מוסד העיתונות עובר טלטלות רבות בשנים האחרונות, בין ניסיונות התערבות של פוליטיקאים וטייקונים בתכנים החדשותיים, ועד משברים כלכליים שמעמידים את תעשיית העיתונות כולה בסכנה קיומית. בניגוד לגל ה"הצהבה" שעובר על כל גופי התקשורת בשנים האחרונות, אחד המקומות הבולטים שניסה לשחזר ולשמר את תחושת השליחות העיתונאית היה האתר "המקום הכי חם בגיהינום", שהוקם בשנת 2013 במטרה לספק בית חופשי לכתיבה עיתונאית על נושאים חברתיים. אך למרות שהאתר זוכה להערכה רבה בקרב העמיתים, והניע תחקירים חשובים בשנות פעילותו, לשכת העיתונות הממשלתית מסרבת לנפק תעודת עיתונאי לעיתונאים שעובדים באתר.


לפי הציוץ שפרסם היום עמוד הטוויטר של האתר, הלשכה מסרבת להנפיק להם תעודות עיתונאי מכיוון שלאתר יש רק 190 אלף כניסות בחודש, כאשר המינימום הנדרש על ידי הלשכה הוא 300 אלף בחודש (ממוצע של עשרת אלפים כניסות ביום). הציוץ ביקר את תנאי הסף הקשוח: "לא ממש אכפת להם מאיכות העיתונות, רק מהרייטינג". בנוסף, הגולשים התבקשו להיכנס לאתר כדי להגדיל את מניין הכניסות ולאפשר לאתר לעבור את הסף הנדרש.

באתר לשכת העיתונות נכתב על התנאים לקבלת תעודת עיתונאי לעובדים באתר אינטרנט: "מי שעובד באתר אינטרנט ומי שיש לו בלוג (בעל לפחות 10,000 כניסות מכתובות IP שונות ביום בממוצע) יכול אף הוא להגיש בקשה. עליו להוכיח כי עיקר עיסוקו בתקשורת חדשות יחד עם הוכחות על פעילות האתר או הבלוג, כולל האם תוכנו חדשותי, כמה זמן הוא קיים, מהו שיעור ידיעות המקור, מהו נפח הפרסום באתר ומהו מספר כניסות IP כפי שהן מובאות ע"י ספק האינטרנט".

ההוכחה הנדרשת ל"תוכן חדשותי" ו"שיעור ידיעות מקור" לא קיבלה התייחסות על ידי האתר "המקום הכי חם בגיהנום", אך ניתן להניח כי התנאים האלה מולאו בצורה מספקת. מנהל לשכת העיתונות הממשלתית הגיב לציוץ, איחל לאתר בהצלחה בקמפיין להגדלת הטראפיק, ואמר שוב כי רף הכניסות מחייב את כל גופי התקשורת.



"המקום הכי חם בגיהנום" הוקם בשנת 2013 על ידי עינת פישביין, שעבדה בעבר ב"ידיעות אחרונות", ואירית דולב, שיצרה וערכה סדרות בערוץ 2 והייתה העורכת הראשית של התוכנית "מה בוער" בגלי צה"ל. שם האתר לקוח מתוך ציטוט של הסופר האיטלקי דנטה אליגיירי: "המקום הכי חם בגיהנום שמור למי שבזמנים של משבר מוסרי שומר על ניטרליות".

האתר מתמקד במאמרי דעה ביקורתיים ובתחקירי עומק בעלי גוון חברתי ופוליטי. סדר היום של "המקום הכי חם בגיהנום" כולל לפי האתר את: "שוק העבודה, הדיור הציבורי, אלימות משטרתית, אלימות כלפי נשים, זכויות מהגרים, החיים בפריפריה, אנשים עם מוגבלויות - והמלחמה היומיומית של רבים כל כך על כבודם וחירותם... לצד סדר היום החברתי, מאז 2017 אנחנו משקיעים כוחות גדולים בתחקירים ובהבאת עובדות ונתונים, כדי לייצר עוגן יציב של משמעות בעולם של שקרים, ספינים וניסיונות עקביים להסיט מהעיקר".

לצד העמדת סדר יום חברתי וביקורתי, בשנה האחרונה העיתונאית המוערכת שרון שפורר, שעבדה בעבר בעיתון "הארץ", עורכת תחקירי עומק בשביל האתר, בהם האשמות על הטרדות מיניות בבנק ישראל, תנאי השכר של מנכ"ל מוזיאון ישראל היוצא, ועל עזיבתו את הארץ של המיליארדר קובי מימון. כדוגמה לסדר היום החברתי של האתר, הכתבות הראשיות היום (יום א') כוללות ראיון עם שורדת זנות, וכתבת עומק על היתרונות והקשיים של מעורבות של אוטיסטים ברשתות החברתיות.

מי שרוצה לתמוך בקמפיין של האתר להעלאת מספר הכניסות היומי, מוזמן להיכנס ללינק, "המקום הכי חם בגיהנום". ולא לשכוח להישאר שם שלפחות שני שניות.

mako תרבות בפייסבוק