לאחר שחוק השידור הציבורי נכנס לתוקפו, הודחה הבוקר הנהלת רשות השידור ומונה עורך ראשי חדש לרשות השידור: יונה ויזנטל, שפרש לפני מספר שבועות מתפקידו כסמנכ"ל התוכן של חברת yes.

חוק השידור הציבורי נכנס לתוקפו הבוקר לאחר שפורסם ברשומות. כונס הנכסים הרשמי, דוד האן, נטל את כל סמכויות הניהול והדיח את הנהלת רשות השידור, המליאה והמוסדות השונים. כל סמכויות הניהול עברו לידי הכנ"ר שאמור להגיש ברגעים אלה בקשה לבית המשפט.

שלב מינוי המפרק הוא השלב הראשון בדרך לפירוק רשות השידור הישנה ולהקמת הגוף החדש לשידור הציבורי.

הכנ"ר הגיש היום בבוקר את בקשת הפירוק, בהתאם לחוק, לבית המשפט המחוזי בירושלים. ההערכות הן שהשופט דוד מינץ, מי שהוביל את הטיפול בפרשת בית חולים הדסה ובעיתון מעריב, יטפל בפירוק רשות השידור.

בבקשה נכתב כי פרופ' דוד האן, הכונס הרשמי, יהיה מפרק רשות השידור. בבקשה נכתב כי "ועדת לנדס בחנה ביסודיות את הכשלים הקיימים ברשות השידור ואת הרפורמות שניסו לבצע בה בעבר, ללא הצלחה. הוועדה הגיעה למסקנה כי רשות השידור במתכונתה הנוכחית איבדה את דרכה ואינה ממלאת עוד את ייעודה. הוועדה המליצה על בנייה מחדש של השידור הציבורי בישראל, על ידי הקמת גוף ציבורי חדש ועצמאי שיקיים את השידור הציבורי בישראל ויעניק לעובדים ולציבור בישראל שידור ציבורי טוב יותר, עצמאי, איכותי, יעיל ומצטיין, ורלוונטי לחברה הישראלית על רבדיה ומורכבותה.

"לצד המלצות אלו, ניתן בדו"ח הוועדה גם ביטוי לתרומה, להקרבה ולמסירות של עובדי רשות השידור לאורך כל השנים, בעיתות שלום ובעיתות של מבצעים ומלחמות. הרשות יצרה בעבודתה לאורך השנים נכסי צאן ברזל רבים שאותם יש לשמר ולהעביר לתאגיד החדש, למען הציבור כולו".

בבקשה מפורטים היעדים של האן כמפרק רשות השידור: ניהול שוטף של הרשות עד להעברת המקל לגוף החדש; הסדרת המעבר של העובדים לגוף החדש שיוקם; שמירת הארכיון והקניין הרוחני ובסוף - הסדרת פירוק סופי של הרשות.

"הכונס הרשמי מודע לכובד המשימות שהוטלו עליו ובכוונתו לפעול לביצוען באחריות, ומתוך כבוד והערכה לפועלם של עובדי רשות השידור ותרומתם רבת השנים לשידור הציבורי בישראל שידע תקופות יפות ומפוארות", נכתב בבקשה. "הכונס הרשמי מתכוון להמשיך ולהפעיל את רשות השידור בעת זו מתוך אחריות ושליחות כלפי הציבור, ומקווה לשיתוף פעולה מכל עובדי הרשות ומאמין שכך יהיה. הכונס הרשמי מכיר בחשיבות הרבה שיש להמשך קיום השידור הציבורי האיכותי ורציפותו".

כדי למלא את תפקידו, הכנ"ר מבקש, כאמור, מבית המשפט למנות את ויזנטל לתפקיד העורך הראשי, "שיסייע לכונס הרשמי לנהל את רשות השידור באופן שוטף ולדאוג להמשך השידור הציבורי המתבצע על ידה כיום באופן יעיל, איכותי ומקצועי".

ל-TheMarker נודע כי ויזנטל מונה לאחר בחינה של ארבעה-חמישה מועמדים שעמם נפגש המפרק, חלקם סירבו להצעה להתמנות לעורכים הראשיים. בבקשה הוסבר מינויו של ויזנטל בכך שהוא רואה חשבון וכלכלן בהשכלתו וכיהן במשך קרוב ל- 15 שנה ועד לאחרונה כסמנכ"ל התוכן של חברת הלווין yes.

"הוא נחשב לאחד מאנשי המקצוע הטובים והמוערכים בתחום הטלוויזיה והתוכן, אשר זכה לשבחים על האופן שבו ניהל את yes והישגיו בתחום הפקות המקור", נכתב בבקשה. "קודם לכן כיהן כמשנה למנכ"ל ומנהל הכספים של ערוץ הספורט במשך כשלוש שנים, ולפני כן במשך כארבע שנים כסמנכ"ל כספים של חברת ICP, שהיתה ספקית התוכן של חברות הטלוויזיה בכבלים". ויזנטל יזכה לשכר הדומה לשכר מנכ"ל רשות השידור כיום – כ-36 אלף שקל בחודש - בתוספת מע"מ.

במשרד הכנ"ר נערכים לקראת קבלת ניהול השוטף של הרשות, וכחלק מכך בימים הקרובים הם עשויים לקבל החלטות לגבי המשך כהונתם של בכירי ההנהלה ברשות. אם אנשי הכנ"ר ימצאו כי מנהלים בכירים ברשות מונעים מהם למלא את תפקידם, החוק מאפשר למפרק לפטר נושאי משרה. בכנ"ר גם יבחנו את המחטפים שביצע מנכ"ל רשות השידור, יוני בן מנחם, בימים האחרונים כאשר מינה את עוזריו לתפקידים עיתונאיים.

"עתידם של נושאי המשרה יבחן בימים הקרובים"

הכנ"ר, דוד האן, מסר בתגובה: "אני רואה במשימה שהוטלה עלי, לדאוג להמשך פעילותה וניהולה השוטף של הרשות לרבות המשך קיום השידורים בידיה כמשימה לאומית. כולי תקווה כי בסיום תקופת עבודתי תוקם רשות שידור יעילה ועצמית אשר תהיה לגורם משמעותי בשוק התקשורת בישראל.

"כולי כבוד והערכה לפועלם של עובדי רשות השידור ותרומתם רבת השנים לשידור הציבורי בישראל. על פי הנוסח הסופי של החוק נקבע כי בתקופה בה אנהל את הרשות, לא יתבצעו פיטורי עובדים בשל צמצומים והתייעלות, אלא רק מסיבות משמעת אליהם אני מתכוון להתייחס בחומרה. אין בסמכותי להעביר מתפקידו עובד זה או אחר למעט נושאי המשרה שעתידם ברשות יבחן בימים הקרובים".

בנוגע לבחירה בויזנטל אמר האן: "אני מקנה לו את סמכויות הניהול השוטף של רשות השידור, לאחר שהתרשמתי מקורות חייו אשר הצביעו על היותו איש מקצוע רב ניסיון, רואה חשבון בהשכלתו, המשלב ידע והבנה בניהול ארגוני ופיננסי של גופי שידור בצד התמחות עמוקה בתכנים. הערכה כלפיו, כך למדתי, הינה רבה ביותר".

הכתבה פורסמה במקור באתר "The Marker"

>> ה"פיצוי" לזכייניות הטלוויזיה בשל הלחימה: פרסום ללא הגבלה בפריים טיים

>> פגם נוסף ביוזמת לפיד: דווקא הדירות הקטנות לא יזכו להטבת מע"מ אפס