" בזאפה תל אביב וזה במסגרת מסע הופעות עם עיבודים של אורי זך. אני גם מקליטה ועובדת על חומרים חדשים. לפני חודש יצא לי שיר "אישה חדשה", ביחד עם ארגון "נעמת" לרגל היום הבינלאומי נגד אלימות במשפחה, ובקליפ השתתפו עשרות נשים מובילות בחברה הישראלית. זה פרויקט שזכה להרבה מאוד צפיות והשמעות".