mako
פרסומת

בעקבות תלונות הציבור: רשות השידור הורידה תשדיר מאיים

אל הרשות הגיעו במהלך שנת 2012 קרוב ל-2,000 תלונות בנושא גביית האגרה - רבות מהן בשל תשדיר מאיים. הציבור זעם על כך שבמקום המונח "יש תמורה לאגרה" בחרה רשות השידור באיומים

לי-אור אברבך
גלובס
פורסם:
תשדיר אגרה
תשדיר אגרה
הקישור הועתק

רשות השידור החליטה להוריד משידור את התשדירים שאמורים לעודד את הציבור לשלם את האגרה. זאת, לאחר שהוחלט כי הם "מפחידים", ובקרוב הם יוחלפו בתשדירים "רכים" יותר.

אל הרשות הגיעו במהלך שנת 2012 קרוב ל-2,000 תלונות בנושא גביית האגרה. רבות מהתלונות עסקו בניסוח המאיים של התשדיר, שקבע כי "באגרה לא משחקים".

בניגוד לתשדירי עבר שקיבעו את המונח "יש תמורה לאגרה", תשדיר זה בעיקר מבהיר כי זה החוק, ואסור "להמר" באי-תשלום האגרה.

לאור התלונות הועברה המלצה לעדן את הניסוח על מנת לפנות אל הציבור בדרכי נועם. לאחר התייעצויות בוועד המנהל של רשות השידור הוחלט להוריד את התשדירים לאלתר ולנסח אותם מחדש, תוך ניסיון להבהיר לציבור את החשיבות בתשלום האגרה ומהי התועלת שמופקת מכך.

ברשות השידור סירבו להגיב.